Actualitate Recomandări

Elevii CN ”Liviu Rebreanu” și Cea Mai Mare lecție din lume. De acum își cunosc mai bine drepturile

Treptele Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița au fost personalizate de elevii unei clase a IV-a cu mesaje despre drepturile pe care le au toți copiii, anunță școala pe Facebook.

”Pentru că recent am sărbătorit ”Ziua Drepturilor Copilului” am găsit oportunitatea perfectă de a marca acest eveniment urcand Treptele Drepturilor Copiilor împreună cu elevii Colegiului Național Liviu Rebreanu.

Elevii clasei a IV-a C, sub îndrumarea doamnei prof. Silvia Ștefănuț au fost primii care și-au pus amprenta asupra activității de promovare a Drepturilor Copilului.

Activitatea a constat în personalizarea treptelor școlii, lipind fiecare drept al copilului care conține, prin scanarea codului QR, informații detaliate despre fiecare drept. Elevii au înțeles că este foarte important să conștientizăm și să respectăm Drepturile Copilului”, a transmis CNLR.

În fiecare an, pe 20 noiembrie – pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului – UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, promovează respectarea drepturilor copilului și organizează campanii de strângere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confruntă copiii, astfel încât fiecare copil să se dezvolte la potențialul maxim.

Anul acesta, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Convenției cu Privire la Drepturile Copilului, este tema Celei Mai Mari lecții din lume.

Planul de lecție realizat explică legătura dintre drepturile copilului și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și sugerează activități care pot fi implementate la nivelul școlilor pentru a sărbători Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Lecția se adresează în special copiilor cu vârste între 8-14 ani și poate fi folosită atât în ​​mediul școlar, cât și în afara școlii, în cluburile pentru adolescenți și tineri. În plus, a fost elaborat un ghid al profesorilor cu privire la modul de a preda drepturile.

Activitățile oferă copiilor și tinerilor ocazia de a contribui la schimbări pozitive în școlile, comunitățile și în țările lor prin participare și implicare, a transmis UNICEF.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS