Actualitate

Patru şcoli din judeţ au înregistrat promovabilitate zero la examenul de bacalaureat

Patru şcoli din Bistriţa-Năsăud, din totalul de 28 cu absolvenţi de liceu, au înregistrat promovabilitate zero la actuala sesiune a examenului de bacalaureat, potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud.

Conform ISJ, sub 10% promovabilitate au înregistrat alte patru licee, sub 25% un număr de cinci, iar sub 50% opt şcoli. Peste 50% promovabilitate s-a înregistrat într-un număr de opt licee din Bistriţa-Năsăud.

Printre cele patru şcoli care au obţinut promovabilitate zero se află şi singurul liceu privat din judeţ, Liceul Particular „Henri Coandă” din comuna Feldru, al cărui singur absolvent de ştiinţe ale naturii care a frecventat şcoala în regim de frecvenţă redusă, nu a reuşit să promoveze.

Promovabilitate zero au mai înregistrat şi următoarele şcoli de stat: Grupul Şcolar „Sfânta Maria” Bistriţa, Grupul Şcolar Lechinţa şi Liceul „Petru Rareş” Bistriţa.

Grupul Şcolar „Sfânta Maria” este fosta şcoală ajutătoare din Bistriţa. La sesiunea de vară a examenului de bacalaureat s-au înscris zece absolvenţi ai cursurilor de coafor-stilist şi organizator banqueting. Trei nu s-au prezentat, iar şapte nu au reuşit să promoveze.

De la Grupul Şcolar Lechinţa unde au fost pregătiţi tehnicieni în agricultură şi tehnicieni pentru întreţinere şi reparaţii s-au înscris la examen 44 de elevi. Dintre aceştia, aproape jumătate nu s-au prezentat la bacalaureat. Cea mai mare medie obţinută a fost de 5.83 de către o elevă de la profilul tehnician agricol.

Liceul „Petru Rareş” Bistriţa a avut nouă absolvenţi ai profilului matematică-informatică carea u frecventat cursurile la seral. Unul a absentat de la examen, iar ceilalţi opt au luat medii între 3,7 şi 5.

Sub 10% promovabilitate au înregistrat alte patru şcoli: Grupul Şcolar Agricol Bistriţa, Grupul Şcolar Feldru, Grupul Şcolar Telciu, Grupul Şcolar Forestier Bistriţa.

Potrivit sursei citate, rezultate foarte slabe la examenul de bacalaureat au avut şi elevii Grupului Şcolar Agricol Bistriţa. Dintre cei 279 de elevi înscrişi în examen, au promovat doar patru. Un număr de 47 nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Promovabilitatea la acest liceu este de 1,72%.

De la Grupul Şcolar Feldru au promovat doar 5,48% dintre candidaţi. Din 76 de înscrişi, 68 au fost respinşi, trei nu s-au prezentat şi unul a fost eliminat pentru tentazivă de fraudă. Doar patru elevi şi-au luat examenul. Şi această şcoală a pregătit tehnicieni pentru întreţinere şi reparaţii, pentru industria textilă sau tehnicieni mecatronişti, atât la zi, cât şi la seral.

De la Grupul Şcolar Telciu, unde s-au pregătit tot tehnicieni pentru întreţinere şi reparaţii, respectiv tehnicieni mecanostrişti, de asemenea au promovat doar 5,56% dintre elevi. Din 162 de înscrişi la examen, au promovat doar şase.

Grupul Şcolar Forestier Bistriţa a înregistrat un procent de promovabilitate de 6,92%. De la liceul care a pregătit tehnicieni pentru protecţia calităţii mediului, în prelucrarea lemnului şi în instalaţii electrice au promovat nouă elevi din 172 care s-au înscris. Şi de la acest liceu, un elev a fost eliminat pentru tenativă de fraudă.

Mai puţin de un sfert dintre absolvenţii a cinci şcoli au reuşit să promoveze. Este vorba de Grupul Şcolar de Servicii Bistriţa – 12% promovabilitate, Grupul Şcolar Maieru – 12,28%, Grupul Şcolar „Hendri Coandă” Beclean –  12,86%, Grupul Şcolar Silvic Năsăud – 18,48% şi Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistriţa – 22,40%.

Conform ISJ Bistriţa-Năsăud, sub 50% promovabilitate s-a înregistrat în şapte licee din Bistriţa-Năsăud. Este vorba de Colegiul Economic Năsăud – 32,37% promovabilitate, Grupul Şcolar Agricol Beclean – 35,61%, Grupul Şcolar „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului – 37,89%, Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa – 40,87%, Grupul Şcolar Sanitar Bistriţa – 41,03%, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa – 44,44% şi Liceul cu Program Sportiv Bistriţa – 45,86%.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.