Actualitate

Firmă de asigurări, acuzată că refuză să despăgubească doi şoferi care şi-au distrus maşinile

Doi bistriţeni, un bărbat stabilit în Spania şi un student, au început un adevărat război cu firma City Insurance pe care o acuză că refuză să-i despăgubească în urma unui accident. Ei şi-au distrus maşinile pe DJ 151, vinovat de producerea evenimentului fiind un bărbat care avea poliţă încheiată la această firmă şi care şi-a recunoscut fapta. Studentul a tras un semnal de alarmă!

Unul dintre cei păgubiţi în urma accidentului este Vlad Dumitru Avram din Livezile, stabilit în prezent în Spania. În cursul lunii mai a.c., o persoană din Zalău i-a cerut să-i aducă din străinătate o maşină marca Peugeot 607 pe care Avram a cumpărat-o din Germania şi a trimis-o în ţară cu un şofer de profesie mecanic auto la un servicedin Livezile deţinut de familia Avram.

„Eu am un service auto la Livezile şi am apelat la mecanicul să aducă maşina în ţară fiindcă nu am avut timp să vin chiar eu. Chiar în această perioadă, deschid două Vlad Avramservice-uri în Spania şi sunt foarte ocupat. Mecanicul meu a ajuns în ţară dimineaţa pe la 7, iar clientul meu l-a tot sunat că vrea să vadă nevasta lui maşina. Băiatul s-a dus la Zalău şi s-a întors noaptea pe la 12.30 cu maşina cumpărată de mine din Germania pentru că trebuia făcut RAR-ul, toate actele. S-a întâmplat în 29 mai a.c.. De la Zalău a venit spre Bistriţa pe DJ 151, iar între Blăjenii de Sus şi Blăjenii de Jos, iar din spusele lui, în zona aceea, era un Peugeot 407 parcat – aşa i s-a părut lui – pe banda din dreapta cu faţa spre el. Din ce am discutat şi cu omul respectiv, cel cu Peugeot-ul parcat, el a condus pentru prima oară o maşină automată. Când a urcat la volan, roţile fiind virate, maşina s-a întors în mijlocul drumului, nu mai ştie ce s-a întâmplat, doar s-a văzut în şanţ. Şoferul meu poate că avea viteză, nu ştiu, cert este că a dat în Peugeot 407, a l-a întors invers, iar dinspre Bistriţa venea un Audi A 6 condus de Alexandru Marica, care l-a lovit din spate. Toate trei maşinile s-au făcut praf. A venit Poliţia din Şintereag la faţa locului, a venit un şi un echipaj de jandarmi de la Beclean fiindcă s-au certat toţi trei şoferii implicaţi în accident. Poliţia a făcut un proces verbal, iar şoferul care era parcat a recunoscut că e vinovat. El avea asigurare Casco la Grupama, companie care l-a despăgubit pentru avaria suferită. Noi, la rândul nostru, trebuia să fim despăgubiţi de City Insurance la care şoferul Peugeot 407 avea RCA”, a declarat Avram.

El a mai relatat că maşina Peugeot 607, condusă de mecanicul său,  era asigurată în Germania fiindcă avea numere provizorii din 20.05 şi până în 4.06 a.c, însă fiind vinovat şoferul care staţiona iniţial, iar apoi a virat brusc – lucru consemnat, de altfel, şi în procesul verbal scris de poliţiştii care au venit la locul accidentului (foto)– daunele produse în timpul accidentului ar fi trebuit suportate de City Insurance, companie la care şoferul vinovat îşi încheiase poliţia RCA. Echipajul de Poliţie nu a făcut măsurători la locul accidentului întrucât niciunul dintre cei trei şoferi nu au fost rănit, singura dovadă a prezenţei agenţilor în zonă fiind consemnată în procesul verbal, document anexat de păgubiţi la dosar în momentul în care au cerut asiguratorului să le repare maşinile.

proces verbal 2 Proces Verbal 1 adresa adresa 2

“Cei de la City Insurance mi-au trimis o hârtie prin care m-au anunţat că, întrucât nu s-au făcut măsurători la locul accidentului, îşi rezervă dreptul de a face propria investigaţie în decurs de 90 de zile. Eu le-am pus la dispoziţe procesul verbal în care se menţionează că li s-a dat amendă şoferilor implicaţi în accident, că au fost testaţi cu etilotestul. Apoi le-am făcut o adresă în care le-am spus că încalcă Ordinul 14 al Comisiei de hartieSupraveghere a Asigurărilor din 2011 în care se prevede că asiguratorul RCA poate face investigaţii privind producerea accidentului dacă acest accident nu face obiectul unor investigaţii ale autorităţilor publice, însă nu era cazul aici. I-am rugat să facă imediat plata, atât eu, cât şi Alexandru Marica, celălalt şofer implicat în accident. Nu mi-au răspuns la adresă nicie mie, nici lui. Am sunat la Bucureşti şi am fost trimis la Bistriţa, la domnul inspector Dura. La rândul lui, dânsul ne trimitea să discutăm cu cei de la Bucureşti. Ne-au purtat de la unul la altul. Până la urmă, nu m-ar fi deranjat să facă şi ei investigaţia lor, dar au trecut trei luni şi nu au făcut nimic. Eu am făcut cinci drumuri din Spania ca să rezolv chestiunea asta şi am stat tot timpul în stres. Clientului meu i-am dat avansul înapoi fiindcă nu puteam să-i vând o epavă şi, după trei luni, am vândut maşina Peugeot 607 pe care i-am adus-o cu 300 de euro că nu mai aveam unde să o ţin, era o epavă”, a declarat Avram.

Bărbatul susţine că nu avea niciun motiv să mai ţină mormanul de fier vechi fiindcă există fotografii făcute la locul accidentului şi declaraţii luate. “În 28 august s-au scurs 90 de zile în care nu ştiu dacă au făcut sau nu propria investigaţie fiindcă nu m-au anunţat. Mi-au trimis o adresă din care rezultă că nu mă vor despăgubi fiindcă nu ar coincide fotografiile realizate, cu declaraţiile şi cu dinamica accidentului. Mi-au spus că, dacă nu sunt mulţumit, să-i dau în judecată”, a spus Avram.

El relatează că şoferul maşinii Peugeot 607, mecaniciul său, a fost audiat de un inspector de la Grupama. De la City Insurance nu l-a audiat în schimb nimeni. “Ei au spus că au avut un parteneriat cu Grupama ca să facă investiţia şi am înţeles de la domnul cu Peugeot 407 că el, de două luni, şi-a luat banii. Dacă Grupama a fost de acord să despăgubească, înseamnă că a fost de acord cu circumstanţele accidentului, logic. Eu nu înţeleg de ce noi nu suntem despăgubiţi”, a spus el.

Potrivit acestuia, maşina Peugeot 607 a fost încadrată la „daună totală” de cei care au făcut expertiza. „Maşina m-a costat 6900 de euro, iar în total 7500 de euro cu tot cu hârtii, cu transport. Problema nu sunt banii, ci că îşi bat joc de mine!”, a spus el. Avram spune că, potrivit unui deviz făcut într-un service autorizat, reparaţiile la Peugeot 607 ajungeau la 60.000 de lei.

Alex MaricaLa rândul lui, al doilea şofer implicat în accident, Alexandru Marica, a explicatcă şi maşina sa e încadrată tot la daună totală fiindcă îi este spart motorul.

„În ce priveşte accidentul, mie mi s-a părut că şoferul Peugeot 407 întoarce. Eu am sunat la 112, a venit un echipaj de la Şintereag, iar când ne-am dus la postul de poliţie, ne aştepta un echipaj de la Poliţia Rutieră Beclean. Probabil că acesta e motivul pentru care asiguratorul spune că nu a fost echipaj la faţa locului. A fost, dar Poliţia Rutieră nu merge dacă nu sunt victime din câte am înţeles. Maşina mea e distrusă în totalitate şi ne plimbăm dintr-o parte în alta. Am trimis mailuri peste tot, nu am primit niciun răspuns şi m-am dus la doamna Mihaela Farcaş, directoarea de la City Insurance. M-a cam luat peste picior că mi-a trimis adresa pe care i-a trimis-o şi domnului Avram şi era indignată că nu am primit-o. Era mai degrabă interesată de ce s-a întâmplat cu adresa decât de soluţionarea cazului meu. Mie mi se pare că ei pornesc de la premisa că am mimat acest accident, dar e clar că nu e aşa”, a spus Alexandru Marica.

El a declarat că nu vrea decât să-i fie reparată maşina. „Eu am luat-o din Germania cu peste 5000 de euro. E un Audi din 2003. Maşina era adusă de puţin timp, nu ştiu cât ar costa”, a spus el.

Vineri dimineaţa, tânărul a dus maşina pe care a scris „City Insurance nu plăteşte daunele” în faţa sediului companiei de asigurări.

sediu CItz Insurance masina accidentata 3 masina accidentata 2 masina accidentata 1

38 comentarii

  • ar fi bine de stiut si de cate ori a mai fost lovit audi-ul ala din poze.
   ca aripa fata stanga are alta nuanta decat restul caroseriei.
   in mod sigur masina asta a mai beneficiat de cateva asigurari, nu-i asa?

 • Aviz ASTRA CARPATICA EUROINS !!!!!! ; spete de genul acesta gasesti la intreg qvartet-ul de asigurari. Aprecieri studentului in cauza care da dovada de o initiativa demna de urmat si de alti pagubiti. A avut dreptate presedintele Basescu cand a afirmat ca la ASF sunt o cloaca de netrebnici. Iata ca s-a dovedit !

 • Dacă vă faceți unde este cel mai mic preț, așa vă și despăgubește cand vă accidentati doi de la aceeași firma de ex.: Carpatica, Euroins, City Insurance, s.a.m.d. Este o vorbă: ieftin și bun dacă se poate.

  • ….d-voastra cumparati polita RCA de la ALLIANZ ca in trafic o sa va pagubeasca un autoturism asigurat la City ; atunci o sa testati cu adevarat gustul „ieftin si bun”.

 • Domnilor ii cunosc pe cei doi implicati in aceasta piesa prost regizata de domnul Avram. Acum doi ani am avut si eu de a face cu acest IMPOSTOR, SARLATAN de JOASA SPETA… tipul se crede tare istet dar defapt este un recidivist cu acte in regula, cu un nivel ridicat de retard… a inselat prin Spania si Germania multe persoane, intors in vechiul nostru Burg se lauda in standa si in dreapta…defapt tipul cred ca sufera si de dubla personalitate se poate observa foarte simplu din gestica si mimica pe care o are. Si pe mine m-a incercat sa ma insele cu un autoturism care era schimbat motorul…tipul e cunoscut in oras ca fiind un ESCROC.
  Pe domnul Avram nu prea il duce capul si escrocheaza doar persoane slabe de ingeri dupa cum este si acel copil din articol…dupa cateva telefoane din zona lui am aflat ca acel baietel munceste sau a muncit la el, locuind undeva in zona Bargaielor, respectivul fiind pasionat de VW nu de marca Audi.
  Dar in fine…sincer m-as bucura daca acest individ ar fi anchetat si retinut pentru marturie mincinoasa si inselaciune.

  • Domnule „Stefan” nu stiu de unde ma cunosti pe mine dar tin sa te anunt ca tot ce ai scris este eronat daca ai vre-o dovada de inselaciune in spania , in germania sau in romania esti liber sa faci o plangere catre ijp respectiv organele spaniole si germane in cazul in care nu sti unde sa te adresezi !
   si nu stiu cu ce masina am incercat sa te tepuiesc dar tin sa iti amintesc ca si daca ar fi fost o masina cu motorul schimbat acesta este piesa de schimb !
   Asa cum spuneai ca am tepuit pe toata lumea oare dumneata ai fost cel mai destept dintre toti ?
   Eu cred ca bagarea in seama isi spune cuvantul aici si dupa cum am mentionat mai sus daca ai vre-o dovada de teapa sau frauda adreseaza-te organelor de politie !

  • Tinere, ma cunosti prea bine si sunt sigur ca iti aduci aminte de mine… cat despre desteptaciunea mea… daca citeai cu atentie vedeai ca am scris ca m-am retras la timp… nu ai avut ocazia si nici nu ai cum… mai ai nevoie de multe ore de viata sa ma intreci… chiar daca eu momentan stationez in evolutie.

   Legat de sesizare stai linistit se autosesizeaza… nu mai departe uite ca ti s-a cam infundat… felicitari firmei de asigurare!

   Din cauza oamenilor ca tine tinere Vlad „noi restul” in caz de dauna intarzie sa ni se faca platile.

 • e de vazut ca respectivul a mai fost implicat si in alte cazuri de daune totale, din care a incasat polita totala sau o mare parte si baiatul e specializat pe marca audi a 6 combi … chestiunea asta poate fi verificata foarte simplu de orice firma de asigurari daca introduce CNP-ul dansului/ nume firmei sau numele (Vlad Dumitru Avram )

  ahhh era sa uit …se poate verifica de catre oricine sa vada care e cifra de afeceri a omului de afaceri Vlad Dumitru Avram din Livezile… pe site-ul antitepe.ro!
  cum sa-ti deschizi doua service-uri domnule acolo daca tu nici pe asta nu l-ai autorizat?

  Pe viitor te indrum sa-ti iei un PR mai bun sau o persoana care sa te invete sa spui ceva cu sens nu doar non-sensuri si fantagonisme pe care le cred cei din cercul tau de apropiati.

  • Din cate am aflat si tu ai locuit prin spania FMC si cred ca stiu cine esti dar astept doar o informatie si in momentul in care aflu poti sa fi smecherul , smecherilor sau interlopul , interlopilor ca o sa am eu cateva plangeri penale pentru tine smechere !
   toata ziua stai pe facebook si faci pe gasca cu tot felul de poze si esti mare smecher si sti ce cred eu ? de ce nu vi sa imi spui in fata sau sa vi sa mergem la ijp sa imi faci plangere ? Dar nu ai sange in tine „interlopule”!

  • Eu nu am fost interlop si nici nu am interesul sa ma disculp si apar in fata dumitale… eu am o varsta care nu isi permite sa stea pe sie-uri de socializare… nu stiu ce iti inchipui tu ca sunt dar te asigur de acest lucru ca nu ai dreptate … iar sa te convingi iti pot da un telefon sa-yi reimprospatez memoria. cat despre plangeri nu stiu de ce ar trebui sa am eu sange de „interlop” … as putea face chiar si din postura pe care o detin de pensionar. Prin meseria pe care am detinut-o aproximativ 32 de ani am stat in preajma „voastra” a celor care va credeti destepti… dar in fond nu sunteti nimic altceva decat niste persoane care-si etaleaza opulenta si prostia.

 • Pt dl. Stefan ; lucrezi cumva la vreouna din cele patru societati de asigurare mentionate ? Speta in sine e una iar persoana d-lui Avram este alta. In articol este descris un caz ce de fapt trage un semnal serios asiguratorilor si asta, crede-ma e de bine, maine poti aparea tocmai tu in ziar… ; problema dintre tine si Avram nu stiu pe cine intereseaza; trimbiteaza la alta galerie !

 • Unele comentarii sunt pertinente… Personal m-am ocupat de cateva cazuri de frauda in asigurari, asa cum pare a fi si cazul de fata, din pacate jurnalistii nostrii incurajeaza infractorii, iar legislatia noastra este mult prea permisiva in aceste cazuri, inca neexistand nicio condamnare pentru frauda in asigurari, chiar daca in instanta s-au dovedit aceste culpe. Cu siguranta, atatea coinciente si povesti bine aranjate, ca in acest caz nu pot sa duca decat la concluzia unei incercari de frauda in defavoarea societatii de asigurari. V-ati intrebat inainte de a scrie articolul si de a condamna si denigra aceasta societate, daca pentru a respinge un dosar nu sunt necesare niste dovezi evidente, o expertiza tehnica, pe care asiguratorul le are, cu siguranta, dar care nu erau interesante pentru ca ar fi stins scandalul. Niciun asigurator nu-si risca autorizarea, fara a avea date concrete, mai ales ca dosarele de dauna sunt verificabile de ASF.
  Sugerez doamnei director sa ma contacteze si sa incepem un proces pe numele celor care au denigrat societatea…va garantez un succes sigur si daune morale pe care o sa le primiti. Mai mult de atat sa nu uitati sa faceti cate o plansa foto in fiecare zi, datata, cu masina adusa in fata societatii si sa estimati pierderile pe care le aveti.
  Imi pare rau pentru baietii care pentru cativa arginti joaca roluri intr-un scenariu facut de un infractor, dar trebuie sa curatam Romania de tot ce ne trage in jos ca imagine… o zi minunata tuturor si sper sa inteleaga si jurnalistii din presa marunta ca astfel de articole trebuie gandite inainte de a fi lansate…de ce nu au analizat alte institutii mass-media acest caz?????????

  • Domnului avocat si domnului Stefan,

   In primul rand tin sa precizez ca am domiciliul in Bistrita, deci informatiile dumneavostra sunt eronate. Referitor la celelalte acuzatii aduse mie, v-as ruga sa faceti afirmatii bazate pe informatii solide.
   Domnule avocat, semnalul nostru de alarma pe care am dorit sa-l tragem, este unul care nu mai suporta indiferenta cu care suntem tratati in aceasta tara. Am trimis mai multe adrese si e-mailuri catre conducerea societatii si n-am primit nici macar un raspuns. Dosarul meu a fost refuzat, sau amanat pe un motiv care mie nu mi-a fost comunicat. Intr-adevar, societatea de asigurari are dreptul sa faca anumite cercetari cu privire la incident, insa cred ca are si obligatia de a comunica rezultatele partilor pagubite. Cazul a starnit interes pentru inca 2 posturi TV nationale, insa eu vreau sa se promoveze cazul, nu persoana mea! Daca va fi nevoie o sa facem reclama negativa peste tot, iar referitor la sala de judecata, o sa ajungem si acolo, dar nu in postura pe care v-ati imaginato.

   O zi buna!

  • Un adevarat avocat nu are timp sa posteze comenturi pe ziare, parerea mea.
   Un adevarat avocat nu o invita pe directoarea City „aici pe site” sa deschida procese.
   Un adevarat avocat trebuie sa detina suficiente informatii despre societatile de asigurari care au adevarate probleme pe despagubiri RCA.
   Un adevarat avocat face programari pentru consultanta insa, dumneata, un oarecare „andrei pop” nici macar un amarat de stagiar in avocatura nu ai cum sa fii dupa modul dumitale de abordare a lucrurilor. Mai degraba cred ca te numesti Mihaela. Ganduri bune ! … a si nu uita, vezi ce faci cu poza zilnica ! Poate ca o pui de-un vernisaj la muzeu.

  • d-le Isip, in primul rand ma jigniti cu afirmatii in privinta competenelor mele profesionale, dar nu acest subiect vreau sa-l dezvolt…chiar m-am specializat cativa ani in domeniul asigurarilor si nu numai in Romania, dar nu e problema dvs.aceasta…problema dvs. va deveni una de ordin penal, daca chiar ma voi implica in acest caz, din pacate nu am fost contactat de firma pe care ati denigrat-o, chiar daca le-am transmis datele mele de contact celor de la Centrala lor din Bucuresti, probabil au sistemul juridic propriu cu oameni bine pregatiti, care se vor ocupa de caz…dar, daca continuati cu astfel de afirmatii la adresa celor care comenteaza in mod pertinent, ma determinati, ca si in conditiile unei practici neretribuite sa pornesc avalansa altor fraude in care ati fost implicat si sa caut numele implicate in acest caz si la alte societati de asigurari cu care am colaborat si la care mai am o intrare… Singurul motiv pentru care am intervenit este faptul ca e specializarea mea ca profesionist in frude in asigurari, asa ca sper sa intelegeti ca ma intereseaza cazul strict d.p.v. profesional, iar daca sunteti”curat ca lacrima”…A.S.F.-ul o sa va ajute sa va recuperati fiecare cent pe care l-ati pierdut si nu trebuie sa facet decat o simpla solicitare pe Fax: 021.659.60.51 şi 021.659.64.36 sau adresa de E-mail: office@asfromania.ro , doar cu prezentarea documentelor care va sustin, fara alte reprezentatii teatrale si veti primi o solutionare in max.30 de zile. Dar se pare ca dvs. nu doriti o solutionare in limita legislativa, doriti sa deveniti veeta de presa si televiziune…asa ca va doresc succes.

  • Stimabile domn Andrei te-as ruga daca se poate sa-mi lasi un contact de-al dumitale fiindca vreau sa discutam.

   Aveti perfecta dreptate… nimeni in lumea asta inafara de cativa tampiti nu ar face asemenea afirmatii precum indrazneste domnul Avram… nimeni nu isi risca numele si licenta de functionare… in plus intrebati ce parere au ceilalti din bransa dansului despre el! … majpritatea il ironizeaza… e un adevarat mascarici

 • ….baietzashule andrei, ai mare dreptate cand zici „probabil au sistemul juridic propriu cu oameni bine pregatiti, care se vor ocupa de caz…”. Perfect, ai intuit bine. Stiu ca esti la inceput, ai incerca sa castigi si tu ceva banuti din abureli in asigurari insa specialitatea ta e departe de a fi atat de autentica incat sa rezolve cazuri de frauda in asigurari. In general asiguratorii nu lucreaza cu avocatzei de ocazie…., asa ca liber li citit presa. Aaaa, si nu inteleg ceva, de ce nu te bagi sa-l aperi pe Avram si cauza lui ?!?!? ….ca acolo ai avea de castigat substantial, asta nu ca ar plati el, mai mult, City va fi obligata in cele din urma sa plateasca paguba, si asta daca totusi esti specialist ar trebui sa stii…., dar ce sa-ti fac ? … ai multe inca de invatat. Esti la inceput ! Ai grija de care parte te bagi. Intreaba pe cei MARI ( AVOCATI nu gluma ! )

  • „Baietasul” are o experienta profesionala de mai bine de 20 de ani si a preferat sa apere partea pe care a considerat-o ca avand dreptate si care a fost acuzata nefondat… baietasului nu-i place sa se bage in „cocina” pentru ca pana acum ar fi fost mancat de porci…baietasul neexperimentat a castigat din avocatura, cu aceste principii eronate de a apara adevarul, mai mult decat multi avocati celebrii care au devenit, asa-zisi aparatori ai diavolului… Va repet, ma intereseaza aceasta situatie strict ca studiu de caz…mai dau si eu studentilor mei de la Drept astfel de teme. Tin sa va precizez ca va respect pe toti cei implicati si nu am incercat, decat sa va dau cateva sfaturi pertinente, as dori sa stiti ca nu am nicio afinitate nici fata de dl.Avram si cu atat mai putin fata de firma de asigurari, asa ca puteti lua doar cu titlu informativ tot ce am scris. Din pacate unii dintre dvs. in loc sa considerati discursul meu ca un sfat autorizat al unei persoane care are experienta a nenumarate astfel de cazuri, ati inceput sa ma jigniti si sa-mi aduceti injurii…cei care ma desconsiderati, ganditi doar o secunda ca as putea avea dreptate si mai gainditi-va la CONSECINTELE DE ORDIN PENAL…repet, va respect si va salut pe toti cei cu care am aceste schimburi de pareri

  • …acum dupa ce te-o mirosit toti purcelusii nu iti mai place in troaca ? …vai de mama ei viata in avocatura daca un „profesor in drept” sa preteaza la a posta comenturi prin ziare si inca sa-si faca si niscai reclama. Dottore !

 • mah oamini eu citesc ziaru asta de ceva vreme si vam crezut seriosi, ios sofer pe tir dar asa povesti nu am auzit in viata mea. cum sai fie virate rotile. pai nici pruncu pruncului mieu nu crede asa ceva. ceva miroasa a motorina nearsa in tata povestea asta asa mni sampare. io cred ca astia joaca mismacuri. mai ales ca pe spaniol il stiu din videre ca ii de pe la noi din zona si stiu ca ii mare bandit cu gacici si masini bengose . sa dormiti linistiti la casele vostre.

 • Audi a6 ala din poza valoreaza 5000 de euro? Eu am achizitionat un model putin mai nou din 2006, neinmatriculata si am achitat 5500 de euro din piata de la Tg. Mures. Cam scump, prea scump, cum se spune si in reclama.

  • …ala din poza, da audi ala a6 valoreaza 5000 asa cum arata amu nu ca ala a tau care valoreaza 5500 dupa ce s-o dat cu el toti cioroii prin bures. Si pana la urma care-i legatura dintre piata si City ? ….aaa, gata stiu, vrei sa itz zic ? …. Mai mult ca sigur s-o ajuns si la asigurari mai rau ca la piata. Scump, mult prea scump pt tine o asa masina, io nu le-as fi dat la aia din bures nici 500 de euro pe o asa carutza. Numa ca no, daca-i parfumata cu farmece poate merita ….

  • Costan scumpule nu vreau s ma iau cu tine la cearta era o simpla parere a unei femei care circula cu un autoturism, parerea unei doamne care a circulat la viata mea cu mai multe masini decat taxiuri ai luat tu la viata ta. In plus daca tot vrei sa-ti spun masina aia pe orice site de specialitate te uiti nu valoreaza mai mult de 2000-2500 mai mult ca e si comby. Dar tie deageaba „itz zic”, tu esti de deampa celeor care joaca in aceasta nuvela prost regizata. O chestiune buna in romania pe care am observat-o de ceva vreme in Romania este ca, chiar daca nu prea mai avem mari poeti, prozatori sau nuvelisti se ridica din „prostime” cate unu si incepe sa fabuleze. Domnule Costan iti recomand ceva inceteaza cu antisemitele si demigrarile la persoanele de alta etnie, probabil aia din Tg. Mures cum le spui au mult mai mult bun simt decat dumneata si cei implicati in aceasta fabula.
   As ruga-o pe doamna realizatoare a acestui articol sa ne tina si pe noi la curent cu evolutia acestui caz, sincer imi doresc sa aflu ce se intampla pana la final.

 • si asa am tot asteptat sa apara articolul la mari televiziuni sau trusturi de presa, dar…a fost o pacaleala ca v-ar baga cineva in seama, tot firma de asigurari are dreptate si voi la fel de pacaliti, sau mai pacaliti o sa ramaneti, se pare ca va veti invarti si de un proces pentru defaimare…TEAPA…cineva v-a sfatuit gresit si voi ati pus botul

 • Ar fi nejust sa mai intru in polemica si sa ma expun jignirilor unor posibili delicventi, asa cum concluzionez din expunerile celor care va cunosc foarte bine, atat timp cat , pana si societatea de asigurari pe care au denigrat-o ii incurajeaja prin lipsa de reactie si tolerarea unor astfel de actiuni. Asa ca aceasta va fi ultima mea interventie, chiar daca am o mare curiozitate cum se va finaliza cazul…S-ar putea sa aveti succes, dar nu perseverati , ca la alte firme de asigurari nu va mai merge asa si s-ar prea putea sa dati de cineva care sa va infunde. Si va spun toate acestea cunoscand cativa oameni de mare valoare in sistemul de asigurari, care nu v-ar fi iertat o astfel de actiune, dar probabil ar fi fost si mult mai convingatori in adresele pe care le-ar fi trimis, adica, ar fi venit cu argumente de ordin tehnic, juridic si legislatic, care sa nu va permita aceste reactii nejustificate. Cred ca ati reusit sa gasiti veriga slaba din sistemul de asigurari, o firma cu mult mai putina experienta, poate personal nepregatit in domeniul fraudei si s-ar putea sa va reuseasca „executia publica”…dar va repet, „ulciorul nu merge de multe ori la apa”… deocamdata va urez…succes, pe viitor sper sa nu ne intalnim in instanta….

  • domnule avocat eu reunosc nu am prea mare scoala dar va spun sincer cu mana pe inima asta vlad care a fost tovarasul meu ii un gunoi mare un papitoi. va spune fratele Tolo ca nui prima masina care o face asa toate cele 3 masini imlicate in accidente sunt ale lui. dar asta ii prea prost si din aceasta cauza care ii el asa o sa infunde din nou puscaria. circul ala de spurande care ii cat o coja de pita de valibia nu are bani si la bagat in asta vlad si pe el. vadescu se scoate poate ca are papagal dar pe copil daca se intampla ceva il lasa acolo sa infunde puscaria ca din ce stiu eu o poate infunda ca astia minte boschetari.
   lasa sal infunde garda ca merita derbedeul. domnu poate aveti cunostinte la bratele de munca si ii cheama pe mecanici de la el sa vedeti acolo ce va spune aia ca aia ii stiu lui toate invartelile.

 • frati mei pispiricu ala ce spune ca a fost cu audi si zine la vrajala ieftina ca nul stie pe Vlad ii angajatul lui, munceste la el la servis ca si un fel de mecanic da ii praf. Vlad ii un golan fara scupule si pedeasupra mai are tupeu sa spuna ca coja aia de masina valoreaza 5000 in plus va spuen fratele vostru Tolo toate masinile sunt ale lui fratele Vlad. papitoiu si gura mare a lu vlad il da de gol se lauda smecheru ca nui prima data cand o facut asta si el il mare smecher. puscaria te manca iara gaita urata si proasta ce esti. pace voua fratilor. daca vreti sa aflati toate adevarurile vorbiti cu fosti lui mecanici ca aia va dau tot aderarul pe face.

 • Domnule Andrei, vad ca incepi sa-ti revii. Uneori e buna si apa rece la ceva… Sincer, acest Vlad nu cred ca are vreo importanta cine este el, ce a facut el, cu ce se ocupa, etc. Hai sa privim umpic situatia altfel de fapt ! Acest lucru se poate intampla oricui, fie ca esti cel mai „performer” dintre duhovnici ori cel mai de temut infractor. Pana la urma toata aceasta nenorocire se solutioneaza dupa niste reguli clare: codul rutier, ordinul 14 CSA, conditii contractuale polite de asig. facultative, etc. Chiar daca ma repet, spun ca nu il stiu pe acest Avram iar din documentatia prezentata de anchetatoare, City Insurance este un asigurator uitat de oameni responsabili, uitat de juristi, uitat de oameni care sa stie ca au la dispozitie un timp de 90 de zile sa faca niste amarate de cercetari pe care, de fapt, am inteles ca Groupama le-a facut. Acest asigurator, in loc sa-si incheie repede socotelile pe speta in cauza, isi permite sa-si „prelungeasca” denigrarea pana la inchiderea finala a punctului de lucru din Bistrita si nu numai. Daca acest Vlad nu este indreptatit sa fie despagubit, indiferent cine este el, solicitam City sa se trezeasca din concedii, din ranchiuna, din ambitii, din prostie, din a angaja neprofesionisti la daune si sa-si faca treaba astfel incat sa vedem o nota de respingere intocmita clar, fara lipsuri, minciuni si alte tampenii. Iar daca acest om este indreptatit sa fie despagubit, indicat ar fi ca acel director, dl. Musat, sa-si faca bine socotelile si sa despagubeasca….., dar repede ! Multi spuneti multe despre acest Vlad , dar ca City se complace in situatia asta, mie, unul, imi spune ca asemenea situatii sunt multe insa cred multi pagubiti nu sunt dispusi in a le mediatiza. Oricum multi nici nu stiu ce e City Insurance in Bistrita, ….pe vremuri era o firma de taxi, cred ca mai e si acum dar de asigurari mai greu. La modul general vorbind, peisajul pe str. A. Muresanu a devenit tot ma colorat in ultima vreme. Oare culoarea literelor si fontul cu care e inscriptionata epava sa aiba legatura cu inca o societate de asigurari ? ….mai mult ca sigur ca DA. Oare cine sa fie ?

 • Imi pare rau ca nu a mai intervenit dl.Pop, il cunosc bine mi-a fost asistent in facultatea de drept si este un mare specialist in fraude financiare. Prin facultate i se spunea Tonel Pop si auzisem ca a bagat la racoare cateva bande organizate celebre din Bucuresti, care se ocupau cu acest tip de mismasuri cu masini tamponate, de obicei fara taxa de mediu platita si accidente inventate. Ne arata, ca material didactic situatii scoase de la firme de asigurari cu accidente inregistrate ca dauna totala, la firme diferite de asigurari, pe aceeasi masina in ani diferiti, cu proprietari diferiti, dar care s-a demonstrat ulterior ca facand parte din acceasi grupare infractionala. Imi amintesc ca s-au platit insumat daune de 220.000euro pentru un Volvo v80, de la 8 societati de asigurari. Stiu ca ne ai spunea de un caz celebru in care vreo 20 de masini date ca furate si platite de firme de asigurari s-au descoperit in Dunare, undeva langa Cernavoda. Ce va pot spune, este ca daca a intervenit in acest caz, a mirosit ceva necurat si omul chiar se pricepe. Pacat de neimplicarea firmei de asigurari si se pare de nonprofesionalismul din interiorul acesteia, asa nu o sa aiba mari sanse de castig, ba mai mult nu-i vad nici un viitor stralucit si-mi amintesc de cateva firme falimentare ( Euroasig, Metropol, Agras ) din sistemul de asigurari, care au fos ingropate de daune inventate si fabricate, poate dl.Marian Iancu v-ar putea povesti multe despre banii pe care i-a investit si pierdut in asigurari. Din pacate legislatia incurajeaja infractionalitatea, iar lipsa unor profesionisti in sistemul de asigurari faciliteaza infractorii. Pacat, ca dupa ce ne-am batut joc de cateva banci mari din Romania, urmeaza si societatiile de asigurari. Poate asa aud si cei de la City de un departament competitiv de antifrauda, sau de un departament juridic profesionist, care sa se ocupe de cercetarea infractorilor si nu de procese marunte cu proprii angajati sau asigurati acuzati de fraude sub 1.000 de lei. Sper sa ma intelegeti, am intervenit doar din respect pentru parerile extraordinare a d-lui profesor si-l salut pe aceasta cale si-l asigur de toata consideratia si respectul meu – mircea mares ( Bill )

 • Va salut!
  Daca aceasta echipa de cascadori condusa de D.l Avram credea ca le merge la infinit, s-au inselat.
  Sa ne explice cum tot acesti indivizi care reclama ca nu au primit despagubiri s-au lovit intre ei conducand alte masini: la Generali, la Uniqa, la Euroins, la Groupama…
  Este vb de domnii: Avram, Curelaru, Marica, Todica.
  D.lor, cred ca este cazul sa va apucati de munca cinstita si sa lasati inscenarile si regiile cu accidente !
  Cred ca in situatia acestor domni ar trebui sa se sesizeze organele abilitate, din cauza lor au de suferit si oamenii cinstiti , inclusiv unitatile reparatoare care chiar se ocupa cu reparatia autoturismelor avariate.

 • Se pare ca lucrurile se lamuresc, adica presa „mare”, televiziunile importante au refuzat sa intervina si sa fac jocul celor banuiti de infractiune si frauda in asigurari, asiguratorul a demarat plangerile penale atat pentru frauda, cat si pentru denigrare impotriva celor care se credeau „smecheri”, asa ca asteptam si decizia instantei…si un sfat pentru d-na Cristiana, pe care o stim cu totii o profesionista: incercati sa analizati fiecare situatie, fara a deveni partinitoare, pentru a nu face jocul murdar al unor bade organizate care ne fac de ras urbea…Bistrita, alaturi de Bucuresti, fiind recunoscuta ca un centru al fraudelor auto, poate si din cauza neimplicarii ( sau chiar implicarii prea active) a politiei…parca si in acest caz era un pv eliberat de politie

 • mi-au respins dosarul de dauna din nou pentru o bara spate chipurile accidentul nu s-a produs cum au declarat soferii.Acum 3 ani la fel acelasi raspuns atunci am fost lovit de un asigurat Carpatica atunci am platit 3000e sa-mi repar masina.CARPATICA NU DESPAGUBESTE ,LE-AM FACUT RECLAMATIE LA OPC SI ASF DEGEABA, ASF E TOTAL IMPARTIAL(ACOLO MIROASE A CORUPTIE) MI S-A SPUS SA-I DAU IN JUDECATA.I-AM DENUNTAT LA DNA.PANA LA URMA MI-AM REPARAT BARA CU BANI DIN BUZUNAR.SA VA FEREASCA DUMNEZEU SA VA LOVEASCA CINEVA CARE ARE ASIGURARE LA CARPATICA.NISTE TZEPARI.

 • Salut celor care au patito mă numesc stroia gheorghe și în data de 23.12.2015 am avut un accident din care au rezultat doar pagube materiale,4000 de lei este paguba la masina, vinovat este celălalt șofer care a intrat în depășire intrand pe contrasens fără sa se asigure și ne am ciocnit , am stat cu masina 3 luni pana am primit banii de la Euroins dar totuși I am primit, dacă va țineți de capul lor în fiecare zi o sa se sature de voi și o sa va dea despagubirile.

 • IN TIMP DE 1 LUNA NUMARUL PETITIONARILOR A CRESCUT CU INCA 100 !!!!
  Petițiile/reclamațiile formulate împotriva societății City Insurance și înregistrate la AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ în ultimele 3 luni sunt în număr de 921. Structura acestora poate fi consultată aici, accesând pagina dedicată
  Petițiile/reclamațiile formulate împotriva societății City Insurance și înregistrate la AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ în ultimele 3 luni sunt în număr de 921. Structura acestora poate fi consultată aici, accesând pagina dedicată

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.