Social

După proprietarii de cai, a venit rândul la amenzi şi pentru ciobanii din Sîngeorz-Băi

După ce le-a pus gând rău căruţaşilor care trec prin staţiune şi lasă balegă pe străzile oraşului chiar şi după ce administraţia a oferit, gratuit, „scutece” pentru cai, primarul Traian Ogâgău a trecut la următorul nivel şi îi ameninţă cu amenzi pe ciobanii care coboară cu turmele din munte mai devreme de 15 septembrie.

„Toți care coboară cu oile din munte înainte de 15 septembrie vor fi sancționați și o comisie se va deplasa pe munți în vederea preluării în bună stare a stânilor. Este inadmisibil!”, a scris primarul Traian Ogâgău pe Facebook după ce, tot acolo, edilul făcuse un apel către deținătorii de ovine să respecte convenția de pășunat. „Gospodarii din zona extravilană a orașului încă nu și-au terminat muncile agricole și astfel vor fi păgubiți iar cineva va trebui să plătească”, a menţionat el.

Avertismentul primarului a fost apreciat de majoritatea fanilor săi, însă s-au găsit şi voci critice.

„Nu înțeleg de ce este campania aceasta împotriva țăranilor. Așa cum proprietarii de mașini nu sunt opriți să circule și să parcheze în locuri nepermise că sunt proprietari, așa trebuie lăsați și acești oameni să hotărască asupra avutului lor. Dacă nu-i respectăm, înseamnă că nu ne respectăm strămoșii”, a scris Rozalia Szekely Gavrilaș.

Traian Ogâgău, aflat la primul său mandat de primar, a început activitatea de edil al singurului oraş-staţiune din judeţ cu gândul de a face ordine şi curăţenie. S-a întâmplat deja lucrul acesta în parcul oraşului care a fost ecologizat la iniţiativa sa.

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.