Sănătate

”Dependent de o viață sănătoasă”: Marș antidrog și cros în Pădurea Schullerwald

Elevii Liceului cu Program Sportiv Bistrița au organizat un marș împotriva drogurilor la care a participat și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

”Consumul de droguri este un fenomen care îngrijorează toate liceele și nu numai din localitate, ci și din județ, și din țară. Noi vrem să transmitem că sportul este o alternativă la ocuparea timpului liber și la a duce o viață sănătoasă. Mai ales când discutăm despre copii, tentațiile sunt foarte mari de la cele mai mici vârste. Asta este societatea. În primul rând conștientizarea este importantă și apoi găsirea soluțiilor pentru a avea o alternativă la tentațiile tinerilor”, a spus directorul Octavian Goiu.

Îmbrăcați majoritatea în tricouri albe pe care erau scrise diverse mesaje antidrog, elevii, însoțiți de profesori și antrenori, au plecat din curtea școlii la ora 11.00 și s-au îndreptat în coloană spre Pădurea Schullerwald unde a fost programat și un cros pentru promovarea unui stil de viață sănătos, mesajul fiind: ”Dependent de o viață sănătoasă”.

Au participat la marș și inspectorul școlar general Cristian Nicula și antrenorul echipei de handbal feminin, Horațiu Pașca.

Acțiunile se încadrează în suita de evenimente organizate la Bistrița cu ocazia Zilei Tineretului.

”Marș “Dependent de o viață sănătoasă”, într-o perioadă în care consumul de substanțe interzise este într-o continua creștere, ne implicăm în stoparea acestui fenomen. Astfel, alături de sportivii CS Gloria 2018 BN, și a peste 500 de tineri, am participat la marșul organizat de Liceul cu Program Sportiv Bistrița, prin care atragem un semnal de alarmă tinerilor că viața merită trăită frumos, iar sportul poate fi una dintre cele mai bune motivații, spre o viață sănătoasă. Felicitări domnului inspector școlar general, Cristian Nicula, doamnei inspector Rodica Drăguș, conducerii Liceului cu Program Sportiv Bistrița, domnului director Octavian Guiu, domnului director adjunct Grigore Leonte, profesorilor coordonatori, Iuliana Pașca, Daniela Nechifor, domnului Horațiu Pașca, antrenorul principal al echipei de handbal CS Gloria 2018 BN, tuturor dascălilor și elevilor implicați în organizarea acestui proiect în care viața și sănătatea au prioritate. Continuați să faceți inițiative care să vină în sprijinul și dezvoltarea tinerilor”, a postat președintele CJ Radu Moldovan.

Echipele Gloriei – de fotbal (Liga a 3-a), fotbal feminin (Liga a 2-a), handbal (Liga Florilor) și handbal junioare 3 – au promovat sportul ca alternativă pentru sănătatea fizică și psihică a tinerilor. Totodată, au stat de vorbă cu cei prezenți despre riscurile determinate de consumul de alcool, tutun și/sau droguri și i-au încurajat să adopte un stil de viață sănătos. Ulterior, copiii, tinerii și adulții participanți au alergat în probele de 800, 1.000, 1.200 și 1.500 de metri, în final cu toții fiind recompensați de organizatori cu medalii.

Polițiștii de la Siguranță Școlară, Prevenire și Rutieră au fost prezenți la marșul antidrog. În repausul din Pădurea Schullerwald, elevii au avut ocazia să testeze ochelarii care simulează consumul de alcool și droguri, pentru o mai bună conștientizare a efectelor negative a acestor substanțe.

Etichete

5 comentarii

 • Ar fi bine ca și instituțiile platite gras care au în fișa postului activitatea antidrog să facă ceva! Ce fac baștanii de acolo? Așteaptă 50 de ani să ia pensia specială?
  Oricum felicitări elevilor și lui Tavi Guiu (omul potrivit la locul potrivit) !

  12
  3
  • Primul drog se ia din copilărie , fiindcă ești nedespărțit de țita mamei , asta dacă ai fericirea de apă de izvor curat….
   Apoi, în timp , intervine drogul fericirii timpurii ce are variante diferite, de la sărut și iubire platonică, până la dragoste nenconsensuala și viol sub influența drogurilor multiple….
   Dar, mai este un drog contemporan, la care puțini le fac față ….,dragul de politică ieftină și de cult al personalității conducătorului…., iar astea sunt ,, ca o râie, ce te mâncă și -n călcâie „….
   În oricare ipostază te delimitezi/antrenezi or i faci apel la elevi…..din orice instituție de învățământ ,mai ales de la L.P.S.. ..
   Numai bine !

   7
   6
 • Primul drog al copilăriei este suptul ls țâța mamei, asta dacă-i izvor curat nu simplu alăptat or surogat…
  Apoi, in tinerețe te întâlnești cu drogul fericirii efemere, tot la un săn, dar străin și sub influența unor ,,droguri multiple”…
  Dar, cel mai influent drog contemporan este ,,cel al politicii fără scrupule sau al cultului personalității conducatorului ” ce apeleaza la instituții școlare, inclusiv la L.P.S….
  Jenant, jenibil și jenos….

  6
  4
 • Am auzit că a dispărut gazon de pe o suprafață de aprox. 1 m. p. (din acela proaspăt semănat) de pe b-dul Republicii….
  Tu l-ai fumat luzăre?

  2
  3
  • Știai că ,, la umbra marilor copaci nu crește iarba ” ?
   Se vede , deci și ca urmare si-n concluzie , că ești la nivelul ,,firului ierbii” plantat , adică un ierbivor cu coarne sau fără….din creierul munților sau stepelor , ori preriei ….
   Cert e că : n-ai reușit încă să te cocoțezi la primele ramuri de platan , decât dacă ,,te aburcă mama capră „.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS