Actualitate

Elevi din Bistrița-Năsăud învață să devină jurnaliști

11 elevi de liceu din județul Bistrița-Năsăud vor participa la ce-a de-a treia ediție a „Taberei antreprenoriale pentru tineri” organizată în parteneriat de Centrele Europe Direct Bistrița, Maramureș și pentru Transilvania de Nord.

Anul acesta ea se va desfășura la Leghia în județul Cluj, în perioada 17 – 19 iunie 2011. Tinerii vor participa la sesiuni teoretice și ateliere practice, în vederea dezvoltării abilităților antreprenoriale și de comunicare și vor fi provocați să imagineze afaceri în presa scrisă, media online sau fotojurnalism.

Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor este unul din obiectivele activităților organizate în parteneriat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud prin Centrul Europe Direct Bistrița, Fundația CDIMM prin Centrul Europe Direct Maramureș și ADR Nord-Vest prin Centrul Europe Direct pentru Transilvania de Nord.

Peste 30 de elevi de liceu din județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș, vor participa la prima dintre aceste activităti din anul 2011, la Leghia, județul Cluj, în perioada 17-19 iunie 2011: “Tabăra de formare a tinerilor antreprenori în media”.

Evenimentul, al cărui organizator principal este Centrul Europe Direct Pentru Tansilvania de Nord, își propune să formeze viitori antreprenori în media sau jurnaliști și să clarifice rolul și viitorul presei într-un stat modern, membru al Uniunii Europene.

Participanții vor afla de la profesioniști din domeniul media – jurnalistul Mihai Goțiu, fotojurnalistul Călin Ilea, designerul Ciprian Butnaru, toți membrii ai Asociației Profesioniștilor în Presă Cluj și Romeo Couți, director TVR Cluj – despre rolul presei într-o societate democratică europeană, despre modalități de folosire a tehnicilor de comunicare în masă și a platformelor new media, cu scopul de a transmite cât mai eficient un mesaj, într-un mod profesionist și în folosul comunităților locale.

Județul Bistrița-Năsăud va fi reprezentat de 11 tineri, membri și viitori membri ai Clubului Antreprenor Junior constituit în cadrul Centrului Europe Direct Bistrița. Elevii vor avea ocazia astfel, să-și dezvolte spiritul de observație critic și, nu în ultimul rând, spiritul de echipă, elemente cheie în dezvoltarea unui tânăr european informat și activ.

Sursa: comunicat Europe Direct Bistrița

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS