Actualitate

Forțele de ordine, acțiune de control în Bistrița. Ce sancțiuni au dat

(FOTO) Având în vedere incidența cazurilor de Covid-19 și noile măsuri instituite pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, vineri seară, în intervalul 18.00-23.00, forțele de ordine au desfășurat o acțiune preventivă comună, în municipiul Bistrița.

Au participat 10 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, 18 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud și ai Grupării Mobile Târgu-Mureș și 4 reprezentanți ai DSP și ITM Bistrița-Năsăud, fiind verificate zonele aglomerate, operatori economici, dar şi mijloacele de transport în comun.

În acest context au fost legitimate 114 persoane, au fost controlate 72 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni în valoare de 12.050 de lei. Din totalul acestora, 21 în valoare de 1.750 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție, 2 în valoare de 300 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991 și 5 în cuantum de 10.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 349/2002, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În prezent, în Bistrița sunt valabile restricții aferente incidenței peste 6. De asemenea, este instituită obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise. Bistrița a depășit incidența 7,5, astfel că în curând urmează să se introducă restricții suplimentare. La o rată de infectare de peste 7,5, carantina de noapte, valabilă în week-enduri la incidență peste 6 și în vigoare la Bistrița, se aplică pe tot parcursul săptămânii.

Foto: IPJ BN, IJJ BN

5 comentarii

  • asa zdrentelor,sa va tina in casa si pe timpul zilei,sa nu va injecteze careva cu cip ahahhaha

  • Fortele de ordine sunt vaccinate?Ca incalca legea daca stau pe afara dupa ora 20. Sau sunt vaccinati si astia la mâneca…De aia le o fi facut Gheorghița centre de vaccinare separate ,prin unitati militare.

  • Dacă nu luptați pentru libertate, atunci așa vă trebuie. O carantină de zi, timp de o lună, să se ducă dracu de tot economia. Îmi pare rău pentru majoritatea care suferă. Dar ce să faci, ei nu sunt așa vocali. Nefiind paranoico-isterici.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.