Social

Fenomen bizar pe Valea Sălăuței. Prin albia râului curge o apă de culoare roșie

(VIDEO) Apele râului Sălăuța s-au înroșit joi seara. Fenomenul a fost observat de familia Rus de la Păstrăvăria RIN Romuli care s-a speriat ca nu cumva să moară păstrăvii din bazine.

Deși membrii familiei Rus au pornit în amonte, pe cursul râului, nu au depistat sursa poluării.

”Am luat niște probe de apă să le ducem la analize. Chiar nu ne dăm seama de ce s-a colorat apa în roșu. Miros nu are, nu știm ce s-a întâmplat”, a spus chef Nina Rus.

Râul Sălăuța este afluent al Someșului Mare.

Etichete

18 comentarii

 • Mina nu este in sus,asta e un colorant,posibil vopsea de oua pentru a se răzbuna pe Nina Rus.E ura mare cu restaurantul de la trecerea în Maramureș.

  20
  1
  • Relax bai baietasi. Asa cum spune a un cititori sunt Probe de ape in g aleriile miniere prin care specialistii doresc sa tina sub control alte efecte. Este proba colorarii si din cand in cand pe acest afluent se intampla asta la izvoare dar si mai jos. Daca nu au venit pesti morti totul este bine.

   4
   4
  • M-am liniștit, avem rezultatul specialistului în ecologie! Nu e moare de varză, nu e vin , nu i de la trafalet, e o vopsea sigur lavabila care va transforma păstrăvi în somoni 🤩

 • Nu fiți așa prăpăștioși !
  Cei cu școală înțeleg ce zic .
  Geologii și speologii colorează intenționat anumite izvoare subterane, ține de meserie, urmăresc cavernele,cursul apelor nevăzute,e o practică obișnuită .
  N-aveau cum să anunțe înainte pentru simplul motiv că habar nu aveau unde iese colorantul inofensiv la suprafață.
  Exemplu pe intelesul tuturor (e doar un exemplu ! ) : pun colorant intr-o grotă la cumpăna apelor înre BN și MM .Nimeni nu poate anticipa unde iese culoarea la suprafață !.
  Relax !

  18
  1
 • Da s-a intmplat iar a cand nu era nici o frunza, si scoarta de pe trunchi este foarte asemanatoare la stejarul si artarul batran. Insa se permite odata-n viata ca vorba aceea nu a fost lucrarea de doctorat.Cetatene, te asigur insa ca la Sirioara la lotul meu experimental de padurice plantat de mine nu fac nici o confuzie.

  2
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.