Economie

TeraPlast, de nota 10 în relația cu investitorii

Pentru a cincea oară consecutiv, TeraPlast SA obține nota maximă, 10, în cadrul evaluării Vektor, coordonată de ARIR – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România.

Începând cu anul 2019, evaluarea Vektor analizează activitatea companiilor listate la Bursa de Valori București în privința eficienței guvernanței corporative și transparenței în comunicarea cu investitorii.

În evaluarea realizată pentru anul 2023, au fost luate în calcul 10 criterii care au vizat evenimentele destinate investitorilor, furnizarea rezultatelor financiare în formate digitale accesibile, raportarea non-financiară, precum și comunicarea clară a informațiilor referitoare la conducerea companiei și politici (ex. de distribuire a dividendelor). Rezultatele evaluării activității de comunicare cu investitorii au fost auditate de către Mazars România, informează TeraPlast într-un comunicat.

La TeraPlast urmărim și ne străduim să aplicăm cele mai bune practici în relația cu investitorii. Evoluția pieței de capital românești, prezența în indicii FTSE Russell și MSCI, atrag după sine și evoluția aspectelor de guvernanță și comunicare. Transparența și promptitudinea sunt cele care sporesc încrederea investitorilor într-o companie, contribuind la reputație prin disponibilitatea informațiilor și a echipei de IR.

Avem peste 14 mii de acționari care au încredere în TeraPlast și cărora le-am promis atât plus-valoare, cât și o comunicare constantă, de calitate. Suntem convinși că prin creșterea importanței și calității activității de comunicare cu investitorii, întreaga piață de capital românească devine mai atractivă pentru investitorii locali, dar și internaționali. Evaluarea Vektor reușește să pună în valoare importanța acestor aspecte”, a menționat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS