Actualitate Recomandări

Echipaje de pompieri cu 14 motopompe, în sprijinul celor afectați de inundații

ACTUALIZARE Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud informează că, în continuare, 12 echipaje de pompieri militari din cadru ISU intervin cu 14 motopompe pentru sprijinirea populației afectate de inundații.

Situația operativă:

Ora 15.30 – Se intervine în: Bistrița – str. Faleză, str. Zăvoaie, cartier Viișoara; Beclean – str. Obor, Mihail Kogălniceanu; Năsăud – str. Grănicerilor, str. Nicolae Bălan; Sângeorz-Băi: str. Păunului. SVSU Bistrița intervine cu motopompe în cartierul Unirea, municipiul Bistrița.

Ora 9.30 – Echipaje de pompieri cu 9 motopompe. Se intervine în: Bistrița – str. Faleză, str. Zăvoaie, cartier Viișoara; Beclean – str. Obor, loc. Cociu; Năsăud – str. Grănicerilor, str. Nicolae Bălan; Sângeorz-Băi – mai multe locații.

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa anunță că la această oră (n.r. – 11.45) nu se mai înregistrează depășiri ale cotelor de apărare pe cursurile de apă din județul Bistrița-Năsăud:

”Angajații SGA Bistrița-Năsăud și echipe din cadrul Administrațiilor Bazinale Crișuri și Mureș au intervenit și ieri cu motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei din gospodării, în municipiul Bistrița și în cartierul Viișoara. De asemenea, a fost evacuată apa din incintele gospodărești din orașul Beclean și din localitatea Beclenuț. Astăzi, continuă intervențiile cu motopompe de mare capacitate în municipiul Bistrița. Specialiștii noștri monitorizează în continuare cursurile de apă”.

Până joi 23 mai, ora 24.00, este cod galben de inundații în Bistrița-Năsăud, pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare. Până vineri 24 mai la ora 22.00 este în vigoare și o avertizare meteo de ploi și vijelii.

3 comentarii

  • Mulțumim Partidului si Primăriei Bistrita pentru tot! Trăiască Pârtia, strutii, merele si lumânările!

  • Lumanarea fiind monumentul in forma de Sula de la Prefectura !Si culmea are in fata si trecere de pietoni , in schimba trecerea de la Coroana spre str. Crinilor este desfintata. Astfel miile de bistriteni care treceau pe acolo de cand lumea , vor fi obligati sa mearga mai sus si sa se inchine si la SULA de la Prefectura. Din nou habarnistii taie din pix o trecere absolut normala si necesara facand loc la masini. Cetateanul da-l in masa .

    • acea trecere de pietoni este a ….bugetarilor sa ajunga mai repede la….masa de pranz de peste drum!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.