Pe fondul situației incerte generată de efectele conflictului din Ucraina, doi producători de cabluri cu fabrici în zona industrială a Bistriței ar urma să colaboreze în perioada următoare, negocierile fiind avansate. Este vorba de firma Iproeb – care a făcut anunțul – și de compania Leoni, cea care se vede nevoită să relocheze fabrica din Ucraina, cel mai probabil la Bistrița pe infrastructura Iproeb.
”Iproeb deține know-how și utilajele necesare pentru a reactiva proiectul comercial cu grupul Leoni”, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori București de Iproeb.
”În contextul situației generate de blocajele la nivel național generate de creșterea prețurilor la energie electrică și combustibili, cât și efectele conflictului din Ucraina și sancțiunile impuse de comunitatea internațională împotriva Rusiei, cu toate consecințele economice inerente, în situația în care unii furnizori nu mai pot onora cantitățile de materie primă contractate datorată reducerii activitații (ALRO Slatina), iar furnizarea de materii prime din Ucraina este de cele mai multe ori stopată sau incertă, Iproeb a realizat propria evaluare cu privire la efectele pe care aceasta le poate avea asupra activității desfășurate, analizând incertitudinile și riscurile la care este expusă în perioada urmatoare.
Ariile majore care au fost analizate si asupra cărora s-au luat masuri în vederea reducerii impactului asupra derulării activității societatii au fost: analiza cererii de produse și servicii, contracte de onorat, aprovizionare, angajamente financiare, efectul măsurilor fiscale anunțate sau preconizate și evaluarea câștigurilor viitoare.
Totuși, pe fondul acestei situații incerte, există și oportunități, respectiv reluarea, la un nivel superior, a relațiilor comerciale cu Leoni Wiring Systems RO Bistrița, având în vedere necesitatea relocării activitații fabricii din Ucraina, datorată conflictului din aceasta țară, existând negocieri avansate pe această nouă colaborare, deoarece Iproeb deține know-how și utilajele necesare pentru a reactiva proiectul comercial cu grupul Leoni”, se arată în raport.
Cu o cifră de afaceri care a crescut cu 47,7% anul trecut și a poziționat-o pe locul 7 în topul național al vânzătorilor de cabluri, compania Iproeb Bistrița estimează că anul acesta va continua să urmeze trendul ascendent dacă nu vor apărea probleme deosebite provocate de pandemia de coronavirus, din conflictul armat din Ucraina și alți factori de risc.
Pentru anul 2022, societatea își propune o creștere a veniturilor cu 9%, coroborat cu o creștere similară a costurilor totale cu 9%, cu un nivel bugetat în cazul profitului net, cu 5% mai mare față de cel realizat în anul precedent.
În ce privește activitatea de producție, pentru anul 2022 se preconizează o creștere valorică a producției cu circa 8% față de realizarile anului 2021. Aceasta creștere se bazeaza pe contractele încheiate cu principalii clienți ai societății, aflate în desfășurare.
Iproeb avea la sfârșitul anului trecut 259 de angajați.
De fapt IPROEB (Bistrita) detine multe spatii de productie neutilizate. In rest putem spune ca detine si ceva utilaje si un piculet de know-how. Daca lucrurile stateau altfel ar fi produs deja (singuri) cablaje auto. E greu insa sa patrunzi pe piata furnizorilor de cablaje auto. Altfel nu pot decat sa urez succes in afaceri ambelor firme si cat mai multe locuri de munca (platite rezonabil) pentru concitadini si conjudeteni.
Nu ai inteles .
Cum și de ce sa producă Ipru cablaje auto???
Este o utopie.
Și ce sa facă cu ele ???
Este o colaborare ,cum a fost și acum 10 ani.
Halele au rămas intacte …..
Încă au rămas intacte halele dar pentru cât timp? Da’ personal calificat mai este pentru a relansa colaborarea cu Leoni?