Actualitate

Festivitate de absolvire la Şcoala Postliceală ”Henri Coandă” Bistriţa (FOTO)

Absolvenţii Şcolii Postliceale „Henri Coadă” Bistriţa de la profilele asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie au participat, vineri, la o festivitate organizată în cinstea lor în Aula Magna a UBB Bistriţa, ocazie cu care au putut afla că Fundaţia Cultural-Umanitară „Henri Coandă” are planuri mari în domeniul educaţional, inclusiv acela de a înfiinţa o universitate.

Directorul Şcolii Postliceale „Henri Coandă” Bistriţa, profesorul Mihai Mureşan, i-a felicitat pe absolvenţi pentru rezultatele obţinute şi i-a îndemnat să respecte Jurământul lui Hipocrate pe care l-a rostit împreună cu ei.

Henndri Coanda 4 Henri Coanda 3 Henri Coanda 2 Henri Coanda 5

Prof. Dana Bonca, preşedintele Fundaţiei Cultural-Umanitare „Henri Coandă”, a transmis felicitări absolvenţilor promoţiei 2015 pe care i-a anunţat că diplomele lor sunt recunoscute graţie eforturilor făcute de fundaţie să acrediteze majoritatea şcolilor, inclusiv cele din judeţul nostru.

familia BoncaNoi nu putem decât să le urăm succes absolvenţilor promoţiei 2014-2015 la examenele pe care le au în faţă, succes la ocuparea posturilor prin concurs sau prin plecări în străinătate. O să vă facem oferte spre Germania, Irlanda şi Anglia datorită unor parteneriate pe care le-am încheiat. Sigur că reuşita fiecăruia se bazează pe competenţă, seriozitate şi simţul datoriei la locul de muncă. Şcoala Postliceală Henri Coandă are o tradiţie de 15 ani, iar aici, la Bistriţa, funcţionăm din 2010 cu specializările asistent medical generalist şi de farmacie. Aceleaşi şcoli se găsesc şi la Beclean şi la Feldru. Anul acesta am obţinut acreditarea şi promoţia voastră va susţine examenul la Beclean, dar cei care sunt în anul II vor susţine la Centrul de examen Bistriţa. Felicit toată echipa managerială, echipa de profesori, dar şi pe voi fiindcă aţi ajutat la realizarea indicatorilor de performanţă cu portofoliile voastre. Cei 296 de indicatori de performanţă au fost îndepliniţi şi am reuşit să obţinem acreditarea”, a spus prof. Bonca.

În prezent Fundaţia Cultural-Umanitară „Henri Coandă” are 30 de şcoli postliceale în 27 de judeţe, iar la sfârşitul anului şcolar 2014-2015 are 20 de şcoli acreditate şi zece în curs de acreditare. „Suntem foarte serioşi şi puternici pe piaţa de calificare a forţei de muncă în România. Noi vom promova absolvenţi buni şi foarte buni oferindu-vă locuri de muncă la şcoala noastră să predaţi fiecare specializarea pentru care v-aţi pregătit. Sunt elevi care au terminat la noi şi care acum predau. Elevii noştri sunt bine pregătiţi, iar dacă facem o statistică pe piaţa de calificare a forţei de muncă la asistent generalist, vă putem spune că absolvenţii de Henri Coandă Beclean, Feldru şi Bistriţa întotdeauna au ocupat într-un număr mare posturile prin concurs. Acest lucru spune multe despre ei: competenţă, seriozitate şi simţul datoriei. Asta trebuie în ziua de azi ca să putem ocupa locul pe care ni-l dorim în specialitatea noastră”, a spus prof. Bonca.

„Ne dorim să vă găsiţi împlinirea profesională, să ocupaţi locul de muncă pe care îl doriţi şi să nu renunţaţi la această frumoasă specializare: îngrijire, asistenţă socială şi pedagogică. Sună frumos, nu? Asistenţă înseamnă nu numai să dau o injecţie bolnavului, înseamnă să îl asist, să comunic cu el în aşa fel încât el să plece pe jumătate vindecat fiindcă l-am ascultat şi încurajat. Vă doresc tuturor succes şi felicit familiile care v-au susţinut să ajungeţi până aici. Să aveţi succes! Vă urez să fiţi fericiţi şi bucuroşi!”, a spus preşedinta fundaţiei, prof. Dana Bonca.

Vicepreşedintele fundaţiei, avocat Diana Morar, i-a felicitat la rândul ei pe absolvenţii Şcolii „Henri Coandă”.

„Vă aflaţi într-o etapă a vieţii deschizătoare de noi proiecte, vise şi idealuri îndeplinite. Suntem onoraţi fiindcă aţi păşit pe acest drum alături de noi, apreciind calitatea standardelor oferite de noi. Sperăm că pe parcursul celor trei ani, am reuşit să vă transmitem cunoştinţele noaste, să vă împărtăşim din experienţa acumulată pentru a ne bucura împreună de rezultatele şi realizările obţinute de dumneavoastră. Cu toate că astăzi, în mod simbolic, odiseea începută alături de noi acum trei ani se încheie, vom rămâne alături de dumneavoastră, puteţi conta pe noi oricând e nevoie. Vă adresăm sincere felicitări şi mult succes în carieră”, a spus Diana Morar.

Henri Coanda 6 Henri Coanda 7 Henri Coanda 8 Henri Coanda 9

Directorul Şcolii Postliceale Oradea, prof. Letiţia Bogdan a anunţat absolvenţii şi familiile acestora că proiectele educaţionale ale Fundaţiei Cultural-Umanitare „Henri Coandă” sunt ambiţioase.

„Vreau să vă spun că doamna prof. Dana Bonca, doamna avocat Diana Morar şi domnişoara Valeria Bonca sunt trei dintre cei patru care au fondat această şcoală, alături de domnul Valeriu Bonca, trecut la cele veşnice. Sunt şcoli cu peste 200 de ani tradiţie şi nu au atât de mulţi absolvenţi ca Henri Coandă Bistriţa, iar lucrul acesta trebuie să ne bucure pe toţi.  Dacă doamna Bonca va fi sănătoasă şi în putere probabil că veţi ocazia să continuaţi la Henri Coandă învăţământ superior şi atunci, alături de profesorii voştri, de asistenţi, de medici, probabil că veţi dori să continuaţi cu noi”, a spus prof. Bogdan.

Ea a reamintit că elevii Şcolii Postliceale „Henri Coandă” plătesc cele mai mici taxe de şcolarizare din România.

„V-aţi bucurat timp de trei ani de pregătire bună, dar şi de taxe reduse. Nicio altă şcoală din România nu are preţuri atât de mici. Alte şcoli private iau 2500-3000 de lei pe an, iar voi aţi făcut trei ani şi, în afară de taxele de şcoală, nu aţi plătit nimic altceva. Aveţi o obligaţie faţă de renumele acestei şcoli. Şi generaţiile care vin după voi trebuie să poată face şcoală cu taxe la fel de mici, aşa că priviţi cu mândrie această şcoală frumoasă şi vorbiţi despre ea la fel de frumos. Şcoala v-a dat un statut şi v-a mai dat ceva: cei care v-au instruit au avut una din meseriile lui Hristos, v-au fost învăţători ca voi să deveniţi vindecători -altă meserie a lui Hristos – iar cele două meserii sunt extraordinare. Fiţi mândri de ele”, a spus prof. Bogdan.

Festivitatea de absolvire a celei de-a treia promoţii a Şcolii „Henri Coandă” Bistriţa s-a încheiat cu decernarea de diplome şi premii pentru absolvenţii cu cele mai bune rezultate.

Şcoala face, în perioada următoare, noi înscrieri pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat pentru profilele asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie cu taxe între 1200 şi 1400 de lei/an plătibile în patru rate. Detalii găsiţi pe www.fcuhenricoanda.ro.

Henri Coanda 10 Henri Coanda 11 Henri Coanda 13 Hendri Coanda 12

2 comentarii

  • Sunt numai minciuni. Auzi „Sunt şcoli cu peste 200 de ani tradiţie şi nu au atât de mulţi absolvenţi ca Henri Coandă Bistriţa, iar lucrul acesta trebuie să ne bucure pe toţi. Dacă doamna Bonca va fi sănătoasă şi în putere probabil că veţi ocazia să continuaţi la Henri Coandă învăţământ superior şi atunci, alături de profesorii voştri, de asistenţi, de medici, probabil că veţi dori să continuaţi cu noi”.

    Care profesori (zis si „doctori”) care violează femei și sunt dați afară iar țărăncunța asta de Letitia si Dănuța protejează astfel de oameni pt. a face din ei niste pupincuriști.

    Ce pregătire dați voi acestori elevi/tineri cu niste persoane/personal care nu au nicio abilitate de predare. Poate ARACIP ar trebui sa verifice calitatea personalului sa nu mai distrugeti viitorul tinerilor. Iar aici nu veti mai fii salvate de fostul muribund „sot” care i-ati mancat zilele din viata cu comportamentul d-voastră Zoițo … chiar dacă si el nu a fost o usa de biserică un securist si turnator la securitate cu toate ca era si prin tine Zoițo văr cu George Maior. ::::))))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS