Actualitate

Elevii şi studenţii bistriţeni se pot înscrie la Aspire 2016, program de formare a liderilor

Elevii de liceu, studenţii şi tinerii profesionişti cu abilităţi de lideri sunt așteptați să se înscrie, până pe data de 21 martie, respectiv 4 aprilie 2016, la unul din programele Aspire, singurul program din România și Europa de Est cu participare internațională, ce utilizează o programă alcătuită pe modelul celei de la Universitatea Harvard.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, a fost deschisă oficial perioada de înscrieri pentru programele de vară din 2016: Aspire High School pentru liceeni, Aspire Academy pentru studenţi și Aspire Professional pentru tineri profesioniști. Acestea se vor desfăşură în luna iulie, la Poiana Braşov: Aspire High School (7 – 11 iulie), Aspire Academy (8 – 15 iulie) și Aspire Professional (7 – 10 iulie).

În cadrul ediției din 2016, vor susține cursuri profesori de la cele mai bune universități din lume – Harvard, Stanford, Wharton și Berkeley – și traineri de specialitate în leadership, comunicare, negociere, business și storytelling.

Participanţii vor avea oportunitatea de a dialoga cu antreprenori locali și regionali și alte personalităţi de succes din domenii diverse.

Edițiile trecute au inclus workshop-uri despre: media cu Andi Moisescu și Lucian Mândruță, educație cu Mariana Gheorghe (CEO Petrom), business cu Fady Chreih (CEO Regina Maria), fotografie socială cu Cristian Movilă, antreprenoriat social cu Don Lothrop (fondator RomaniaOne) și multe alte personalități marcante din diverse domenii. Pe lângă acestea, participanții la Aspire High School au parte și de sesiuni de discuții pe tema studiilor în străinătate cu absolvenţi ai unor universităţi de top din lume.

Cursurile se vor desfășura exclusiv în limba engleză.

„Pentru cei selectați, programele de vara reprezintă doar începutul experienței lor de dezvoltare, deoarece la finalizarea programului tinerii devin membri ai comunității Aspire, unde au parte de mentorat susţinut în proiectele pe care le desfășoară, precum și de o serie de oportunități profesionale și academice”, se mai arată în comunicat.

Proiectul Aspire a început în anul 2011, când un grup de studenți români ce au absolvit universități de top din Statele Unite și Europa: Harvard, Wharton, Princeton, IE si Georgetown, au decis să ofere oportunitatea tinerilor români să aibă acces la educația de care au avut ei parte.

Dintr-o școală de vară, Aspire a evoluat într-o comunitate de peste 350 de tineri ambițioși cu potențial de a deveni liderii de mâine. Comunitatea este una internațională, 80% din membri fiind români (dintre care aproape jumătate au studiat sau studiază în străinătate), iar 20% provin din alte țări europene. În prezent, absolvenții Aspire studiază și muncesc în peste 20 de țări. Viziunea Aspire este de a dezvolta o comunitate de lideri etici, de succes și influenți, într-o varietate de domenii și cu specializări diferite, în Estul Europei.

Misiunea Aspire este de a descoperi, dezvolta și conecta viitorii lideri; îi inspirăm să își atingă potențialul, să ducă o Elena Kujiviață de care să fie mândri și să își aducă aportul la dezvoltarea societății.

Pentru mai multe informații, puteţi lua legătura cu bistriţeanca Elena Kuji – Co-președinte (foto), e-mail: elena.kuji@aspireacademy.ro sau Dani Oros – Co-președinte, e-mail: dani.oros@aspireacademy.ro

Potrivit organizatorilor, participarea la program costă 300 de euro, în funcţie de programul ales, dar sunt şi burse pentru care se poate aplica şi se pot acoperi în totalitate costurile. În preţ intră cazarea la Poiana Braşov (3 şi 4 stele), masa şi cursurile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.