Actualitate

ALDE a stabilit 28 de candidați la primării. Ce nume apar pe listă și care sunt obiectivele

ALDE Bistrița-Năsăud a anunțat numele a 28 de candidați pentru funcția de primar în județ, în perioada următoare urmând să fie validate candidaturi și pentru alte comune, precum Uriu, Reteag, Teaca, Salva sau Chiuza.

Pentru Primăria Bistrița, ”lucrurile sunt cam bătute în cuie” și va fi ”un pic de surpriză”, a spus Ioan Țintean. ”Dacă tot v-ați obișnuit cu o scenă, trebuie să jucăm și noi la nivel înalt”, a completat primarul Ioan Monița.

Pe lista candidaților apar primari în funcție, foști primari, o femeie, dar și fostul șef al Direcției Județene a Arhivelor Naționale, Ioan Mureșan, care candidează la Șintereag.

Candidații validați până acum: Năsăud – Dorel Oltean, Sîngeorz-Băi – Radu Cârcu, Livezile – Traian Simionca (primar în funcție), Josenii Bârgăului – Cornel Nemeș, Prundu Bârgăului – Ilie Avram, Tiha Bârgăului – Vasile Dologa (primar în funcție), Dumitra – Gheorghe Bălăjan (primar în funcție), Rebrișoara – Viorel Linul, Feldru – Ștefan Sîngeorzan, Maieru – Augustin Borș, Șanț – Cornel Moisil, Poiana Ilvei – Eugen Bența (primar în funcție), Coșbuc – George Coșbuc, Telciu – Sever Mureșan (primar în funcție), Romuli – Ioan Monița (primar în funcție), Târlișua – Pompei Cocean, Negrilești – Viorica Cânciu, Sânmihaiu de Câmpie – Ioan Mate (primar în funcție), Miceștii de Câmpie – Dumitru Bendean (primar în funcție), Silivașu de Câmpie – Ioan Cămărășan (primar în funcție), Urmeniș – Dumitru Tomșa (primar în funcție), Șieuț – Ioan Dedean (primar în funcție), Șieu – Ionuț Cifor, Șintereag – Ioan Mureșan, Monor – Dorel Drăgan, Șieu Măgheruș – Ioan Hojdea, Nimigea – Dan Turcu, Galații Bistriței – Nicolae Șomfelean.

”Ținta primită de la București este 14%, dar noi sperăm să scoatem cel puțin 20% la alegerile locale”, a declarat președintele executiv al ALDE BN, Constantin Brașoveanu.

Lansarea candidaților va avea loc la mijlocul lunii aprilie, în 15 sau în 16, în funcție de data la care va putea fi prezent copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

”Ne batem pentru cel puțin trei locuri de consilier județean, pretențiile noastre pot merge până la cinci, dacă se poate mai mult am fi foarte mulțumiți. Ne-am făcut calculele pe rezultatele obținute anterior, am scăzut de unde trebuie scăzut, am pus în plus unde trebuie pus”, a declarat într-o conferință de presă Ioan Țintean, șeful Finanțelor Publice, care va fi pe lista pentru Consiliul Județean.

ALDE l-a pierdut pe primarul Ioan Pop (Leșu), care candidează din partea PSD, dar l-a câștigat pe Sever Mureșan, devenit independent odată cu ordonanța migrației aleșilor locali, așa că are tot 12 primari în funcție.

Primarul din Telciu, Sever Mureșan, new entry în ALDE, a declarat că este onorat de primirea în partid: ”Alegerea mea a venit în urma consultărilor cu electoratul propriu și cu oamenii pe care i-am avut în echipă. Chiar dacă am fost independent, am avut colaborări foarte bune cu partidele mari, cu prefectul Ioan Țintean. În urma consultărilor cu cei din Telciu, am ajuns la concluzia că locul nostru este în această zonă de centru-dreapta. Sunt convins că vom face echipă bună”.

”Ne batem să fim a doua forță politică a județului”, a concluzionat primarul din Romuli Ioan Monița, prim-vicepreședinte ALDE BN. Partidul are în Bistrița-Năsăud 46 de organizații comunale și 1.560 de membri.

Ioan Monița a precizat că Mirela Cârcu, președintele ALDE BN, este plecată în Norvegia cu o problemă privind Liceul ”Solomon Haliță” din Sîngeorz-Băi, mai exact un proiect pentru accesarea de fonduri norvegiene.

22 comentarii

 • Ce conferinta e aia fara noua presedinta? Unde-i Mireluta Presedintuta? Vad ca sa nu se obosesc sa pastreze aparentele. Tinteanu , care chipurile e tehnocrat ca e sef la Finante e presedinte. Grozav!

 • Acestia sunt liberalii traseisti care in 2014 au trecut in barca lui Dragnea pentru a se „salva” de la inecul politic, tradand liberalismul. Ulterior au alcatuit o gasca fara identitate pe care denumit-o ALDE. Cu alde asemenea indivizi nu poti fi sigur de numic, fiindca cine a tradat odata va trada si a doua oara.

  • Mirciuca dragul moșului în parte ai dreptate,dar ce liberali sunt Blaga,Olteanu,Boc,Anastase,Videanu,sau toti primarii PDL care iau sustinut pe cei amintiti si pe Băsescu când tăiau salarii ,alocatii si pensii,inchideau spitalele si jefuiau tara prin ANRP cu Crinuta si Oltean.Cel putin o parte din liberalii adevărati in frunte cu Tăriceanu au avut curajul să spună NU la învestirea Guvernului tehnonepriceputilor .Eu dacă voi fi sănătos cred că le dau votul.
   PĂREREA MEA !

 • Daca te uiti poza cred ca putem trage fiecare concluziile .
  nu are viitor , viziune , sanse de succes .
  Scopul lor este doar functii si acces la butoane .
  Doar la asta se pricep .
  Avem nevoie de o alta abordare , de altfel de oameni daca vrem sa traim altfel .
  ALDE un partid mort din nastere cu scopuri personale si nu pentru noi cetatenii .

 • Partidul Traseistilor numit ALDE ar putea sa adopte imnul fostului partid Liber-Schimbist, pe versurile lui Stefan Cazimir, imn care li se potriveste de minune:

  Mărire vouă, lupte seculare

  Ce-aproape cinci decenii aţi durat!

  Obscuritatea în sfîrşit dispare

  Şi-un soare radios s-a înălţat.

  Refren:

  Luptînd ca tot românul să prospere,

  Partidul nostru-i un partid de soi

  Şi dacă interesul lui o cere,

  Trădare fie, dar s-o ştim şi noi!

  îşi schimbă lupul la soroace părul,

  Iar omul schimbă slujbe sau idei.

  Schimbarea oţeleşte caracterul

  La tineri, la bărbaţi şi la femei.

  Refren….

  Am renăscut sub vechiul nostru nume,

  Cu un program modern şi elocvent,

  Căci vrem să cucerim un loc în lume

  Şi cîte vom putea în Parlament.

  Refren…

 • Ce chestie!?Apoi politrucii astia sunt mai rai ca alea de langa Uriu.Azi se scuipa maine se pupa si tot asa.MIGRATORILOR !

 • ALDE o sa ia multe voturi PDL ului, adica PNL ului nou. De sceea sunt atat de efervescenti postacii lui Dolha si a PDL ului….Lumea nu uita ca le au fost taiate salariile si pensiile, de catre PDL /PNL, .RUSINE PNL !!

 • La feldru trebuia sa va ganditi la cineva mai tanar iacob sangeorzan de exemplu…stefan nu mai are nici o Sansa sa ajunga primar,mai ganditiva dle Tinteanu

 • S-a terminat cu Bufeta e vai de el a ajuns un milog o sa scoata siel vreo 50 de voturi asa di fasmilie„„„„„ Bietul de el sa umblam sa-i strangem niste consilieri sa aiba si el ceva pelista ca nu are vai saracul. si sa-i dam si niste bani de benzina sa nu mai mearga pe jos…….

 • Nu il mai vrem pe Sangeorzan jos cu el ne-amgasit om tanar nu un scandalagiu ca si el. I este rusine si la domnul Radu Moldovan cand aude de numele lui afara di nepos

 • o lasanu vb de consilieri ca si-a gasit consilier pe Aurel Costinas mare gospodar care nu o o fost in satre o viata sa-si faca o poarta la ocol si pe casa o avut hartie cartonata MMMMMAAARREEEE GOSPODAR ca si buftea de alfel Felicitari buftea vei castiga alegerile eu te sustin dar te sustin in defavoarea ta hhhhaaaaa

 • „Ioan Monița a precizat că Mirela Cârcu, președintele ALDE BN, este plecată în Norvegia cu o problemă privind Liceul ”Solomon Haliță” din Sîngeorz-Băi, mai exact un proiect pentru accesarea de fonduri norvegiene.”
  Domnule Eugen Gheorghe, Referitor la articolul de mai sus: Proiectul de la Liceul „Solomon Haliţă” unde domnul profesor Cârcu Radu ocupă funcţia de Director este unul de tip Erasmus Plus KA2, adică parteneriat strategic între şcoli, şi a primit finanţare europeană de la Bruxelles prin Agenţia Naţională ANCPDEFP de la Bucureşti care coordonează genul acesta de proiecte în urma unei evaluări făcute în cadrul competiţiei naţionale de proiecte de către evaluatorii Comisiei Europene. Fondurile norvegiene se accesează în cu totul alt mod, după alte reguli, reprezentând o cu totul altă sursă de finanţare. În parteneriat au intrat o şcoală din Norvegia şi două şcoli din Polonia în funcţie de tematica abordată în acest proiect educaţional. Momentan o delegatie formată din profesor Carcu Radu si profesoara Mititean Varvara derulează una din cele două mobilităţi ale proiectului, cea din Oraşul Narvik-Norvegia. Pentru detalii suplimentare despre acest proiect despre existenţa căruia deja s-a publicat în ziarul dvs. în luna noiembrie cand a avut loc Conferinţa de lansare a Proiectului cu invitaţi de peste hotare, vă stau la dispoziţie în calitate de Iniţiatoare, Coordonatoare de Proiect, Responsabil financiar, Coordonator ştiinţific economie, educaţie antreprenorială- Prof. economist exp. cont. Monica Ştefania Măgurean. De asemenea alte informaţii referitoare la derularea Proiectului le puteţi obţine şi de la doamna profesoară Mititean Varvara, – Coordonator monitorizare şi asigurarea calităţii, coordonator ştiinţific limba engleză şi de la domnul profesor Cârcu Radu- Coordonator comunicare şi promovare, cât şi de la domnul prof. dr. Mâti Doru- Coordonator ştiinţific documentare şi responsabil cu produsele intelectuale ale Proiectului. Coordonatorul Tehnic al Proiectului este prof. informatician Prangate Toader. Aceasta este componenţa echipei de Proiect. Veţi putea accesa şi materialele noastre online prevăzute în planul de diseminare.

  • Acestea au fost declarațiile făcute de domnul Ioan Monița. Mulțumim pentru precizări.

 • La Monor pe altul nu au gasit? Asta incearca de fiecare data sa candideze, a luat si el cateva voturi. Acuma pnl la aruncat in drum, alde il ia de bun. asta da treaba. asa vor astia sa castige alegerile, cu rebuturi? nu sunt in stare sa gaseasca alti candidati? tot cu ai vechi? pana cand dragan incearca sa … nici el saracu nu stie ce ?

 • Ne bucuram ca la Tiha Birgaului nu a-ti reusit sa gasiti un candidat fara un trecut dubios. Probabil va madriti cu un candidat penal. Probabil domnul Tintean se face ca nu stie de trecutul domnului Dologa si de condamnarea lui. Pentru o mai buna informare se poate reveni cu amanunte si date concrete. Deci domnilor de la ALDE sa va traiasca PENALUL daca alti candidati nu aveti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS