Actualitate

Flori şi fructe pe copaci şi arbuşti. Semn de toamnă lungă sau de iarnă grea?

Semn de toamnă lungă şi secetoasă. Şi în zona noastră, copacii au înflorit pentru a doua oară. Bătrânii spun că este semn că ne aşteaptă o toamnă lungă, dar şi o iarnă grea. Specialiştii, în schimb, spun că arborii sunt derutaţi de vremea extrem de caldă.

A trecut vara, dar pe străzile Bistriţei pot fi văzuţi arbori şi arbuşti înfloriţi pentru a doua oară anul acesta. Copacii sunt plini de flori, dar pe cregi au şi fructe. Oamenii cred că primăvara din septembrie este semn că urmează o toamnă secetoasă, dar şi o iarnă grea.

Ştefan Mureşan de la Agenţia de Protecţie a Mediului Bistriţa-Năsăud are însă altă explicaţie. El spune că, din cauza temperaturilor scăzute din timpul nopţii, dar şi a temperaturilor ridicate din timpul zilei, cu mult peste media lunii septembrie, s-a constituit un şoc termic care a păcălit pomii să înflorească pentru a doua oară, simulând o a doua primăvară din acest an.

Ştefan Mureşan nu crede însă că fenomenul ar putea dăuna copacilor, astfel de fenomene fiind întâlnite şi alţi ani secetoşi şi extrem de calzi.

Prognoza pentru astăzi arată că, în prima parte a zilei va fi înnorat şi apoi vor fi şanse de ploaie. Duminică temperaturile vor mai scădea, dar nu va mai ploua. Abia pentru săptămâna viitoare se mai anunţă precipitaţii.

   

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS