Economie

Fabrica Dan Steel din Beclean, vândută cu 7,5 milioane de euro

Fabrica de sârmă Dan Steel Group din orașul Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, pentru suma de 7,5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din județul Bacău.

”Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitaţii publice, pentru suma de 7,5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Bacău”, a anunțat casa de insolvenţă CITR.

Noul proprietar plănuieşte să repornească producţia şi să retransforme fabrica într-unul dintre principalii angajatori în Beclean.

Firma Intertranscom Impex SRL are sediul în orașul Buhuși, județul Bacău, și este administrată de omul de afaceri Ioan Teslaru.

”Am reuşit, în urma unui proces amplu şi riguros, să identificăm investitori viabili pentru una din companiile ce au jucat un rol cheie în industria metalurgică. Prin această tranzacţie de succes, setăm premisele pentru continuarea dezvoltării eficiente a industriei metalurgice din România şi reuşim să salvăm încă un obiectiv important din istoria afacerilor româneşti”, a declarat Andrei Besoiu, sales manager CITR Cluj.

CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari, au organizat licitaţia în data de 25 ianuarie 2024, la sediul Prime Insolv Practice SPRL, situat în Bucureşti.

Activul este reprezentat de fabrica de producţie a sârmelor tari şi moi, respectiv produse derivate din sârmă, plase sudate, cuie, panouri de gard, sârmă ghimpată, şi este compus din teren de 406.606 mp, construcţii şi echipamentele aferente.

Înfiinţată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate producţia de metale feroase, sub forme primare şi de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieţei interne, cât şi celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcţiilor şi al agriculturii, precum şi altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum. Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017 când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum şi la creşterea semnificativă a gradului de îndatorare. Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparţinând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să îşi asigure materia primă din cadrul UE, în condiţii contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, şi cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situaţiei financiare a companiei care a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

1 comentariu

  • Desi a,,beneficiat” de o privatizare pe nimic(vedeti cu cit s-a cumparat initial ) Promet-ul nu a rezistat politicii sanatoase a UE si a statului roman care a avut grija sa nu reziste pe piata si sa ne faca sa ne cautam de lucru in alte tari care au nevoie mai mare de ,,slugi”.Multumim stat roman, multumim UE ,sper sa vi se intoarca la fel la toti.

    52
    6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.