Actualitate

”E sinistru să promiți că susții sportul bistrițean și, după ce ieși primar, în prima lună, să tai acești bani”

”E sinistru să mergi în campanie să-ți faci poze pe stadion, să dai interviuri în care promiți că susții sportul bistrițean și după ce ieși primar, în prima lună, să tai acești bani, domnule Ioan Turc!”, a scris pe Facebook președintele PSD Bistrița, consilierul local Cristian Niculae, fost viceprimar al orașului și candidat la funcția de primar.

”ZERO. ZERO ABSOLUT. Aceasta e importanța sportului și fotbalului bistrițean pentru noua administrație a orașului și majoritatea politică actuală din Consiliul Local.

După ce la rectificarea bugetară din luna august 2020, prin votul majorității consilierilor locali, am alocat suma de un milion de lei din bugetul municipiului pentru susținerea activității sportive a clubului de fotbal Gloria Bistrița și am asigurat, alături de colegii din Consiliul Județean, un buget de promovare în liga a doua a campionatului național a echipei noastre de suflet, Gloria Bistrița, acum, la propunerea primarului Ioan Turc, noua majoritate politică din Consiliul Local a tăiat acești bani. Scurt. Dintr-un vot.

Promisiunile asumate de Consiliul Local al Municipiului Bistrița trebuie respectate, domnule primar și domnilor consilieri PNL, USR, UDMR și ai Partidului Verde.

Consiliul Local este o instituție seriosă și respectabilă ce nu-și poate permite să spună „hai vorbă ‘napoi”.

În baza acestor alocări de fonduri s-au antamat contracte și s-au făcut strategii de către cei ce conduc acest club, iar miile de iubitori ai fotbalului bistrițean așteaptă cu emoție revenirea Gloriei Bistrița în prim-planul fotbalului național.

E sinistru să mergi în campanie să-ți faci poze pe stadion, să dai interviuri în care promiți că susții sportul bistrițean și după ce ieși primar, în prima lună, să tai acești bani, domnule Ioan Turc!

Să înțelegem că centenarul Clubului Gloria Bistrița, pe care l-ați promis, este de fapt un parastas?

În administrație lucrul nu se termină niciodată, domnilor și întotdeauna mai ai ceva de făcut cu banii în detrimentul alocării lor pentru sport sau cultură.Cu așa abordare nu vom mai avea niciodată o echipă de fotbal a bistrițenilor, ne vom uita mereu la ruina stadionului „Jean Pădureanu” și vom trăi doar din amintiri.

E simplu să tai, domnule Turc. Greu e să construiești!”, a scris Cristian Niculae.

https://www.facebook.com/cristianmariusniculae.ro/posts/1218869355159274

Reamintim că suma de un milion de lei alocată de vechiul Consiliul Local către FC Gloria Bistrița, condusă de Ioan Horoba, la sfârșitul lunii august – inițiativă a fostului viceprimar Cristian Niculae – a fost luată de liberali din capitolul bugetar unde a fost transferată de administrația PSD și transferată înapoi la Transporturi de unde a fost luată inițial.

21 comentarii

 • Fraierică Niculae, aia nu e Gloria, ce nu pricepi?
  Așa îmi trag și eu o echipă cu numele Gloria și iau milioanele promise de tine.
  Ca să fie Gloria ce va avea centenarul, e nevoie de PALMARES.
  Horoba doar a vrut banii, dar de continuitate nici că-i pasă!

  • bravo Gabi.Banii mergeau la Horoba ca sa faca ce….? Avem nevoie de fotbal pe vreme de pandemie? Indolentii si oportunistii si plingatorii dupa functii il fac acuma pe Ciobanica ca nu a votat pt.sport.Are caracter si minte Ciobanica stie el de ce a votat asa.Unele veverite habar nu au.Isi rontaie coada de ciuda ca nu mai comunica cu capitala .Rau e sa nu stii pierde o lupta.Astia ar trebui reeducati.Ce face profesoara?E in online cf.legii.

  • Era o sansa ca orasul nostru sa aiba iar o echipa de fotbal, de care sa ne bucuram cu totii.
   Din pacate liberalii sunt pusi pe ciordit banii din buget.
   Acum se pregatesc sa faca un șmen cu Hala Decebal.
   Sa o cumpere sau sa o inchirieze de la doctorul Mureșan, pe cinstite, asa cu unpic de comision…..

  • Gabi, campania electorala s-a terminat. Nu mai face niciun sens sa jigniti oamenii gratuit.
   Echipa asta este Gloria Bistrita, palmaresul urma sa fie preluat dupa declararea falimentului vechiului club.
   Pe langa asta, este singura echipa de fotbal a orasului, deci putea fi sustinuta pentru a promova in Liga 2.
   Dar cand rautatea si dezbinarea sunt cuvintele care guverneaza PNL, nu ne mai mira nimic.
   Este foarte trist.

  • Turc a promis marea cu sarea in campanie ca e manglitor, nu-l doare gura.
   Acum e momentul sa facă, sa lase retorica de opoziție ca are tot in mână.
   Ma tem ca va fi cea mai mare dezamagire pentru noi!
   Eu l-am votat dar acum a facut-o de oaie, ne-a mintit cu sustinerea fotbalului bistritean si cu centenarul Gloriei.
   Rusine!

  • Pe iubitorii sportului îi interseseaza sa aiba echipa de fotbal reprezentativa, a orașului lor, nu cine conduce sau patroneaza aceasta echipa.
   Din pacate acesti liberali, amestecati cu haterii din Usr, distrug Romania „pas cu pas”, in fiecare zi.
   Sunt la guvernare de un an de zile.
   Spuneti-mi un lucru bun care l-au facut in acest an?
   Vorbiti-mi de performante, de crestere economica, de progres!
   Oare puteti?
   Unde este Romania acum?
   V-au lobotomizat cu pandemia asta, de nu mai vedeti incapacitatea lor de a gestiona aceasta tara.
   Unde sunt banii luati imprumut de Câțu? Ce au făcut cu ei?

 • Nu mai furați din bani mei !!!!!!!!

  Privații dacă vor să-și irosească banii lor nu au decât să-i arunce pe mizeriza puturoasă care este afacerea cu fotbal dar nu mai furați din taxele și impozitele pe care le plătesc eu.

  Avem nevoie de făcut atât de multe lucruri în oraș care nu se fac scuza lor fiind că nu sunt bani dar în schimb vrem să irosim bani pe jegul de fotbal.

  • Ce vrajeala de cetatean onest ai măi postacule!!!
   La furaciuni si ciordeală sunt specialiști galbenii.
   Stai sa vezi ce urmeaza.
   Privatizarea primariei , Primaria Bistrita SRL…..

 • Ce fotbal ;o) societatea a evoluat lumea de azi de la noi preferă sporturi reale nu mimarea sportului cum se face la fotbal ( recomand fotbaliștilor să deschidă un DEX-ul măcar odată în viață pentru a afla ce înseamnă cuvântul mimă, tot pentru fotbaliști precizez că DEX nu este vreo substanță tare de prin cluburi cu care sunt ei obișnuiți), vedeți și voi câți de puțini spectatori au fost pe stadionele de fotbal din România înainte de pandemie.

  Rușine Națională, am aruncat banii pe fereastră la București pe 4 stadioane inutile de fotbal pentru Europenele din țară de la noi unde vor juca alți CULMEA PROSTIE.

  După noul sitem competițional făcut de mafia de la UEFA nici măcar teoretic echipa Românie nu va mai putea să mai joace vreodată la Europene ce să mai spunem de Mondiale.

  În concluzie să parafrazez pe un amic: Mizerie în iarbă, căcat în ploaie.

 • Oare au fost prea bune toate proiectele lăsate de Nicolae și s-au gândit să renunțe la unul?
  Era cel care ne făcea reclamă orasului…

  • Reclama proasta da! Fabrica de sifonat bani a lui Horoba a dat chix si multi acum zgarie peretii cu dintii : Linca, Niculae samd Nu mai cade, nu mai pica… In rest CS Dumitra aka New Gloria poate vrea si un stadion de tipul celor de la Real Madrid pentru a castiga in categoria Onoare! Gloria = coruptie, adica centrul mafiei din fotbal, asa a ramas in memoria concetatenilor. Buuuuna reclama!

 • Om avea transport până-n gât…
  Acolo se spală mai usor banii, sigur au multă experiență PNL iși. Învață multe Și de la guvern.

 • Neculaie a dat că doar nu a dat de la el și pe lângă atâția bani aruncați de Crețu pentru pârtia buclucașa s a gândit că și el poate. Foarte bine, d-le Turc, Bistrița are alte priorități!

 • parca gloria a primit bani de la Radu Moldovan anu asta

  de ce echipa joaca asa prost ?

  cu 1.5 Milioane alte echipe au promovat in liga 2

 • Și minciuna-i vorbă, nu-i așa domnule Niculae? Atât ați învățat de la Crețu în 4 ani de primărie. Să mințiți! Sau poate e patologic și la dumneavoastră. Faceți publică Hotărârea de Consiliu prin care AȚI ALOCAT banii către FC Gloria Bistrița și eu îmi dau demisia din CL. Până atunci vă spun eu ce ați făcut: ați DIMINUAT capitolul 84.02 – Subvenții transport local, cu suma de 1 mil. lei și ați SUPLIMENTAT capitolul 67.02, Cultură, recreere, religie, cu suma de 1 mil. lei, pentru finanțarea activității sportive a Asociației Club Sportiv UNU Fotbal Club Gloria Bistrița. Deci, nu ați ALOCAT NIMIC! Ați mutat pe hârtie niște bani dintr-un capitol bugetar într-altul și atât. A fost doar populism ieftin în campania electorală. Pentru ALOCAREA efectivă a banilor trebuia să veniți cu un proiect de hotărâre distinct. Ați avut la îndemână și timpul necesar și majoritatea în Consiliul Local dar nu ați făcut acest lucru. Doar demagogie și populism!

  • @ Ioane, nu prea am înțeles ce ai vrut să spui cu Horoba la televiziune.
   Ce am reținut însă că fiul consilierului este fotbalist :o)))

 • @ Ioane, Nu prea înțeleg cum Horoba sa putut cobor atât de jos încât sa jignească întro emisiune televizată pe respectivul consilier spunândui că fiul lui este FOTBALIST.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.