Actualitate

La ţară s-a învăţat mai bine ca la oraş. Teaca şi Căianu Mic, peste liceele de fiţe din Bistriţa

Doar opt licee din 28 au înregistrat promovabilitate peste 50% la actuala sesiune a examenului de bacalaureat. Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" Bistriţa rămâne în top, dar "Andrei Mureşanu" e devansat de Liceul "Petru Rareş" Beclean. Liceele din Căianu Mic şi Teaca le dau clasă celor de fiţe de la oraş.

Este vorba de Liceul Teoretic „Constantin Romanu Vivu” Teaca – 53,57%, Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi – 57,53%, Grupul Şcolar Căianu Mic – 75%, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa – 82,76%, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud – 85,45%, Liceul de Arte „Corneliu Baba” – 88,68%, Liceul „Petru Rareş” Beclean – 91,33% şi Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa cu 93,75% promovabilitate, cea mai mare din judeţ.

De la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa nu au reuşit să promoveze 11 elevi din 176 care au susţinut examenul.

De altfel, tot de la această şcoală sunt şi elevii care au obţinut cele mai mari medii la examenul de bacalaureat: Ioana Delia Chilom, absolventă a secţiei de ştiinţele naturii, a obţinut media 9,96. Ana Maria Câmpan de la filologie a avut a doua medie din judeţ, 9,9, la egalitate cu  Bianca Oana Nemeş de la secţia de ştiinţe ale naturii. Pe locul patru se află Daniela Dociu, tot de la CN “Liviu Rebreanu”, absolventă a secţiei de ştiinţe sociale, care a obţinut media 9,83. Abia pe locul cinci s-a clasat o elevă de la Colegiul Naţional “George Coşbuc” Năsăud de la profilul matematică-informatică.

Pe şase s-a poziţionat din nou o elevă de la “Liviu Rebreanu”, pe şapte o elevă de la Liceul “Solomon Haliţă” din Sîngeorz-Băi şi pe opt o elevă de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu”. Pe locul nouă, în ordinea mediilor, din nou se află o absolventă de la “Liviu Rebreanu”, iar pe zece o elevă de la Liceul “Petru Rareş” Beclean.

1 comentariu

  • Buna seara,
    sesizez consternata, draga doamna, ca faceti un soi de clasificare, o ierarhizare, nici nu stiu cum s-o numesc, ca nu e nici una nici alta, pseudoierarhizare, in care scoli (tot asa cu nu ar trebui sa le distingeti in secolul al XXI-lea)” de la tara” in care promovabilitatea este foarte buna, de 83% , nici nu le pomeniti…..
    Puneti mina, doamna, si scrieti un articol de calitate, obiectiv, in care sa calculati, ierarhizati, distingeti, procente clare, exacte si apoi vorbiti de scolile „de la tara” care ne fac cinste aici in judet!
    In speranta ca domnia voastra va reveni cu un articol de presa complex din punct de vedere calitativ si informativ, va multumesc!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.