Actualitate

Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul turismului, spune Ionuț Simionca

”Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul politicilor guvernului în turism. Înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40%”, spune secretarul general al PMP, Ionuț Simionca.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud a adăugat într-o postare pe Facebook:

După ce spiritele s-au calmat în urma infirmării prezenței lui Elon Musk la petrecerea organizată de Halloween la Castelul Bran, e momentul să analizăm la rece evoluțiile legate de turismul românesc.

Potrivit INS, avem o cădere dramatică a turismului faţă de acum trei ani:

– înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40% în primele 8 luni din 2022 față de perioada similară din 2019

– cazările românilor sunt mai mici cu 16% în aceeași perioadă de referință

Asta înseamnă afaceri închise, deci mai puțini bani la buget și concedieri masive.

Fake news-ul cu Elon Musk a fost clar stimulat de actuala putere politică pentru a pune perdea de fum să nu se vadă incendiul (social şi economic) din spatele său. Este genul de temă parazită atât de dragă partidelor din Guvern, care, atunci când dau de greu (lipsa bugetului, decizii privind energia, pensiile şi salariile), aruncă o astfel de nadă presei pe o temă tabloidală”.

5 comentarii

 • Ce are sula cu prefectura. De unde si până unde stirea falsa despre prezenta lui Elon Musk la Castelul Bran cu ocazia sărbătorii de Halloween are vre-o legătură cu falimentul politicilor guvernului în domeniul turismului, care este o boală lungă de mai bine de 30 de ani.
  Elon Musk, unul dintre „greii planetei” este noul proprietar al platformei de social media Twitter care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte numite „tweets”. El a declarat recent că acele conturi care au fost suspendate de reţeaua socială nu vor fi restabilite decât după „câteva săptămâni”, o decizie semnificativă luată cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din Statele Unite, din 8 noiembrie, 2022 când americanii vor reînnoi toate mandatele din Camera Reprezentanţilor şi o treime a celor din Senat.
  Fostul presedinte Donald Trump a fost înlăturat de pe platforma socială la scurt timp după ce Capitoliul a fost luat cu asalt în ianuarie 2021, fiind acuzat că şi-a incitat susţinătorii la violenţă. În urma deciziei lui Elon Musk, fostul preşedinte american Donald Trump nu va putea reveni pe Twitter până la alegerile de la jumătatea mandatului de marţea viitoare.

 • Asta e dovada ca populatiei poti sa i servesti orice harneala precum povestile din pandemie ,ca o inghite.A fost un test care a confirmat ca inca oamenii dorm pe ei.Mai tineti minte intrarea triumfala a vaccinului in tara cu duba cu pinguin si reprezentantii statului salutand in timp ce se canta imnul? Dar pe Vela si Arafat in geci de piele la pupitre care mai nu spu eau sa mergem sa ne ingropam singuri sa nu se mai chinuie statul? Cortegiul militar cu ,,sicrie” de la Atalanta pe un mars funebru? Plus pleiada de infectionisti care aveau orgasme pe aici cand murea cate unul nevaccinat?Ati muscat o si de data asta.Doar ca de data asta a fost batjocura pe fața.V ati gandit ,gata vine salvatorul planetei sa traga un chef si va scapa de facturi…Eiii sarakilor…stati sa vedeti ce urmeaza…

  8
  1
 • Să fim serioși. Și voi locotenenții lui Petrov ați făcut-o de oaie cu turismul, frunza milionară, săli de sport în localități fără tineret și copii, terenuri de fotbal în pantă, parcuri la țara, pe coclauri, unde acuma pasc văcuțele… Să auzim de bine!

  8
  2
 • Te îngrozești când vezi câta putere au Twitter, Netflix, Disney +, și că cenzurează sau blochează utilizatorii care nu susțin NeoMarxismul, propaganda LGBT+, BlackLivesMatter etc.
  Până si Premiul Nobel pentru literatura se acorda după următoarele criterii:
  Scriitorul sa fie femeie, să abordeze un subiect despre feminism, LGBT+ sau rasă”.
  Galeriile, teatrele, editurile, studiourile de film, primesc finanțare (bani publici) daca abordează anumite subiecte.
  Lumea s-a saturat!
  Oameni simpli, ca mine si ca tine care înainte erau “de centru” au început sa voteze partide de drespta, pentru a anihila extremismul de stânga.
  Georgia Meloni in Italia
  Partidul Sverige Demokraterne in Suedia,
  In Danemarca au avut loc alegeri in 01 Noiembrie, si se pare că extrema stânga pierde alegerile si va fi format un guvern de centru.
  Extrema stânga, a exagerat, a scos oamenii din sărite cu redenumirea străzilor, cote alocate femeilor, propaganda si îndoctrinare finanțată din bani publici, măsuri de înjumătățire a efectivelor animale, accize pe carnea de vită, si a provocat o contrarevoluție, de dreapta.
  Sper ca Elon Musik să restabilească echilibrul pe Teitter si sa permită libertatea de exprimare.
  Pana acum, daca nu erai de partea extremiștilor de stânga erai terminat, boicotat.
  Niciun actor, stand up comediant, pictor, nu mai putea profesa daca era contra Mișcării extremiste WOKE.
  Era considerat inamic si nu mai primea niciun rol si era boicotat de teatrele si cinematografele.
  Libertatea de exprimare in vest este o glumă!
  Este cenzură!

  9
  2
 • Stimate, turismul românesc era și este în faliment și nu de azi sau de ieri, ci chiar de pe vremea lui nuți udrea, tovarășa lui petrov. hai că-l știi!… Problema acestui fake news este în felul în care a picat pe fentă mass-media. Cum s-a erijat în diseminatorul unei știri false. Cum a reușit ca dintr-un fake news să facă o știre națională. Abia asta e tragic. Așa arată o mass-media deprofesionalizată continuu, o presă care funcționează după reguli stabilite în birourile mogulilor, o presă care acționează după reguli impuse de partide, cele care plătesc bani publici pentru bunăvoința presei și a editorialelor favorabile, o presă aflată în derivă completă, o presă pusă în slujba intereselor obscure ale deținătorilor ei și nu în folosul interesului public și al cetățeanului, așa cum ar fi trebuit să fie. Presa arată foarte rău pentru că societatea arată rău. Presa nu mai propune modele pentru că societatea nu le mai cere. Presa nu mai prezintă calitate pentru că publicul nu mai are nevoie de calitate, obiectivitate, corectitudine și informație echilibrată. De ce a decăzut mass-media românească în halul ăsta, cred că un articol pertinent și foarte la obiect ar putea elabora doamna Cristiana Sabău, un jurnalist de mare valoare și corectitudine!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.