Actualitate

Încă 130 de cazuri și 10 decese. Incidența și situația vaccinărilor în județ

COVID-19 / Până sâmbătă 9 octombrie, la nivel național au fost confirmate în total 1.346.240 de cazuri de Covid-19, 1.172.139 de pacienți fiind declarați vindecați. Au fost înregistrate 14.019 cazuri noi. 39.209 persoane au decedat. Aici mai multe detalii.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 15.761, cu 130 mai multe ca ieri.


183 de persoane sunt izolate în spital, iar 1.523 la domiciliu.

1.250 de persoane se află în carantină.

S-au efectuat 701 teste, dintre care 197 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 479 de teste rapide, restul la laboratoare private.

Numărul de decese înregistrate în Corona-Forms ajunge la 790 (10 anunțate astăzi).

Incidența cumulată în ultimele 14 zile în județul Bistrița-Năsăud crește la 5,14. Incidența în municipiul Bistrița urcă la 7,71 (carantina de noapte se va aplica zilnic, nu numai în week-end-uri). Cea mai mare incidență: comuna Șintereag (9,75).

Până în prezent au fost administrate 133.541 de doze de vaccin. Persoane vaccinate cu schemă completă: 72.957. Ieri 8 octombrie au fost vaccinate 986 de persoane (516 – Doza 1, 80 – Doza 2, 390 – Doza 3).

Aici lista claselor/grupelor care fac școală online.

31 comentarii

  • Bune statistici 🙂 doar ca partiale si fara referinte (adica niste minciuni sofisticate pentru antivaxx crew). COVID-ul este comparabil ca simptome cu viroza banala sau cu o gripa? La gripa exista vaccin anual pentru categoriile cu probleme si cei care vor sa scape cu o forma banala?
   Statistic, spitalul din Bistrita/ spitalele in general este/sunt plin(e) de coviti! Cand de-a lungul timpului din cauza gripei sau unei viroze banale s-a blocat toata activitatea la infectioase si pneumofiziologie? Nu mai ai voi sa ai alte boli din cauza lor! Dar la ATI? Mor alti pacienti cu accidente grave sau alte forme grave care au nevoie de servicii de terapie intensiva nu mai incap de Antivaxx Gang! Cand din cauza unor virusi banali oamenii au trebuit sa-si amane operatiile, in cati ani medicii si restul personalului medical s-a luptat cu un virus un an jumatate, 24/7? F–..ing russians au umplut toate orasele cu „moldoveni” veniti la studii in Romania in ultimii 30 de ani! Mult fake news cu statistici trunchiate, sa iasa cifrele, nu? Asa-i bleah? Iar numarul de morti din BN este mai mare decat in Olanda+Slovenia+Cehia+Danemarca. Oare de ce? De dăștepți ce suntem!

  • Bah Sorine,te-o fi abuzat copil fiind vreunul care te-a prostit ca e rus?Atunci te intelegem ca tot o dai cu comentarii de psihopat(zdrente,moroi,imbecili,inculti etc).

  • Vezi Pfizer, ce faci tu e manipulare prin omisiune. Susții că nu ai găsit date . Ignoranți te cred dar la doua clickuri distanță găsești rezultatul un număr de 37000 de decese în plus.
   Sunt curios cum închidem 2021 cam câți în plus ?

 • Si tu idiotule! Spune-le familiilor mortilor vaccinati!! Ca daca se vaccinau nu faceau forma grava! Dute si impuscate pe undeva sa nu mai auda lumea de tine! Cica aveau comorbiditati, cu care mai traiau vre-o 30 de ani!!!

 • Rasputin Tin sa te contrazic nn o sa vezi postari decat in procent de 90% anti vaccin si 10 % pro vaccin o sa vezi cine striga SOSOACA SIMEON LAZARUS ETC ! Fara HATE CTP A SPUS O VB SI PACAT CA SE VA ADEVERIIIIII IN 2022 IQ PE CAP DE LOCUITOR VA CRESTE IN ROMANIA pacat de DECEDATI!!!

 • Bine Neutru. Sper doar ca toată tărășenia asta să se termine cât mai repede și omenirea să-și de-a seama cât de manipulați suntem ,în goana nebună a celor bogați după putere și bani.Ei se îmbogățesc pe spinarea noastră și noi ajungem să ne sfâșiem uni pe alții spre deliciul lor,că oricum zic că suntem prea mulți pe pământ. Deșteaptăte Române sau mai bine zis Omenire. Dumnezeu ,oricum s-ar chema în orice religie să ne ajute pe toți oamenii.

 • Ioane, am cunoscut cel puțin 20 de persoane decedate din cauza virusului. Uni nu au avut acces la vaccin, alți nu au vrut vaccinul. Nu cunosc nici o persoană vaccinată decedată din cauza vaccinului sau virusului. Tu câte cunoști, nu doar ai auzit că cineva știe….

 • Bravo Pfizer!Mai bine punctat de atât nici nu se putea.Mă mir că ți-au publicat comentariul și păcat că cei mai mulți nu pricep manipularea asta grosolană și faptul că noi oamenii suntem niște cobai.Când te uiți la știri trbuie să citești printre rânduri sau mai bine nu te uiți pt.că o să pricepi doar ce vreau EI. Simplu fapt că primești atâtea cookie-uri spune tot despre ce pricep lumea.Noi pierdem EI câștigă. Păcat.

 • Neutrule, păi de ce păcat că se va adeveri? Dacă va fi acel avantaj al iq-ului pe cap de locuitori. A… , nu mai sunt la fel de mulți proști care să muncească pentru paraziți ca tine și CTP, care o ard super deștepți, idiotule.

  • „Când credința ta în Dumnezeu e legată de credințe (anti)vacciniste, asta nu mai e dreaptă credință, ci isterie sectară și idolatră.

   Îi evit cu mare grijă pe toți propagandiștii (anti)vaxeri care se pretind creștini. Toată agitația lor e indecentă, jignitoare față de ceilalți, isterică, sectară și de prost gust.

   Ești creștin? Nu transforma credința în superstiție! Nu o lua ca alibi pentru opțiuni care nu o privesc! Nu amesteca planurile! Nu transforma împăcarea cu gândul morții în teribilism tembel sau în fatalism păgân! Nu fi nesimțit! Nu-l ispiti pe Dumnezeu: ți-a dat creier și discernământ, nu-i obligat să-ți poarte de grijă la fiecare pas!

   Și, mai ales, nu mai isteriza lumea! Vezi-ți de viața ta, cu sau fără vaccin, și mai scutește-ne! Nu vrem să aflăm că vom muri fiindcă (nu) ne-am vaccinat. Nu ne interesează opțiunea ta de viață, oricum fiecare face ce crede mai bine pentru viața lui.

   Ți-ai exersat prudența într-un sens sau în altul? Bravo! Așa am făcut toți, după cum ne-a dus mintea.

   Și încă ceva. Orice-ar face guvernele, nu-i bine. Închizi școlile, distrugi viitorul tinerilor, economia etc. Le lași deschise, mărești ratele de infectare. Vaccinezi cu forța, ești liberticid; nu vaccinezi, ești indolent. Transformi toată țara in spital covid, îi condamni la moarte pe cei cu alte boli grave; mergi înainte în regim semi-normal, nu mai sunt locuri la ATI. Nu dai bani, falimentează mii de firme; dai subvenții, mărești datoria și șansele unei noi crize economice. Nicicum nu-i bine. S-au luat toate măsurile posibile, s-a acționat și autoritar, și laxist, și nu se poate spune că o țară stă perfect și în alta e dezastru. E cam la fel peste tot în lumea dezvoltată.

   Pe scurt: există vaccin la liber, toată lumea știe unde se poate face, alte metode de prevenție în afară de vaccin, mască, igienă, distanțare și izolare nu se cunosc: din clipa asta, responsabilitatea e a fiecăruia, nu doar a guvernului.

   Unii se vor infecta, alții nu, unii se vor vaccina, alții nu, în cele din urmă cu toții vom fi sau morți sau cât de cât imunizați, iar până atunci sistemul va trata cât va face față, fiindcă are limitele lui, ca orice sistem.

   Repet deci îndemnul: să ne vedem de viața noastră, să ne păzim cât se poate, să-i respectăm pe ceilalți și mai ales să nu mai tot isterizăm lumea. ”
   Adrian Papahagi

  • Da băi Gigi Kent. Da ști tu vorba aia că nu ești deștept, că te consideri tu, fraiere. Ești dobitoc cu impresii, că doar vede toată lumea.

  • @gigi. Păi sunt mulți ca mine care nu vor să se vaccineze băi nataflelețule. Și nu ai cum să profiți tu de pe urma tuturor. Că spre exemplu sunt pensionari sau bugetari. Cap sec.

 • Situatia bolnavilor de COVID-19 din ultima perioadă este alarmantă. Epidemiologul Octavian Jurma îi sfătuiește pe oameni să intre singuri în carantină, argumentând că suntem condamnați la infectare, nivelul de incompetență și de rea credință în administrarea pandemiei a atins cote paroxistice de când politicienii au preluat controlul din mâinile specialiștilor.
  Dezastrul in care ne aflam nu este un accident, ci rezultatul unei politici deliberate de zadarnicire a combaterii bolii care a fost entuziast asumata politic de toate partidele sub presiunea curentului negationist, mai spune doctorul Octavian Jurma.
  (Vezi: https://www.facebook.com/JurmaOctavian)

 • «Nu este țară în hotarele lumii civilizate în care „gura lumii“, „gura satului“ să aibă mai multă trecere ca în țara noastră! Cele mai multe din convingerile noastre sunt întemeiate pe „zvonul public“ și numai foarte puține pe dovezile adunate de noi personal. Se zice „lumea zice“; și dacă „lumea zice“, românul, individual luat, pare că înțelege că tot așa trebuie să zică și el.

  Când un român stă la îndoială fiți siguri că el nu stă fiindcă are o convingere personală de apărat, ci fiindcă nu știe încă de partea cărui grup să se dea. Să meargă după cum bate vântul din dreapta sau după cum bate cel din stânga? Iată suprema lui neliniște.»

  C-tin Rădulescu-Motru, 1937

 • ba agnosticule,ce seri asa?io s pregatit,sper sa nu va vaccinati ,o sa scada pretul la imobiliare ,bune si de bosorogi si de idioti ca tine in campul muncii,poate se elibereaza si ceva posturi la buget ahahhha

 • Sa dea Domnul sa crapati toti aia care aglomerati UPU pentru ca aveti drepturi si din cauza voastra n-au loc altii cu boli oncologice sau operatii din cauza carora vor muri mai repede – „cu zile” cum va place voua sa urlati.
  V-au dat vaccin care se cheama tratament preventiv ca sa faceti forme usoare si sa puteti debita în continuare tâmpenii, dar nu-l faceti pentru ca voi sunteti desteptii lumii.
  Uitati-va în urul vostru cum arata cacatul asta de tara plina de destepti ca voi si apoi duceti-va în 314zda mamii voastre prin tarile care s-au vaccinat 80-90% si vedeti cum arata alea.
  Si faceti o comparatie, poate în sfârsit va dati seama ca de fapt sunteti prosti de bubuie.

 • Ce pretentii sa mai ai când la noi nici medicii sau milițienii nu sunt vaccinați ? Aia care ne spun noua că e bine sa te vaccinezi nu sunt vaccinați.

 • Lasă tembelule de Gnostic, că voi credeți că dracu a adus virusul pe pământ. Oamenii cu ajutorul lui bunul Dumnezeu au descoperit vaccinul. O adiasmă sfântă care te protejează de spurcatul de covrig. De la un pupator de cadavre, nu am nici o pretenție. Mă surprinde mulțimea de oameni isterici. Care deși s-au imunizat vaccinânduse încă mai au spasme de frică.

 • Pe ăștia care nu se vaccinează ar trebui sa nu-i mai primească la spital, sa se descurce singuri daca sunt așa deștepți și nu au nevoie de vaccin și nu cred in nimic, după aia când gâfâie vin să se milogească după oxigen.

  • Corect, cheltuim o grămadă de resurse in plus pe niste fanatici îndoctrinați pe facebook.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS