Actualitate

Mărioara Sigheartău, femeie europeană

(VIDEO) Interpreta de muzică populară Mărioara Sigheartău este una dintre doamnele care vor fi premiate la evenimentul ”Femeia Europeană”, organizat de Fundația Doris.

Originară din Prundu Bârgăului, Mărioara Sigheartău a urmat începând din 1993 Școala Populară de Artă, secția canto popular, la clasa condusă de Rozalia Fucă. Ea a colaborat mai întâi cu Ansamblul ”Doinița” al Casei Armatei, condus de Cornelia Ardelean Archiudean, iar de 20 de ani este membră a Ansamblului ”Cununa de pe Someș”.

”Tinerii nu prea mai sunt interesați de folclor, de tradiții, tehnologia din ziua de azi are un rol important. E benefic totuși să vezi că apar modele tradiționale pe îmbrăcăminte. Mă bucur foarte mult când văd că în sală oamenii știu cântecele, cânt cu mai mare drag. Trebuie să aduci cântece care să placă, să intre la suflet. E foarte important să transmiți emoție. Eu sunt o fire foarte veselă, nu mi se potrivesc doinele. Cea mai mare bucurie pentru mine este când publicul mă aplaudă. Femeia europeană este puternică, sigură pe ea, nu depinde de nimeni. Le transmit doamnelor să aibă grijă de ele, să fie frumoase, cu picioarele pe pământ și să-și urmeze visul”, spune ea.

Interviul integral:

”Femeia Europeană”, eveniment organizat de Fundaţia Doris Moldovan și ajuns la a IX-a ediție, are loc duminică 13 martie, ora 17.00, la Sala Polivalentă. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Invitații speciali sunt cunoscutul om de televiziune Dan Negru, Gabriel Cotabiță și Mirabela Dauer. Dan Negru va prezenta spectacolul alături de Doris Moldovan.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS