Actualitate

Oficial: Două minivacanțe de sărbători. 27 decembrie și 3 ianuarie, zile libere

ACTUALIZARE Zilele de 27 decembrie 2019 (vineri) şi 3 ianuarie 2020 (vineri) au fost declarate zile libere pentru angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice, acestea urmând a fi recuperate până la 31 ianuarie 2020, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobate astăzi.

Astfel, bugetarii vor avea o primă minivacanţă de miercuri, 25 decembrie până duminică, 29 decembrie. Zilele de 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun, sunt libere prin lege, iar 28 și 29 decembrie cad sâmbătă și duminică.


O a doua perioadă de minivacanţă va începe miercuri, 1 ianuarie şi se va încheia duminică, 5 ianuarie. Zilele de 1 și 2 ianuarie sunt libere prin lege, iar 4 și 5 ianuarie pică sâmbătă și duminică.

Prevederile nu se aplică însă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, prevederile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese.

Propunerea de acordare a acestor zile libere a venit din partea Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care spune că zeci de mii de români şi-au rezervat vacanţe care includ şi aceste zile.

Trezoreria va lucra în zilele de 23, 24 decembrie şi pe 27, 30, 31 decembrie.

13 comentarii

  • 2 minivacante pe langa alte 20 de minivacante si vreo doua vacante mari,cateva zile libere ,poate al treisprezecelea salar,niste bonuri de vacanta si spor de stres la venirea din vacanta,cresterea salariilor cu inflatia provocata tot de cresterile respective,intr-un cuvant cam acesta este un an de lucru la majoritatea bugetarilor.Doamne ,ce bine este la stat,chiar ca te simti special si in viitor un pensionar special !! Cred ca in viitor, numai ei o sa mai ramana in tara impreuna cu pensionarii!!

    • Cred ca nu stii ce alte categorii de personal se incadreaza la „bugetari”. De politie, armata si alte institutii ai auzit? Sau te rezumi la parlamentari cand supui „bugetari”? Lucrez la stat si nu am avut nicio vacanta. Doar concediul platit. Toate zilele libere acordate in zile lucratoare au fost recuperate prin ore lucrate peste program. Sa nu mai spun de orele muncite peste program si neplatite in schimbul unui salariu rusinos…

    • Politie si armata?Este plina tara de pensionari din politie si armata,care o jumatate de viata incaseaza pensii imense.Contribuiti la fonduri private de pensii private si nu asteptati sa va tin eu pensionati incepand de la 40 de ani!!Mari granguri ati ajuns sub obladuirea ciumei rosii!Pe vremea noastra aia care nu stiau mai nimic sa faca intrau in politie si armata!(majoritatea de la tara).De fapt care armata?(singurii merituosi sunt trupele de pe teatrele de lupta externe,nu armata de contopisti si generali fara trupe).Care politie?Mai multi sunt gardieni,firme private de paza si politisti locali.

  • Toată lumea e liberă, oare?
    Cu siguranță în mediul privat nu e toată lumea liberă și sigur între zilele de Crăciun și Anul nou lucrează.
    Altfel… Concediul legal de odihnă efectuat parțial, zilele neefectuate neplătite, zilele libere naționale de peste an lucrate etc.
    Despre sporuri, tichete de vacanță, prime nici nu poate fi vorba.
    Mi s-a mai spus pe aici că nu am muncit și nici carte nu am făcut, de-aia nu am un job la stat.
    N-are legătură obținerea unui astfel de job nici cu instruirea, nici cu competența, toată lumea știe lucrul ăsta.
    Cred doar că bugetarii nu au pentru ce se plânge.
    Diferența e că ei pot oricând veni în mediul privat dacă nu le place că sunt bugetari, locuri de muncă sunt destule, însă noi, ceilalți nu putem face schimb așa ușor cu ei

  • Doamna, va rog sa incercati s-au scos multe posturi la concurs la stat si nu de acum.
    Stiu o sa spuneti ca se intra cu pile poate aveti dreptate dar daca sunteti capabila nu va pot depasi nici pilosi.
    Nu stiu de ce aveti impresia ca bugetarii nu lucreaza, sunt taietori de frunze la caini dar sint destui care isi fac treaba, si de multe ori sub presiune si poate chiar amenintare.
    Sarbatori fericite.

    • Era vorba strict de zilele libere.
      N-am spus că taie frunze la câini, cu siguranță că și muncesc, deși la fel de sigur sunt printre ei și care taie.
      La fel de sigură sunt că știți și dumneavoastră că oricât de pregătit ai fi, fără pile slabe șanse să obții pe măsura pregătirii tale.
      Cred că se întâmplă ca cei care muncesc să o facă sub presiune sau amenințări, probabil asta nu li se întâmplă celor”piloși” cum singură i-ați numit.
      Vă asigur că acest lucru se întâmplă în mediul privat, diferența este că nici măcar zile libere nu ai și cred că nu s-a inventat chiar degeaba concediul de odihnă.
      Sărbători fericite și liniștite și dumneavoastră!

  • Dragi bugetari ,jumatate o sa va transferati la privat,pentru ca salariile voastre nesustenabile sunt prea mari raportat la bugetul tarii.Daca va multumeati cu cat ati avut inainte poate mai ramaneati in functii.

  • Acuma, sub protecția anonimatului (ceea ce nu-i greu, că oricum, nu a auzit nimeni de mine) vă povestesc o zi de muncă în instituția publică la care m-a binecuvântat Dumnezeu să lucrez:
    Vin pe la 8,30 (că-mi duc copilul la grădi, iar mai dimineață-i aglomerație).Pe când sosesc, fetele (cum care, una din multele domnișoare ce-mi sunt colege, că și ele vor avea copii), fac cafeaua.
    Apoi, discutăm , auzi tu, ciumeții aștia vor să ne taie pensiile speciale, ai văzut tu nasolii aștia că ne-au dat zilele libere dintre Crăciun și Anul nou și după, cu recuperare tu ! auzi? ci că să venim sâmbăta ori să stăm mai mult!
    O laie ! Las, că șefuțu ne înțelege, că-i băiat bun, iar noi suntem fete (chicotind) bune.
    Da auzi tu, anul asta ne aduce moșu ceva de crăciun, o primă, un tichet, un vaucher ?
    Nimic tu ? Las că găsește șefuțu ceva, că-i băiat bun (poate ne dă liber luni și marți, să ne coafăm și noi, să facem prăji (sic!)
    Apoi: auzi tu, ai văzut-o pe aia de la…ce nașpa era coafata ? da tu dar, pe aia…ce groaznic era îmbrăcată, …
    O șefuuu! bine ați venit pe la noi în birou!
    (Insinuant) cu ce vă (mai) servim ? Șefu, am auzit că pe alea de la …..le lasă șeful lor azi mai devreme acasă, să facă curățenie(!), îm? ce ziceți? Cică pentru că-s fete bune.
    Noi nu suntem ?
    Șefu, (oficial) bine, mă, pe la 11,00 mergeți acasă, da să nu ziceți c-am zis eu (așa, pe șustache, și mucles).
    Mersi șefu, vă pupăcim…
    Pa fetelor, ne vedem la o cafea, luni, da?
    O zi din viața unui bugetar anonim de 35 de ani, ce așteaptă pensia specială peste 10 ani !

  • Eu am lucrat in mediul privat 23 de ani,acum lucrez la stat,la bugetari,dar lucrurile nu sunt asa cum cred unele persoane,adevarul este undeva pe la mijloc ,ca intotdeauna.Vorbind strict de aceste minivacante,daca compari costurile si beneficiile acordarii lor,multe argumente inclina pentru acordarea lor,fara a considera asta o mare favoare,ele se vor recupera cu program prelungit sau zile din c.o. ramase pe anul 2019,Zilele de vineri,27.12.2019 si 03.01.2020,sunt zile de vineri cu program de 6 ore si cad exact intre doua zile libere,atat inainte cat si dupa.Unde se pot acorda este ok,nu poti pune semnul de egalitate intre toti angajatii!

  • Stii ce e cel mai comic? Ca si ei sunt bugetari, majoritatea. =)))
    Ori sunt bugetari, ori someri (ca Orban). Antreprenorii si cei cu profesii liberale reperezinta un procent nesemnificativ.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS