Electrica Furnizare le-a trimis o scrisoare abonaților săi prin care îi informează că, de luna viitoare, prețurile finale plafonate de care au beneficiat conform reglementărilor în vigoare pentru perioada 1 aprilie 2025 – 30 iunie 2025 nu vor mai fi aplicabile pentru consumatorii din piața de energie electrică.
”Vă informăm că, începând cu data de 1 iulie 2025, schema de sprijin pentru energie electrică prevăzută de Ordonanţa de Urgență a Guvernului nr. 6/2025* încetează, iar prețurile finale plafonate de care ați beneficiat conform reglementărilor în vigoare pentru perioada 1 aprilie 2025 – 30 iunie 2025 nu vor mai fi aplicabile pentru consumatorii din piața de energie electrică.
Astfel, începând cu data de 1 iulie 2025, prețul final al energiei electrice care va fi facturat este cel din contractul de furnizare, mai precis preţul comunicat către dumneavoastră la momentul încheierii contractului sau cel comunicat odată cu actualizarea condiţiilor economice, respectiv actualizarea ofertei comerciale.
În situația în care furnizarea energiei electrice la locul dumneavoastră de consum se realizează în regim de ultimă instanţă, modul de stabilire a preţului final facturat se realizează în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, respectiv Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanţă a energiei electrice aprobat prin Ordinul ANRE nr. 91/2022, cu modificările și completările ulterioare.
Vă reamintim faptul că încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice în regim concurenţial se poate realiza prin negocierea directă cu furnizorul a preţului şi a condiţiilor comerciale sau prin acceptarea unei oferte propuse de către acesta, după caz, ori prin selectarea de către clienții finali a furnizorului prin procedee specifice de licitaţie/achiziţie publică.
Pentru a afla detalii cu privire la ofertele de furnizare a energiei electrice, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei vă pune la dispoziție aplicația web „Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice”, prin intermediul căreia puteți realiza o analiză comparativă a ofertelor-tip.
Conform reglementărilor în vigoare, schimbarea furnizorului de energie electrică este un proces simplu, gratuit, care nu implică modificări de ordin tehnic, indiferent de furnizorul de energie electrică ales.
Suntem deschiși și disponibili pentru orice întrebare sau solicitare pe care o aveți în această perioadă de tranziție.
Electrica Furnizare lucrează constant pentru a vă oferi soluții stabile și corecte, care reflectă responsabilitatea unui furnizor cu tradiție și angajament față de clienții săi”, se arată în scrisoarea companiei de furnizare a energiei electrice.
Încep să se simtă binefacerile , fostei, actualei clase politice, in frunte cu cel mai ,, iubit,, președinte! Nu a trecut multă vreme de când am ,,ales,, Alesul și suntem convinși că noi vom fi întotdeauna după Moldova și Ucraina, prioritatea lui ! Mulțumim domnule președinte! Mulțumim pro europeni !
Păi practic se scot pomenile date de vechea/noua clasă politică în anii care au trecut. Nu am văzut pe nimeni să se plângă cânds au fost introduse. Prin pomene înțeleg subvenții acordate tuturor de-a valma indiferent de venituri, în loc să fie subvenționate doar persoanele vulnerabile. Ei bine, ne-am învățat cu pomeni electorale, iar acum când se vor scoate ne plângem că ce răi sunt politicienii…
Ăsta e efectul plafonărilor USL care le-a arătat furnizorilor că fraierii pot plăti mult mai mult decât erau în contracte! Așa că azi când s-a revenit la liberalizarea prețurilor deși condițiile în țară sunt mult mai bune (număr mare prosumatori, multe parcuri voltaice, eoliene noi, nu avem an secetos) prețurile vor fi de peste 5 ori mai mari decât înainte de plafonare!
Ăsta cu 21 la sută
😃😃😃….tu ai soluționat puține probleme la viața ta😃
@ Levente Pușkaș! Nu așa multe problemuri ca la tine ! Eu făcut ce putut! Nu eu este ministre de finaciare Levente! Tu asta care totdeauna zice aici ,ce făcut la tine la viața? Dacă tu alegi și pe mine atunci eu ajută la tine !
TVA 21%, cum Levente Pușcaș a învățat și vorbește corect limba română, ai putea să faci și tu un efort și să o înveți, totuși trăim în România. Dacă nu ai reușit să o înveți, din respect pentru noi, nu mai scrie. Sau scrie în limba ta maternă, doamna Cristiana va valida sau nu postarea, nu se întâmplă nimic rău.
Având în vedere că stăm practic pe munți de petrol și gaze mi se pare o bătaie de joc la adresa omului de rând. Aceste prețuri nu-și găsesc justificarea. Comenta cineva mai sus ceva legat de subvenționare. Nu ar fi trebuit să fie nevoie de subvenționare, atâta timp cât Romania are zăcăminte mari de gaze, dar na…de acolo până la noi acestea trec prin mulți intermediari 🤦🏻♀️
Da, are Romania zacaminte de gaze peste Rusia, ce sa va povestesc.
La ultima estimare, cu tot cu gazele din proiectul Deep Neptun, Romania ar avea pentru consum intern gaze pentru 8 ani, atat. Aceste gaze din perimetrul Deep Neptun puteau fi deja extrase cu cei de la Exxon, doar ca Dragnea a primit decizia in plic ca trebuie dependenta maxima de Rusia.
Ar fi alte resurse precum gazele de sist de la Pungesti, ce pot fi extrase prin fracking (fracturare hidraulica), doar ca ONG-urile de mediu, in frunte cu popimea ortodoxa si cu Nicusor au protestat deja in trecut.
Cat despre productia de energie electrica, puteti sa multumiti ONG-urilor de mediu cu sediul in Viena, care s-au opus construirii de hidrocentrale si care au militat agresiv impreuna cu UE pentru inchiderea minelor, si respectiv politicienilor, care in 35 de ani nu au fost in stare sa construiasca reactoarele nucleare 3 si 4 de la Cernavoda. Ciudat cum de ONG-urile astea nu protesteaza in Rusia, in China si in Asia de Sud-Est.
Munții de petrol și gaze,nu se scot singure!Trebuiesc mari investiții,Romania nu și le permite!Habar nu aveți de economie și mai ales de economia de piata,capitalistă!Visați cai verzi pe pereți,lozinci aiuristice!Gazele și petrolul,nu se scot cu lozinci!
Plătim mai mult ca în vest unde salariile sunt de 3 -4 ori mai mari rușine clasei politice care sunt interesați doar de buzunarul lor și a băieților destepti care iau sponsorizat în campania electorala . .Rușine,rușine, rusine
URAT,NASPA ,CAM NASOL……!!!!
Nu e nici o scimbare in esență bovinelor! Tot voi ,turma,ați plătit diferența de preț prin bugetul de stat ,care e constituit din taxele și impozitele colectate de la turmă și banii au fost direcționați in buzunarele băieților deștepți in loc să fie cheltuiți in folosul turmei.Acum plătiți la băieții destepti ,fiecare bovină .Autori ,maestrul Sică mandolină,Câțu pârnaie uesei și usr ,prin HG nr 1 din decembrie 2019.Spor la ros banana că majoritatea o să aveți blugii rupți in kooour.
Problema e ca acuma platim si taxe mai mari si facturi mai mari..
Si oricat de mari ar fi taxele, banii tot nu le ajung..
Despre ce vest vorbesti? Nu mai vorbiti tampenii prinse in fuga pe tictoc si feisbuc, INFORMATI-VA!!!
Diferenta dintre cel mai mic salariu si cel mai mare este de 6x, cand vb de salariu nominal( suma in sine) ei bine daca se aduce in discutie puterea de cumparare (SPC) diferenta este de doar 2,6 ( exemplu Germania 3800eur SPC, Romania 2400eur SPC)Romania este undeva la mijloc,peste Ungaria, Grecia, Bulgaria,Slovacia 2000 eur.
Dovada stau casele, masinile, vacantele prin tari straine, telefoanele de ultima generatie …
@ Cares !!! Limba română este o limbă romanică, care face parte din familia limbilor indo-europene. Ea s-a dezvoltat din limba latină vorbită de coloniștii romani în Dacia, începând cu secolul al II-lea d.Hr. Româna este limba oficială a României și Republicii Moldova și este vorbită de peste 24 de milioane de oameni. Este singura limbă romanică din Europa de Est și se distinge prin influențele slave, maghiare, grecești și turcești, care i-au îmbogățit vocabularul. Limba română are patru dialecte principale: dacoromân, aromân, meglenoromân și istroromân.
Da, mulțumim, și noi avem goagăl!
@Cares !!! Te rog pentru unii cititori să ,,traduci,, regionalismul , Goagă! Nu de alta , dar poate înțelege și Levente Pușkaș!!!
Întreabă-l pe Marian Vanghelie! Toată lumea a înțeles că a fost o glumă, mai puțin tu! Crezi că mi-ar fi fost greu să scriu corect “Gogulee”? 😀
Chestiunea cu ”pomenile date de clasa politică” cetățenilor, de care vorbește cineva pe aici (ca mulți alții) trădează o mentalitate trufașă, de cea mai pură sorginte dictatorială. Cum e posibil să gândim așa și să inoculăm în societate asemenea enormități revoltătoare? Adică, de când clasa politică, oricare și de oricând ar fi ea, împreună cu adepții ei își închipuie că ”dă pomeni” poporului, așadar, celor care au ales-o prin vot democratic să fie în slujba cetățenilor și a națiunii? Aud? Dar, ce-și închipuie clasa asta politică a fi, vreo autoritate supranaturală de ale cărei hatâr și mărinimie depind dreptul de viață și la un trai decent al supuselor ei vietăți? Veniți-vă-n fire, oameni buni! Deschideți-vă ochii și mințile, pliz!
Apoi, în privința subiectului ca atare, să observăm și să să înțelegem bine, totuși, că este vorba de eliminarea ”plafonării” prețului pentru consumatori, nu a ”subvenției”. E o mică mare diferență. Dacă totuși a existat o ”subvenție” (statuată prin vreo anexă secretă la OUG de plafonare reactualizate în ultimii ani, întâmplător ani preelectorali!), aceasta a putut fi o subvenție către producători și furnizori, desigur de la bugetul de stat, via onor clasa politică!, adică tot din banii celor care ne bucurăm și suntem recunoscători cu temenele adânci hatârului și mărinimiei acesteia de a ne da pomeni(?!) ”O, pașă, cât de darnic ești!”…
Apropo! Cum rămâne cu ambâțul ”independenței energetice a României” clamat în ultimii ani ca idee de senzație națională de către fruntașii cei mai de preț ai clasei politice? Mai e valabil sau s-a răsuflat? Că nici pe departe nu era ideea lor, ci a lui Ceaușescu în perspectiva anului… 1991(!!), nu mai contează.
Din păcate în unele domenii nu există un mediu concurențial real, doar se creeaza falsa impresie că ar fi. Energia electrică, gazul, combustibilii, teoretic poți să alegi, dar practic sunt cam aceleași prețuri peste tot.
@Cares !!! Gogule, de ce vorbești singur?
– Nu vorbesc singur, aștept ca Google să-mi răspundă. Întreabă-l pe Marian Vanghelie! Toată lumea a înțeles că a fost o glumă, mai puțin tu! Crezi că mi-ar fi fost greu să scriu corect “Gogulee”? 😀
A-ți votat pe mucusor acuma suportați..nu vă mai plângeți. În spate tot aceeași mafie este.