Actualitate Recomandări

Finanțare europeană pentru 9 arii naturale protejate din Bistrița-Năsăud

Nouă arii naturale protejate au primit finanțare europeană printr-un proiect derulat de de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Agenţia Națională pentru Arii Naturale Protejate, informează APM BN.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistrița-Năsăud a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Elaborarea planurilor de management pentru siturile Natura 2000 ROSCI0393 Someșul Mare, ROSCI0232 Someșul Mare Superior, ROSCI0400 Șieu – Budac, ROSCI0437 Someșul Mare între Mica și Beclean, ROSCI0095 La Sărătură, ROSCI0396 Dealul Pădurea Murei – Sângeorzu Nou și ROSCI0441 Viile Tecii și ariile protejate de interes național 2202 Masivul de sare de Sărățel și 2208 La Sărătură“, proiect finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa prioritară 4 – Protecţia Mediului, prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric.

Partenerul APM BN în cadrul acestui proiect este Agenţia Națională pentru Arii Naturale Protejate, care are calitatea de administrator al ariilor protejate menționate în titlul proiectului.

Perioada de implementare a acestui proiect este de 36 de luni, iar valoarea totală a proiectului este de 7867705,46 lei, din care fonduri FEDR 85% și 15% cofinațare MMAP.

Pentru elaborarea planurilor de management, proiectul va cuprinde o serie de activități, cum sunt: elaborarea studiilor care vor sta la baza planurilor de management pentru ariile naturale protejate vizate de proiect, acțiuni de consultare, conștientizare și informare adresate publicului și factorilor de interes din unitațile teritorial administrative pe suprafața cărora se suprapun ariile naturale protejate, activități de întărire a capacității administrative a custodelui acestor arii naturale protejate.

4 comentarii

  • Deci tot proiectul este de studiu de situatie de fapt? Adica intregul prouect genereaza concret ce? Va fi urmat de ce? Care sunt etapele? Ca nu vreau sa cred ca ramane aici.
    Cine va face studiile si ce se urmareste concret sa genereze proiectul? Ceimbunatatiri trebuie urmarite daca se produc sau nu in urma investitiei?

  • Mă uitam pt ce sunt destinați cei 7 867 705 lei și văd că ei merg spre consultare,conștientizare,informare…bani tocați pe povești.Credeam că instlați un sistem de supraveghere video de-a lungul Someșului,să mai depistați nesimțiții care mai aruncă mizerii pe maluri,pe cei care exploatează ilegal produse balastiere,monitorizați funcționarea acelor MHC ilegale,dar sigur așa i-ati deranja pe cei de la care primți plocon.
    PĂREREA MEA!

  • Anul acesta in luna Noiembrie a fost promulgata Legea privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul protecţiei mediului. Potrivit expunerii de motive, preluarea custodiei ariilor naturale protejate care necesită custode de către Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, în vederea unei gestionări unitare a acestor arii naturale protejate şi a realizării proiectelor de infrastructură cu finanţare europeană în cadrul financiar 2014-2020.
    Prin acest act normativ se elimină noţiunea de custode de arie naturală protejată, precum şi organizaţiile neguvernamentale dintre entităţile care pot administra arii naturale protejate.
    Legea prevede că rezervaţiile ştiinţifice, rezervaţiile naturale, monumentele naturii şi, după caz, geoparcurile, siturile patrimoniului natural universal, zonele umede de importanţă internaţională, siturile de importanţă comunitară, ariile speciale de conservare şi ariile de protecţie specială avifaunistică care nu necesită structuri de administrare special constituite se administrează de către Agenţia Naţională de Arii Naturale Protejate.
    Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate poate încheia parteneriate pentru administrarea ariilor naturale protejate prevăzute mai sus cu persoane juridice de tipul: instituţii de învăţământ şi cercetare, muzee, autorităţi publice locale, organizaţii neguvernamentale, care desfăşoară activităţi în domeniul ariilor naturale protejate.

  • Doar in actele aruncate prin sertare se numesc ARII PROTEJATE. In realitate intr-un stat bazat pe nepotisme, pile, prostie, lacomie, hotie nimic nu este protejat. A se vedea doar felul in care se excaveaza cu cupele in albia minora a raului Budac, Sieu si o parte a paraului Dipsa care se afla in SIT NATURA 2000. S-au dat bani cica pt. regularizari dar s-au distrus partile vegetale ale malurilor si acum totul seamna cu niste canale. Povesti, povesti si iar minciuni. Asteptam bani Europeni mintind EUROPA si facand tot ca noi, adica dupa model Balcanic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS