Actualitate Recomandări

După Republicii, ce alt bulevard din Bistrița va arăta foarte frumos și când

După Bulevardul Republicii, unde Primăria Bistrița a schimbat bordurile și a montat gazon va veni rândul încă unui bulevard din oraș să arate la fel de frumos, a spus primarul Ioan Turc, însă abia în primăvara anului viitor se vor putea face lucrările respective.

Este vorba despre Bulevardul Independenței care va fi modernizat din banii Primăriei Bistrița în primăvara lui 2024.

”Prin proiectul Linia Verde noi avem intervenții la infrastructura străzilor doar pe Grigore Bălan până la joncțiunea cu Calea Moldovei și pe Gh. Șincai. Strada Dornei arată impecabil, vom interveni și pe Calea Moldovei, dar la primăvară din bugetul propriu. La fel vom proceda și pe Bulevadul Independenței unde am luat decizia, la fel ca și pe Bulevardul Republicii, de a schimba bordurile pentru că arată urât. Vom reface și spațiul verde chiar dacă – încă sunt în discuții – acolo nu vom pune sistem de aspersoare pentru irigat. Probabil că vom pune iarbă, plante perene, scuarul este mult mai îngust de pe Republicii, dar chiar și așa Bulevardul Independenței va arăta foarte frumos. Am luat decizia de a extinde zona pavată cu piatră naturală și dincolo de Gheorghe Șincai, pe Independenței până dincolo de fostul spital. Vom avea o zonă adiacentă centrului istoric foarte frumoasă. Bistrițenii se vor putea bucura de ea”, a spus primarul ioan Turc într-o emisiune la As TV.

Și tot în zona Independenței Nord, municipalitatea va face regenerare urbană.

”Urmează să venim și cu alte proiecte aflate într-un stadiu avansat. Mă refer la regenerare urbană în Independenței Nord care va trata și perimetrul din proximitatea Bisericii Sfânta Ana, unde vom avea un parc. Vom regenera spațiile verzi dintre blocuri, vom planta copaci, specii arboricole, vom reface tot ce înseamnă trotuare, străzi, dar pe un sistem accesibil și pietonilor, și mașinilor, și bicicliștilor categoric însă pentru pietoni. Vom pune mobilier urban, sistem de iluminat actualizat. Vom scoate din cenușiu zonele dintre blocuri, atât pe Independenței Nord, cât și pe Andrei Mureșanu, în fața blocului Lamă care se va transforma într-o oază de liniște și relaxare”, a menționat edilul.

Deși proiectul Linia Verde nu a cuprins amenajări în toate spațiile verzi de pe traseu, administrația locală a decis să nu le lase de izbeliște. ”Ultimul strat de asfalt s-a așternut pe strada Grigore Bălan, vom veni și cu noii stâlpi, vom finaliza de amenajat trotuarele și spațiile verzi. Am procedat în așa fel încât perimetrele care nu erau cuprinse în proiect să fie tratate la fel ca cele cuprinse. În zona Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare există o zonă mare cu spații verzi care nu era cuprinsă în proiect și am tratat-o la fel ca și trotuarele din proiectul tehnic. Vom face același lucru – dar abia la primăvară – pentru zona din proximitatea Sinagogii. Nu a fost prinsă în proiect, nu mai întârziem acum lucrurile, dar la primăvară și acea zonă va avea piatră naturală. Strada din fața Sinagogii va fi modermnizată prin Direcția de Infrastructură și Servicii a Primăriei Bistrița”, a menționat Turc.

9 comentarii

  • Cum ?!!!!!!!!!!!! Asta era problema capitală a orașului că bordurile arată urît ha ha . Toate celelalte mari probleme a orașului sunt deja rezolvat !. ha ha

   59
   14
 • Domnul primar doar bordurile de pe Independentei arata urat, blocurile nu?
  Ce se mai aude cu programul de reabilitare termica ?
  Cu bordurile mai rezistam.

  27
  5
 • A fost rașchetat asfaltul și schimbate bordurile de nenumărate ori pe principalele bulevarde ale orașului. Investiții cu adevărat necesare cum ar fi asfaltarea ulițelor din intravilan sau asigurarea utilităților pe aceste ulițe au fost doar promisiuni de campanie electorală. Atât s-a putut …………
  P.S.: La ultima campanie, actualul primar ne întreba dacă vrem să avem ulița asfaltată sau poate era o întrebare retorică?

  15
  2
 • Mă refeream la faptul că de exemplu B-dul General Grigore Balan era asfaltat și înainte de noua investiție și că fondurile puteau fi folosite pentru a moderniza orașul acolo unde e la nivel de Ev Mediu. Așa o să avem iar la sfârșit de an vreo două străzi nou asfaltate. Asta da realizare

  6
  3
 • Domnul primar, pe Valea Ghinzii si Aerodromului ați pus în funcțiune un tronson de iluminat public nou, acum mai functioneaza doar câteva becuri. De așa ceva investiții nu avem nevoie pt a baga bani in buzunar pentru lucrari de mântuială.

  6
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS