Actualitate

O şcoală modernă are orarul afişat pe site, spune Camelia Tabără

O şcoală modernă îşi publică orarul pe internet ca să poată fi consultat de elevi, dar şi de părinţi. Directorilor unităţilor care nu au propriile pagini web au fost îndemnaţi de inspectorul şcolar general Camelia Tabără să le ceară primarilor o secţiune pe site-ul comunei.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a spus directorilor de şcoli, la ultima întâlnire înainte de începutul anului şcolar, că aşteaptă de la ei să afişeze orarul şcolii pe site.

„Învăţământul înseamnă un serviciu public plătit, un serviciu naţional, şi obligatoriu trebuie făcute unele rapoarte şi aduse la cunoştinţa societăţii până la urmă. Cei care aveţi pagini web vă rugăm să le aveţi actualizate, cât mai funcţionale, să fie cât mai utile, iar cei care aveţi deja site-uri să postaţi deja orarul. E o chestiune deosebit de utilă. În foarte multe locuri există internet, copiii sunt cei care, în special, accesează cu multă plăcere şi uşurinţă internetul. Ce a apărut pe site e varianta oficială, iar din punctul nostru de vedere înseamnă o şcoală care începe cu dreptul anul şcolar”, a declarat Camelia Tabără.

Inspectorul general a spus că se va uita sâmbătă pe site să vadă care sunt şcolile care i-au ascultat îndemnul şi care le transmit părinţilor mesajul că sunt şcoli serioase care s-au pregătit cum trebuie.

Camelia Tabără le-a cerut directorilor care conduc şcoli fără site-uri să le ceară primarilor să le acorde o secţiune pe site-ul comunei.

Primii care s-au conformat au fost cei de la liceul pe care l-a condus până nu demult, Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu”, care a postat programul cursurilor în semestrul I.

Deschiderea festivă a noului an şcolar la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” are loc luni 17 septembrie, la ora 9.00, în timp ce la ”Andrei Mureşanu” festivitatea începe o oră mai târziu.

Cristiana Sabău

5 comentarii

  • Nu are un raspuns – arunca fumigene ieftine.
   Safriuc si-a facut facultatea, pe Decebal, de curand.
   Dumnezeu stie ce profil ori daca si-a terminat-o insa, cu siguranta, totul e acum fara rost.
   La 60 de ani cati are.
   Mai de folos era o repetare V-VIII cu bazele limbii romane.
   Corecte.
   Ca sa priceapa si altii ce vrea sa zica atunci cand isi „dezvolta” parerile pe net.

 • „Învăţământul înseamnă un serviciu public plătit” Atunci de ce facem atata munca neplatita? In orice sector atributiile suplimentare fisei postului se platesc. In consiliui de administratie al unei institutii se inghesuie toti, se plateste bine! In invatamant = munca voluntara! Cand va veti gandi si la recompensarea financiara pentru coordonatorul de proiecte si programe educative? Duce activitatea educativa (componenta aflata pe acelasi loc cu activitatea instructiva) pentru o scoala intreaga si plata…in ceruri! Doriti un site la fiecare scoala? Angajati informaticieni sa se ocupe de site-uri! Macar unul la doua scoli….Vreti tare multe, domnilor SEFI !

 • Ce interesant…fff important orarul asta pe site, ii ajuta pe elevi sa-si ia Bac-ul…Da acum inteleg de ce s-a cazut asa pana acum, anul asta sigur vor invata mai bine daca au orarul postat pe site, poate si pe facebook e o idee mai buna nu ? Acolo e mai sigur ca se acceseaza mai rapid …HA, HA…Cu ce idei inovatoare vin unii…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS