Social

Festivalul Celtic Transilvania, bătălia finală (FOTO-VIDEO)

ACTUALIZARE În ultima zi a Festivalului Celtic Transilvania de la Băile Figa, organizat vizavi de complexul balnear sub sloganul ”Reconstituire istorică, tradiții arhaice, muzică bună, distracție, libertate!”, a avut loc un moment foarte gustat de către public: confruntarea armată ce a recreat un fragment al istorie antice: războaiele dintre celți și aliații lor daci împotriva armatelor romane.

1 lupte festival celtic 16 2 lupte festival celtic 16 3 lupte festival celtic 16 4 lupte festival celtic 16

Și în a treia zi de festival, în satul celtic au fost prezentate aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților care între sec. V I. Hr. – IV D. Hr. au trăit în imediata apropiere a orașului. Vizitatorii au fost purtați prin antichitate de celți, daci și romani trupele de reconstituire istorică Omnis Barbaria, Virtus Antiqua, Geto-Dacii din Moldova, Terra Taurina din Italia, Terra Celtica din Polonia, Asociația Amicii Muzeului din Zalău.

O galerie foto puteți vedea aici.

Cei prezenți au putut asista la prezentarea asociației Virtus Antiqua – povestea gladiatorilor și a luptelor de gladiatori, ritualuri de purificare a războinicilor și gladiatorilor înainte de luptă, prezentarea asociației Amicii Muzeului – demonstrații de tehnică și instrucție militară romană Legio VII Gemina Felix Pia Fidelis, prezentarea grupului Lupii Daciei și povestea dacilor liberi, prezentarea unității de soldați auxiliari Cohors I Batavorum Milliaria Civium Romanorum Pia Fidelis din cadrul asociației Virtus Antiqua.

Au fost deschise și atelierele meșteșugărești (atelierul de țesut cânepă, atelierul de împletituri – demonstrații pe viu pentru public), iar cine a dorit a putut lua lecții de tir.

Ultimele concerte au făcut parte din Seara irlandeză: Little Routes, Mist, Andrew McGuiness, Selfish Murphy, Rich Healey.

Foto: Facebook

8 comentarii

 • Ce are Romania cu celtii????? O mare prostie…. ne pierdem originile…. oare alti pomenesc de dacii si de cum se luptau ei cu romanii si cum s-a format acest popor??? Devinim penibili…. peste cativa ani nu va mai sti nimeni de istoria romanilor si vom devinii urmasi celtilor

  • Io cred că suntem urmașii vandalilor, aceia se pare că le aveau cu ciordeala și distrugerea oricărui lucru bun.

 • Ce treaba avem noi cu celtii?
  Celtii au venit in masa pe teritoriul Transilvaniei de astazi in special in regiunile de N-V. Cam in secolul 3 I.Hr. dupa moartea lui Lysimach ca sa fac o legatura cu istoria dacilor. Acestia aveau o cultura a fierului foarte bine dezvoltata iar mult iubitul nostru neam dacic cu care ne mandrim atata si cu rost si fara rost a fost influentat extrem de mult de aceasta cultura celtica a prelucrarii metalului.Deci practic celtii astia ne-o facut si ei un bine cum ne-o facut si slavii , sasii si chiar si maghiarii. Ca sa mai fac o legatura , daca va uitati in istoria romanilor o sa observati ca Burebista avea destul de mult de lucru in partea de N-V a regatului dac cu poporu asta care nu de putine ori i-o cam pus la munca serioasa pe daci ca sa-i tina in frau. Inchei prin a felicita organizatorii pentru tot sper sa fie un fest cel putin la fel de reusit ca si in anul trecut 🙂 Ne vedem la Beclean pentru lectia de istorie 😉

 • Patriotismul te doare asa tare incat nu poti sa te documentezi?
  Citeste comentariul de sus pentru un rezumat.

 • Sa faca bani?
  Probabil nu stii ca totul e gratis. Zi-mi alte Festivale cu atat de multi artisti , unde intrarea si camping-ul sunt gratis.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS