Politică

EXCLUSIV Luca Iancu recunoaște că DNA îl cercetează pentru proiectele finanțate cu bani europeni

După o dispariție strategică din spațiul public, generată de cercetările făcute de DNA la Consiliul Județean, vicepreședintele Luca Iancu a apărut, marți, la marșul tinerilor împotriva drogurilor și a recunoscut pentru Timp Online că e cercetat de DNA.

„Verificările DNA în privința activității mele și a președintelui CJ, Liviu Rusu, vizează activitatea noastră în ceea ce privește proiectele cu finanțări europene. Au fost preluate unele acte și așteptăm să vedem ce se întâmplă. Deocamdată nu am fost chemați la sediul DNA și nici nu ni s-au adus acuzații oficiale. Cert este că nu are nicio legătură cu dosarul în care este cercetat fostul secretar de stat Ioan Andreica”, a declarat Luca Iancu.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a făcut, joi, percheziții la sediul Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud, vizați fiind președintele CJ, Liviu Rusu (PDL), și un vicepreședinte, Luca Iancu (PDL).

Potrivit secretraului Consiliului Județean, Iosif Redl, DNA ar fi pus sigilii pe birourile celor doi în aceeași zi în care a mai făcut percheziții și acasă, respectiv la sediul unei firme la care acționar este Ioan Andreica, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT).

Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, la Bistrița că prezența Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la instituțiile statului unde există suspiciuni nu trebuie să stârnească uimirea.

„Cred că prezența DNA la instituțiile statului acolo unde există suspiciuni este o prezență care nu trebuie să stârnească uimirea nimănui. De subliniat este că PDL nici aici, nici nicăieri nu a obstrucționat justiția și nu o va obstrucționa, că ieri (joi –n.r) colegii care au fost în contact direct cu reprezentanții DNA au avut un comportament ireproșabil și au pus la dispoziția acestora toate documentele solicitate pentru a eluda orice suspiciune în ce privește activitatea desfășurată la nivel instituțiilor pe care le conduc”, a declarat Ioan Oltean.

După ce unii jurnaliști i-au spus că Liviu Rusu a refuzat, vineri dimineața, să stea de vorbă cu ei când a venit la serviciu și vicepreședintele Luca Iancu nu a fost de găîsit nici la serviciu, nici la telefon, Oltean a spus că cei doi nu sunt obligați să stea să aștepte presa în incinta CJ.

„Nu s-au ascuns nicăieri. Își fac treaba. Ieri (joi –n.r) după ora 12.00, au participat la toate acțiunile organizate (cu ocazia Zilei Eroilor –n.r), nu se ascund nici azi. Iancu e plecat la Cluj în interes de serviciu, iar domnul președinte cu siguranță e pe teren și își face treaba. Nu stă în CJ ca să vă aștepte pe voi. Nu fiți malițioși că nu e cazul”, a spus Oltean.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.