Actualitate

Femeie care a stat în frig mai multe ore într-o baracă la spital: Am plătit o viață întreagă la sănătate și …

O femeie care a petrecut mai multe ore într-o baracă, în frig, în fața UPU de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, așteptând ca soțul ei să fie văzut de medicii de la Psihiatrie care să decidă eventuala lui internare acuză, într-o postare pe Facebook, tratamentul inuman la care sunt supuși aparținătorii.

Otilia Todoran se adresează direct managerului SJU Bistrița, Gabriel Lazany, căruia îi scrie că este ”disperată”.

”Sunt la UPU cu soțul bolnav psihic de la ora 12 jumate. Și la această oră este în triaj. Eu și alți aparținători stăm într-o baracă (sală de așteptare) unde este mai frig ca afară. Cum este posibil să fim tratați cu atâta nepăsare? Stau bolnavii fără pic de apă de peste 8 ore. Așa ceva nu este normal. Scuzați-mă, dar aici este debandadă. Suntem bătrâni și bolnavi, am plătit o viață întreagă la sănătate și nu merităm să fim tratați așa”, a scris Otilia Todoran pe Facebook.

https://www.facebook.com/otilia.todoran.7/posts/813501376051017

Afirmațiile femeii sunt susținute și de alți comentatori:

Cortul primit de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud pentru organizarea triajului epidemiologic la intrarea în spital, a fost înlocuit în 8 octombrie cu containere climatizate, anunța la vremea aceea managerul SJU.

https://www.facebook.com/gabriel.lazany.5/posts/3095464814013281

12 comentarii

 • BISTRIŢA

  Am avut aceaşi experenţă la Spitalul Judeţean întro seara la UPU , nu-ţi dau un pahar de apă se fac că nu te aud, dar vreu salarii mari. RUSINE.

 • Așa doamna Otilia, acesta este rezultatul politici PSD-iste pe care o tot susțineti promovati ( Lazany, Niculae și Răducu s-au sprijinit reciproc )
  -spitale noi construite ?
  -concurenta pe domeniul urgenței ?
  Cât despre investițiile ( carpeli ) în spitalul judetean, dacă adunam tot ce s-a făcut în era Răducu , vă speriați. Cu acești bani se putea face un campus medical nou cu circuite și clădiri demne de secolul 21

  • Cetitorule….. daca tragi un pârț si te aude cineva, tu dai vina pe PSD. Spune-mi când a fost bine la UPU Bistrița? Iti raspund eu. Niciodata!!!! Si mai lasa naibi propaganda!! Aici nu e vorba de politica, e vorba de sanatatea oamenilor, a oamenilor de rand fara relati care sunt ignorati in cele mai multe cazuri si tratati superficial. 🙁

 • La UPU pina și femeia de servici te tratează cu un aer de superioritate de parcă te duci sa le ceri pomană!Nu e vorba de politică de ani de zile a fost așa noi plătim multi bani la sănătate că sa din tratați cu dispreț

 • Și nu doar la spital se întâmpla aceste lucruri. Se întâmpla chiar și la medicul de familie, după îndelungă așteptare, răspunsul lui când l-am întrebat dacă poate să-mi facă o trimitere a fost ‘ eu nu’mi scot pacienții afara pentru ca ai venit tu!’ Super!

 • Ce sa schimbe noul primar??? E in cârdășie cu ei de mult timp. Pe timpul guvernării PSD a ocupat un loc călduț intr-o funcție publica la vârf. Mai sunt asteptari??? E vai de ea tara și de el județ! Azi luptam cu boala, ca în antichitate. Medicii si dacă exista, ca și cum n-ar exista…

 • Am fost la UPU de doua ori, ultima data in primavara trecuta si ambele experiente au fost negative. Astepti ore bune si esti tratat de sus, cu nepasare, parca te-ai fi dus acolo sa-ti faci analize fara programare. Nu ti se explica nimic, te trimit la medicul de familie si atat. Trebuie schimbata aceasta abordare, nimeni nu merge acolo daca e sanatos!

 • Lasati doamnă ca pun îndată helicopterul pe Spital si trag încălzire la container de la radiatorul helicoperului. Face Lazany un proiect de 20 de milioane de coco si cumpara țevile sa faca legatura. La inaugurare sigur o sa vina si doamna Pintea cu o servieta noua.

  • poate intr-o zi dvs. sau cineva din familia dvs. se va bucura de acest helioport desi nu este de droit, si atunci veti spune : bine ca exista!!!! cand s-a inceput lucrarea de marire a UPU, toti comentatorii care in viata lor au facut foarte multe lucruri, au criticat decizaia si au spus ca este doar populism, si ca banii nostrii si ca ca afaceri, fara nici un fond !!!! acuma se constata ca nu avem unde sa ii lasam pe apartinatori sa astepte fiindca UPU este inca extrem de mic ca si suprafata….cine sa mai inteleaga…nu vreti nici dezvoltare, dar nici nu vreti sa aveti dificultati atunci cand ajungeti in situatie. foarte nefericit acest caz, dar astea sunt conditiile. poate ca penelistii ar trebui sa puna osul la treaba si sa accelereze aceste investitii nu sa le impiedice!!!!!

 • Eu observ că lipsesc serviciile sanitare de proximitate şi prevenție , un serviciu medical gândit pe evaluarea , tratarea bolnavului la domiciliu.
  Se merge pe mentalitatea de transportare-prezentare a cuiva cu probleme medicale la un centru unde se fac investigații medicale ulterioare dar nu se mege cu mentalitatea de a investiga-trata la domiciliu în unele cazuri sau a oferi sprijin şi consiliere susținătorilor naturali.
  Psihiatria nu ar trebui să fie la un serviciu de urgență , există o evoluție în timp a cazului..simptome anterioare, aici e greşeala sistemului că împinge toți pacienți la o singură uşă …ce se întâmplă e congestionarea, apar frustrațiile. Sunt criterii de a considera urgențe, un triaj, nu sunt îndeajuns explicate populației. ..ar trebui fi făcut posibil un număr de telefon unde un medic asistentă să poată oferi un sfat medical apropiat situației.Bineînțeles că atitudinea personalului medical ar trebui să fie profesională…trebuie selecționate acele persoane care au capacitățile de comunicare şi competențele necesare de a fi în prima linie, e un mediu extrem de stresant. Imaginați-vă că 3-4 persoane trebuie să decidă care e ordinea de tratare pentru altele 10 care văd urgența lor mai importantă decât a altora.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS