Recomandări Social

La Ermitaj Malin, week-end de cules flora spontană, dar şi de gătit

În anul ciupercilor, în care mulţi, din păcate, le-au mâncat pe cele necomestibile şi au ajuns la spital, cursul de Foraging (procesul de căutare și procurare a hranei din mediul sălbatic), organiza la Ermitaj Malin de echipa IncrEdible este mai mult decât binevenit. Acesta va avea loc  între 17 şi 19 august la ferma de permacultură.

„Vă propunem să vă alăturați nouă într-un week-end dedicat culesului din flora spontană. Dedicăm cele două zile unuia dintre cele mai importante scopuri ale foraging-ului, pe cât de străvechi, pe atât de mult uitat. Echipa IncrEdible și Ermitaj Malin ne-am dat mâna în organizarea unui week-end de workshop-uri gândite ca un training pentru cei care doresc să fie mai autosustenabili în procurarea hranei. Ne adresăm persoanelor care vor să facă primii pași în familiarizarea cu flora spontană, recoltarea și procesarea elementelor din natură în scop alimentar, celor care vor să își completeze cunoștințele în materie de Foraging şi persoanelor interesate de gătit din flora spontană”, anunţă organizatorii.


Cei interesaţi sunt aşteptaţi vineri, 17.08.2018, începând cu ora 17.00 să se cazeze la Malin sau să-şi instaleze corturile. La ora 21.00, e programată cina.

Sâmbătă, 18.08.2018, va fi organizat un Workshop de educație medio-ambientală (ora 9.30) în care se va discuta despre forme de conexiune dintre plante și fungi, formele de dezvoltare a ciupercilor, introducere în foraging: motive, avantaje, proceduri sustenabile, principalele ciuperci și plante comestibile din zonă, tipurile de păduri cele mai obișnuite în România. Workshop-ul presupune o plimbare pe un traseu în pădure pentru a putea identifica diferitele aspecte importante la fața locului.

De la ora 17.30 va începe un workshop gătit din foraging care presupune: curățarea ciupercilor, plantelor și fructelor din flora spontană, proceduri de siguranță alimentară în materie de floră spontană, principalele sisteme de păstrare a materiilor prime şi elaborarea unei rețete pentru cina de sâmbătă din diferite elemente din foraging.

Duminică, 18.08.2018 de la 9.30 începe un workshop despre despre materii prime din flora spontană, identificarea habitatelor cu potențial pentru culegere, semnele distinctive al principalelor familii de ciuperci, ciupercile mortale sau foarte toxice, ciupercile comestibile ușor identificabile, indicații pentru identificarea ciupercilor și extinderea cunoștințelor în materie de micologie.

Aşa cum deja se ştie, Ermitaj Malin este situat la aproximativ 90 km de Cluj-Napoca, 15 km de Beclean și 2 km de satul Malin care are 500 de locuitori. Ferma e situată în Podișul Transilvaniei. Sătenii numesc locul “acolo pe vale”. Ferma e la capătul unei cărări care se parcurge pe jos.

Terenul pe care se întinde este de circa 8 ha şi are păduri tinere, pășuni, pajiști și livezi. Este traversat de două pârâuri, dintre care unul alimentează un lac. Fiind relativ izolat, Ermitaj este deconectat de la rețea: nu avem apă sau electricitate din sat. Apa provine de la fântâni şi din rezerva de apă de ploaie. E încălzită cu panouri solare.

AICI găsiţi toate detaliile despre preţurile la cazare şi masă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS