Actualitate Recomandări

Emil Neia Lăcătuș, poftit afară din PNL după ce a Partida Romilor a semnat un protocol cu PSD

ACTUALIZARE Organizația PNL Bistrița a transmis într-un comunicat: ”Biroul Politic Municipal Bistrița al PNL, întrunit în ședință de urgență, în conformitate cu prevederile statutare, a decis cu unanimitate de voturi radierea domnului Emil Neia Lăcătuș din calitatea de membru al Partidului Național Liberal. Decizia adoptată a avut la bază susținerea publică a unui alt partid politic și a unei alte doctrine politice de către consilierul județean Emil Neia Lăcătuș. Partidul Național Liberal se delimitează în mod categoric de astfel de practici și nu va tolera niciun act de susținere a Partidului Social Democrat de către membrii PNL”.

Partida Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud a semnat un protocol de colaborare cu PSD chiar înaintea alegerilor europarlamentare de duminică, asta deși liderul organizației județene, Emil Neia Lăcătuș, este consilier județean PNL.

Emil Neia Lăcătuș a fost filmat când intra în sediul Palatului Administrativ și când a bâiguit că semnează protocolul pentru ”binele comunității”. Întrebat dacă va demisiona din PNL, el a spus că nu.

Timp Online a încercat să-l contacteze pe Emil Neia Lăcătuș, însă în ciuda insistențelor noastre, acesta nu a răspuns la telefon ca să ne explice ce presupune protocolul semnat cu PSD și cum se împacă liberalismul său – retribuit cu bani publici – cu noua orientare a formațiunii pe care o conduce.

Contactat în legătură cu acest subiect, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a declarat: ”În aceste condiții, constatăm faptul că nu mai face parte din PNL, a renunțat la calitatea de membru al PNL. Chiar dacă nu a făcut-o printr-o demisie expresă sau nu o va face printr-o demise expresă, există mecanisme statutare prin care acest lucru poate fi formalizat. Nu a am avut o discuție cu Lăcătuș. E o greșeală politică fundamentală din partea unui om care ar trebui să aibă minima experiență politică pentru a înțelege ce a făcut și contextul în care a făcut acest lucru. Va trebui să elibereze fotoliul de consilier județean în mod categoric. Cu siguranță îi retragem sprijinul politic. Aștept o demisie de onoare din partea lui Emil Neia Lăcătuș. Dacă această demisie nu vine, recurgem la mecanismele statutare”.

Este a doua trădare evidentă pe care o constată PNL în ultimele luni după ce Monica Săsărman, altă militantă de frunte a fostului PDL, a participat la o petrecere organizată de PSD, surse Timp Online afirmând că are un loc garantat pe lista de consilieri județeni a PSD din 2020.

La vremea aceea secretar general al PNL Bistrița-Năsăud, Vasile Silași a spus: ”Am solicitat convocarea unui Comitet Județean de Conducere în care voi propune excluderea doamnei Monica Săsărman din PNL. Din păcate nu și-a prezentat demisia. Ar fi un gest de onoare. Consider irelevant că ar putea avea un motiv de a participa la petreceri ale PSD. Cu primarul din Coșbuc am avut o discuție și sper să-și țină promisiunea. Va fi făcută publică în acel moment”.

Însă nu Monica Săsărman a plecat din PNL, ci însuși Vasile Silași a trecut în tabăra primarilor care pretind că nu mai fac politică, ci așteaptă anul 2020 ca să vadă în numele cui vor candida.

Atât Monica Săsărman, cât și Emil Neia Lăcătuș sunt oamenii lui Ioan Oltean.

16 comentarii

 • Sunt oamenii PNL ului, daca PNL reprezintă .
  Asta spune multe despre calitatea oamenilor din PNL.
  Să nu dăm vina pe altii, fiecare să își deconteze alegerile.
  Niciun partid nu e curat, toți au oameni de toate felurile, așa cum e si societatea noastră, a celor apolitici.
  Numai USR plus minte că sunt albi-imaculați …
  dar cine să îi creadă?!
  PS : NU EXISTĂ RĂUL CEL MAI MIC

 • PDL, un partid nociv, care nu a făcut nimic pentru acest județ decât bani pentru clica de la vârf. Rând pe rând, pedeliștii lui Oltean trec la PSD, alt partid nociv care strânge trădători și oameni fără onoare. Atenție social-democrați! În 2020, nu mai aveți loc pe liste de oamenii lui Oltean care, pun pariu, că așa vrea să ajungă alături de colegul Dragnea. Baftalo!

 • Sunt foarte greu de inteles virajele astea de la dreapta la stanga si si invers.
  Hai sa zicem ca partial ai intelege plecarile de la dreapta la dreapta sau de la stanga la stanga, desi ideologiile si orientarile au devenit oarecum fluide ca sa nu zic ca aproape au disparut.
  Din cauza asta ar trebui ca orice act de traseism sa fie penalizat prin pierderea locului obtinut la alegeri pe listele partidului parasit. Si asta PRIN LEGE, ca sa nu fie loc de intors.
  Iar PNL-ul ar trebui sa-si faca urgent curatenie in ograda, inainte de locale si parlamentare, pentru a nu avea surprize ulterior, la un nou Dragnea si o noua ordonanta 55 a traseistilor, care culmea, a fost respinsa in Senat dar are inca isi produce efectele.

  • Dragă Cristi totul e o gargară ieftină ptr.fraierii care pun botul,să nu uităm că în ultimii 30 de ani ăștia adică PNL si PSD si-au dat mână cu mână,aduti aminte când premier era Tăriceanu cine la sustinut?PSD-ul,USĂ-lăul din cine a fost format?tot PSD&PNL,cine mergea la Băsescu cu Iohanis de mână să fie pus premier? Crin si Ponta,în spatele lui Rares B.cine este?iti spun eu tot un Psd-ist Rus&comp.etc.etc tot ei împart ciolanul cum vor ei iar noi ne mâncam intre noi ca in final ei să joace la cacealma.Trist dar adevărat!

 • Pentru mine PNL si-a pierdut credibilitatea in momentul in care s-a asociat cu PSD ( ce tare se iubeau Ponta si Crin ) si in momentul in care s-a unit cu PDL- ul lui Oltean. In rest, nu mai e nimic de spus.

  • Esti rasist. Nu are nicio relevanță. Multi pretinși spălați-educați au făcut la fel.

 • Ai dreptate, Cristi! Fiecare membru al oricarui partid, ar trebui sa semneze in „‘alb”, o demisie de onoare, la inscriere ! Prin acest gest ,in situatii specificate clar, se vor considera automat inafara partidului! Daca asteptam dupa Parlament, nici la Pastele cailor nu vom avea :interzicerea traseismului, raspunderea ministeriala etc, etc! Cu respect,MNPop

 • Tiganu tot tigan ramane, nu faci din el om inveci. Astia isi tradeaza si mama si copii. Nu vad la ce se asteapta lumea de la el. Cei doi faceau parte din oamenii lui Oltean, ca de altfel si ceilalti consilieri judeteni sau locali si care nu ieseau din cuvantul lui. Daca Olteanu sustinea ca laptele e negru toti intr-un cor al surzilor, ca sa nu zic al prostilor, sustineau ideea lui Oltean. Acuma daca au considerat ca nu mai au stapan fiecare a facut ce credea de cuvinta. Asa a facut Moisil, Lacatus, Sasarmanca si probabil ca mai urmeaza si altii.

  • No cu ce-i mai țagan ca Denes care o ajuns ministru și care a plecat tot pentru binele țării

 • Surpriză? Nici vorbă, locurile pe liste sunt obținute cu/pe bani mulți sau candidații trebuie „agreați” de niște lideri. În partidele politice PSD, PNL, ALDE, UDMR de la un anumit nivel în sus accesul este pe baza de pedigree. Ori slujești stăpânul, ori decontezi funcția în speranța că, în patru ani, poziția îi va aduce doritorului suma necesara să-i acopere investiția.
  Așa ca povești cu stânga, cu dreapta, cu centru s.a.m.d sunt doar pentru cărțile de istorie. Garantez ca dacă „poporul o cere” același candidat va schimba „Stânga” cu „Dreapta” de 30 de ori într-un an fără nicio remușcare. 99% din candidați nu cunosc nicio doctrina și dacă o cunosc oricum nu-i interesează în mod real. „Ei fac istoria” 🙂
  Se cunosc și sumele cerute de fiecare partid pentru locurile eligibile nu știu de ce nu le faceți publice… Din păcate toată lumea se face ca nu știe și mimam o „democrație” condusa de popor. Ți se spune ca trebuie sa alegi intre A, B,C, D ,E, ca ai obligația sa faci asta, deși A=B=C=D=E și orice ai alege este practic același lucru, pentru ca urmează „perioada de transferuri” și constați ca te conduc exact cei care de fapt nu ai fi vrut sa-i alegi 🙁 Țeapă!
  Vreți să vă reamintesc câteva situații PSD+PNL = LOVE; PSD+PDL=LOVE; PDL+PNL=PNL etc asta după ce în campanie erau „dujmani de moarte” (nu cu ș cu j)
  Există stat paralel, dar acela este format din marionetele unor lideri care se joaca cu ei pe o tabla de șah, iar tu esti un simplu spectator. Toti cei care se opun vremelnic sunt eliminați rând pe rând pentru ca resursele lor sunt nelimitate. Asa ca ti se cere sa mergi la alegeri doar sa le legitimezi faradelegile, caracterul oamenilor politici este sublim, dar inexistent si daca au avut la inceput de mandat vreo „urma de caracter” se pierde de-a lungul mandatului „în meandrele concretului”.

 • MIZA ESTE FOARTE MARE, ACUM AU OCAZIA VIETII OPORTUNISTII, NEOAMENII! JOCUL SE DESFASOARA CU CARTILE PE FATA!

 • Tiganiada curata.Sa nu credeti cumva ca duminica toti tiganii se incoloneaza si voteaza cum zice Locotos.Astia si popii voteza cu care dau mai mult,desi iau de la toti pe principiul ca nu-i prost cel care ia ,ii prost cel care da. Mai e o vorba din batrani :,,spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”. N-ati pierdut nimic,cu un tigan mai putin,necazul e ca multi care nu sunt de etnie roma se comporta ca tiganii.
  PAREREA MEA!

 • L-au momit PSD-iștii și ca țiganul , a pus botul . Nici nu avea ce căuta în PNL un țigan din ăsta . Oltean l-a băgat pe listă cu nasul lui de politician care nu greșește . S-au schimbat vremurile , curățenia se face oricum .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.