Actualitate

Florin Bojor: Dragă Primărie, de ce nu mă mai laşi să intru pe proprietatea mea?

”De ce îmi este negat accesul de pe domeniul public pe proprietatea mea? Lipsa de raţiune şi de bun simţ a unor funcţionari ai Primăriei mă face să văd cât de naiv eram când consideram că ei sunt acolo pentru interesul public. Vă rog să mă lăsaţi să intru pe pod în Bistriţa europeană şi nu prin şanţ!”.

În 30 aprilie 2014 am adresat Primăriei municipiului Bistriţa şi Consiliului Local Bistriţa următoarea scrisoare deschisă:

Dragă Primărie, de ce nu mă mai laşi să intru pe proprietatea mea?

Subsemnatul Bojor Florin Ioan, profesor de religie ortodoxă şi vecin cu mai mulţi „grofi şi baştani” ai judeţului pe strada Ulmului, zona Valea Rusului, vă rog frumos să-mi spuneţi de ce îmi este negat accesul de pe domeniul public pe proprietatea mea de pe strada Ulmului?

În conformitate cu autorizaţia de construire 940 din 18. 11. 2013 această stradă este în reabilitare: pietruire, asfaltare, cimentare de şanţuri, construire de podeţe, etc. Parcela cu numărul cadastral 14603 de pe strada Ulmului, aflată în vecinătatea drumului propus spre asfaltare îmi aparţine. Până la asfaltare intrarea de pe carosabil pe proprietatea personală – livadă se făcea pe un podeţ. Odată cu procedurile de asfaltare podeţul din ţeavă şi piatră a fost distrus, ţeava fiind scoasă afară din şanţ. Acum se lucrează la drum, iar în locul podeţului meu va fi numai şanţ betonat, în planul Primăriei Bistriţa nefiind prevăzut podeţ. Cum mai intru în livadă, prin şanţ?

M-am adresat verbal de nenumărate ori funcţionarilor Primăriei. Unii dintre aceştia se consideră mici Dumnezei şi la întrebările mele fie mâncau sarmale, fie mă luau la băşcălie, fie afirmau despre proiect: „Eu nu mai schimb proiectul meu!” Nu ştiam că domeniul public este proprietatea acestor mici baroni – funcţionari ai statului.

Lucrarea de reabilitare a drumului va fi în garanţie mai mulţi ani şi mi s-a spus că nu am dreptul să îmi pun din nou ţeava şi pietrele ca să pot intra pe proprietatea personală. De ce îmi este negat accesul la proprietatea personală? De ce îmi este împiedicată libera circulaţie? De ce altor vecini li se face podeţ din bani publici?

Pe această proprietate am construit trei răstigniri creştine şi doream ca după o amenajare peisagistică personală să donez Primăriei Bistriţa o parte din livadă pentru a deservi drept parc în zonă. Dar lipsa de raţiune şi de bun simţ a unor funcţionari ai Primăriei mă face să văd cât de naiv eram când consideram că ei sunt acolo pentru interesul public.

De asemenea, tot pe această proprietate în 2012 am pus pancarta cu textul: ”Vreau morală de la parlamentarul meu!”, iar apoi m-a colindat duba poliţiei locale Bistriţa.

Acum nu mai pot decât să vă scriu public şi să vă rog să mă lăsaţi să intru pe pod în Bistriţa europeană şi nu prin şanţ!

Vă mulţumesc!

Prof. Florin I. Bojor

P.S. Această scrisoare nu are nimic de a face cu campaniile electorale, eu nu fac parte din niciun partid politic din România.

1 proprietate florin bojor 2 florin bojor proprietate 3 panou drum slatinita 4 panou drum salatinita

5 comentarii

 • nooo Florinule nooo lasa primaria în creata ei ca nooo n-o intereseaza scrisorile tale nooo si multam noo ca mai facut sa rad nooo cu morala parlamentarului tau
  nooo si nu te mai stresa de banii publici nooo merg unde trebe nooo
  si o sa vina europa nooo daca pana amu nooo no vinit a vini cu euroii lui montoiu
  nooo nici asta n-are nimic cu campania electorala nooo moralele noo is facute deja nooo

  • nu mai termini omule cu onomatopeele tale?! sper sa vina o vreme cand se va satura si D-na Cristiana Sabau.

 • cititi printre randuri si fiti satenti la ideea care vrea s-o spuna. asa n-o sa mai fiti stresat de omomatopee si n-o sa va afecteze deloc. daca cazi in plasa lor si suferi de fiecare data cind citesti………..e rau. e o tehnica folosita de mult(cind se faceau anchete nocturne dureroase si lungii). ideea lor era sa te distruga psihic si sa cedezi si sa declari ce vroiau ei. fiti calmi si cititi ideea . e simplu.ca de spus spune bine si corectsi la subiect.

 • sa fim intelesi foloseau tehnica repetatului la nesfirsit a unor cuvinte sau fraze pina greseai si declarai gresit sau innebuneai. nu folosirea onomatopeelor. ca sa nu se inteleaga altceva. o zi buna va doresc.

 • pentru altii, se pare, subiectul e doar o gluma buna. Din pacate, asta e trista realitate, proiectul vizeaza, pe alese, drumurile particulare de acces, in functie de criterii „aleatorii” . Unele intrari pe aceste drumuri sunt realizate prin unirea drumului principal, fara obstacole, altele, nu.
  Proprietarii au investit, mai mult sau mai putin, in aceste drumuri, le-au modernizat (fiind particulare, e evident cu ce bani) pentru a avea acces la str. Gorumului (fost V. Rusului), in forma in care el exista. Actualmente insa, multi sunt cei care se intreaba cum vor urca sau vor cobori cu ghiozdanele de 6-7 kg ale copiilor sau plasele de cumparaturi, pentru a ajunge acasa. Drumul a fost deja inaltat din toamna cu 15 cm si va mai fi inaltat.
  E inutil sa descrii, trebuie vazut live.
  Cristiana, daca ai face o mica excursie in zona, cu aparatul foto, cred ca ai putea avea un bun reportaj…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.