Florin Bojor către parlamentarii bistriţeni: Nu fiţi găini sau vipere, fiţi vulturii de pe stema României întregite!

Holistic

Profesorul Florin I. Bojor a transmis o  scrisoare deschisă către parlamentarii bistriţeni prin care cere ca Maia Sandu să fie ”premier și în România”, considerând că acesta ar fi ”un pas spre UNIRE!”

”Scrisoare deschisă către parlamentarii bistriţeni: Ioan Deneş (senator PSD), Ioan Simionca (senator ALDE), Cristina-Ionela Iurişniţi (deputat USR), Adriana-Doina Pană (deputat PSD), Robert-Ionatan Sighiartău (deputat PNL), Ionuţ Simionca (deputat PMP) şi Vasile-Daniel Suciu (deputat PSD)

Stimaţi parlamentari bistriţeni,

Ca patriot v-am văzut mesajele din 1 decembrie 2018, când poporul român a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire. Atunci a fost vremea vorbelor, acum e vremea faptelor, căci aveţi şansa să faceţi un mare pas pentru reunificarea dintre R. Moldova şi România: Maia Sandu, Premierul R. Moldova, să fie desemnată de către dumneavoastră, deodată, Premierul României.

Vedeţi şi dvs. că poporul român este în decădere şi dezbinare şi realizaţi că numai un eveniment istoric precum cel din 1918 ne mai poate readuce speranţa! Viaţa fără speranţă moare. Dvs. aveţi şansa să nu fiţi groparii poporului român, ci viitoare personalităţi din manualele de istorie. Ce o să se zică peste generaţii despre dvs.? Chiar dacă poate dvs. nu sunteţi aşa, însă făcând parte dintr-o generaţie de politicieni hoţi, corupţi şi destrăbălaţi, oricât de buni aţi fi dvs. personal, tăvălugul opiniei publice din viitor va zice la fel şi despre dvs., după cum istoria ne arată că aşa se întâmplă.

Sunt voci care spun că nu e bună unirea, că moldovenii sunt săraci, că o să vină peste noi ruşii, că ce vor zice americanii, că nu e momentul, că una, că alta… Dacă aşa ar fi gândit părinţii noştri la 1859, la 1918 acum eram tot împărţiţi şi dvs. nu aţi fi fost parlamentari la Bucureşti, ci fermieri, mecanici şi învăţătoare în satele bistriţene de unde vi se trage familia. Ba mai mult, aţi fi ştiut limba maghiară la perfecţie, iar pentru a merge la mare v-ar fi trebuit paşaport şi viză. Ce poze şi amintiri din destinaţii exotice? V-aţi fi uitat doar pe internet la fotografiile străinilor. Pentru binele pe care voi îl trăiţi le sunteţi datori acelora cărora le puneţi coroane de flori cu atâta solemnitate, faceţi-vă atunci datoria şi continuaţi-le munca prin unirea R. Moldova cu România!

Dragi parlamentari bistriţeni, nu fiţi găini sau vipere, fiţi vulturii de pe stema României întregite: încercaţi măcar!

Prof. Florin I. Bojor”

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. ovidiu

  Ei nu sunt nici gaini,nici vipere,nici vulturi,ei sunt niste slugi puse in functii de alte slugi,sunt niste incompetenti ridicati in rang de ciuma rosie care bantuie tara asta de vreo 70 de ani!!

  (5)
 2. class

  Cred ca legal nu este posibil.. de fapt sunt convins ca asa e… potrivit legii romane exista anumite incompatibilități… functiile de prim-ministru si ministru din Guvernul Romaniei sunt incompatibile cu orice alta functie publica de autoritate… cu exceptia celei de deputat și senator… si bineinteles cu funcții în domeniul didactic, al cercetării stiintifice și al creației literare… si apoi nu stiu daca doamna Maia Sandu are cetățenie română… desigur in mod simbolic s ar putea încerca o astfel de „unire”… dar nu stiu zau cine ar fi în stare să o inițieze…

  (2)
 3. ecologistul

  Estia-is bibilici pe stema ROMANIEI. Ce intregire sa faci cu bibilicile ? Eventual cu totii in tarc in gradina zoologica .Vulturi au fost cei din transee, Nu mai avem VULTURI ci doar mortaciuni penale.

  (3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.