Actualitate

Oltean despre meseria de dascăl. Florian, amintiri din copilărie. Doris Moldovan, alături de fiica sa

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, senatorul PDL Cristian Florian şi vicepreşedintele filialei judeţene PDL, Doris Moldovan, au fost prezenţi la deschiderea anului şcolar la CN ”Andrei Mureşanu”. Oltean le-a dat sfaturi profesorilor şi elevilor, iar Florian a vorbit despre perioada când era elev.

”De foarte mulţi ani, 15 septembrie e ziua în care emoţiile ne copleşesc pe toţi. Nu există o zi care să acumuleze mai multă emoţie. Dacă pentru noi anul începe la 1 ianuarie, pentru elevi începe la 15 septembrie. De mulţi ani, lumina din mintea şi sufletul dascălilor s-au acumulat în mintea şi sufletul elevilor. Nimic nu e mai scump în lumea asta decât meseria de dascăl. Nicio altă meserie nu oferă atâta bucurie. Eu recomand dascălilor să fie ce au fost de-a lungul timpului, ceea ce sunt şi astăzi, să fie oameni care şi-au dăruit energia toată muncii cu copiii. Numele şi renumele CNAM este purtat de miile de elevi care au absolvit şi astăzi reprezintă cu cinste şcoala şi ţara. Dăruiţi lumina şi înţelepciunea vostră în continuare, ele se aruncă în pământ bogat, unde rădăcinile sunt sănătoase. Copiii să asculte de dascăli şi să primească lumina lor”, a spus deputatul Ioan Oltean.

La rândul său, senatorul PDL Cristian Florian, şi-a amintit de perioada în care era elev. ”12 ani am făcut şcoala la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”. Elev fiind, aşteptam cu bucurie începerea anului şcolar, abia aşteptam să treacă ultimele zile de vacanţă pentru a mă reîntâlni cu colegii şi profesorii. Şi atunci era o competiţie acerbă pe rezultate între ”Liviu Rebreanu” şi ”Andrei Mureşanu”, care se transforma pe perioada iernii într-o bătălie generală cu bulgări. Să treceţi cu bine peste toate examenele pe care şcoala şi viaţa le rezervă”, a spus Florian.

La Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu” a mers şi vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud Doris Moldovan, a cărei fiică, Alexandra, a intrat în clasa a V-a: ”Un nou început”, a scris ea pe Facebook.

1 oltean florian cnam 15 sep 2014 2 oltean florian cnam 15 sep 2014 3 doris si alexandra moldovan 15 sep 2014 4 alexandra moldovan cnam 15 sep 2014

2 comentarii

  • Florian, Oltean si Doris vorbesc de scoala si viata.Cred ca a fost un moment pretios pentru cei prezenti, sa primeasca sfaturi de la unul care are mai multe case si terenuri decat Johaniss, de la altul care conduce o masina, pe care daca ai vinde-o ai putea hrani o tara mica din Africa si de la una care a fost crescuta de mica in puf de parinti si nu i-a lipsit niciodata nimic. Mai bine cititi, dragi copilasi si nu luati sfaturi de la straini.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.