Actualitate

Exemple demne de urmat. Constantin Rus: Să le aveţi în faţă, sunt simboluri ale educaţiei!

Au excelat la învăţătură, au câştigat concursuri şi olimpiade, au strălucit în ringul de dans sau pur şi simplu au făcut diferenţa între viaţă şi moarte. Cinci elevi de la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" Bistriţa au cules încă din prima zi de şcoală multe aplauze, fiind numiţi "simboluri ale educaţiei".

Directorul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, profesorul Constantin Rus, i-a invitat în faţa careului pe câţiva dintre elevii şcolii Constantin Rus 15 sepe care i-a numit „exemple ale educaţiei care merită urmate de toţi elevii”.

„Un număr însemnaţi de absolvenţi de la şcoala noastră nu se remarcă numai prin rezultate excelente la învăţătură, ci şi prin activităţi care privesc civismul şi voluntariatul şi nu pot astăzi să nu aduc în faţă câţiva elevi care fac cinste şcolii noastre. Dacă nu sunt prezenţi, vor fi sancţionaţi din prima zi”, a glumit Constantin Rus.

Directorul CNLR Bistriţa i-a invitat în faţa şcolii pe fraţii Dobranis, unul elev în clasa a V-a şi altul în clasa a IX-a, pasionaţi de GO şi de dans de societate. „Sunt doi copii care în perioada vacanţelor, după-amiaza când alţii se odihnesc, ei se pregătesc la Go, la dans de societate unde sunt printre primii din Europa. Felicitări! Iată că sunt elevi la CNLR care ştiu să facă lucruri frumoase, să spunem, în viaţa privată”, a completat Constantin Rus.

În faţa careului a fost chemată şi eleva Ana Hăruţă din clasa a XII-a C care a salvat viaţa unui om pe litoralul Mării Negre. „Ai făcut un lucru extraordinar, Ana, o elevă foarte bună. Ea este!”, a adăugat Constantin Rus.

A primit felicitări şi bibliotecara şcolii care, împreună cu un grup de elevi, a câştigat un concurs important organizat la nivel naţional. „Felicitări doamnei bibliotecare şi elevilor care s-au implicat în acest proiect”, a adăugat el.

Constantin Rus l-a invitat în faţa colegilor, profesorilor şi părinţilor şi pe Rareş Buhai, acum elev în clasa a XII-a, cel mai medaliat elev al şcolii. „Lui Rareş nu prea îi place să iasă în faţă, dar nu avem ce face fiindcă portdrapelul acestei şcoli este Rareş Darius Buhai din clasa a XII-a A. Anul acesta, până acum, a obţinut două medalii la olimpiade internaţionale de informatică, la olimpiada central-europeană şi la olimpiada internaţională de informatică. Este cel mai medaliat elev din istoria olimpiadelor din România şi pe locul cinci în lume. Avem o mare onoare să îl avem alături şi, cu siguranţă, că este o onoare pentru colegii mei care lucrează cu el”, a mai spus directorul CNLR.

În aplauzele tuturor a fost invitată în faţă şi eleva Miruna Vlad din clasa a IX-a G care a fost premiată la Olimpiada Internaţională de Lectură de la Constanţa.

„Aş putea aminti zeci de elevi de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu Bistriţa care participă la activităţi extracurriculare, elevi cu rezultate deosebite la învăţătură, în competiţii internaţionale. Ei sunt simboluri ale educaţiei de la CNLR. Avem mult respect pentru ei, dar şi pentru colegii mei care le stau în spate şi îi pregătesc, mult respect pentru familiile lor. Felicitări tuturor, mult succes şi îi îndemn pe toţi colegii lor să aibă în faţă aceste exemple”, a spus Constantin Rus.

CLICK pentru mai multe fotografii.

premianti 2 premianti 3 premianti 4 premianti 5

2 comentarii

 • Din pacate invatamantul romanesc ofera prea putine exemple demne de urmat. De la cap se impute pestele, dupa cum spune o zicala. Nu trebuie sa mire pe nimeni avand in vedere ce fel de ministri au condus destinele invatamantului in ultimii ani. Dupa „celebrul” Cristian Adomnitei care nu stia cate stele sunt pe steagul UE, facandu-se de ras in fata elevilor care de atunci a fost poreclit Astelutei, iata ca acum ministerul invatamantului s-a PRICOPsit cu Remus Pricopie care a tinut sa faca pe desteptul si a comis o gafa de proportii, in legatura cu legenda legata de „Lupa Capitolina”. Întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus,ministrul a afirmat ca acestia au fost găsiţi în pădure de “o vulpe”. Asadar, in fruntea ministerului invatamantului se afla un om cu ‘vizuina’ in loc de ‘viziune’.

  • PSD şi Ministerul Educaţiei Naţionale:
   -Corina Dumitrescu -acuzată de plagiat, rector la o Universitate SRL, poreclită Mangafaua de CTP (caută articolele lui CTP despre subiect)
   -Ioan Mang -acuzat de plagiat.
   -Liviu Pop, un semidoct guraliv, şef la sindicat. (1 321 de stupid people, presupun că profesori, semnează pe petiţe online pentru ˝Menţinerea în funcţia de Ministru al Educaţiei pe domnul Pop˝)
   -Ecaterina Andronescu (Abramburica) un sinistru politruc PSD, porecla spune tot.
   -REMUS Pricopie: Romulus şi REMUS au fost crescuţi de… o vulpe!?
   *Iată interesul PSD pentru Educaţie! Dar ce contează? 1 321 profesori semnează pentru ˝Menţinerea în funcţia de Ministru al Educaţiei pe domnul Pop˝…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.