Actualitate

Carantina de noapte în Bistrița urmează să fie extinsă pentru toată săptămâna

Municipiul Bistrița a depășit incidența 7,5, ajungând la 7,71, astfel că în curând urmează să se instituie restricții suplimentare, prin Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, care va ratifica măsurile decise la nivel național. La o rată de infectare de peste 7,5, carantina de noapte, valabilă în week-enduri la incidență peste 6 și în vigoare la Bistrița, se aplică pe tot parcursul săptămânii.

Măsurile privind carantina:

Interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-05.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, cu următoarele excepții:

a) deplasarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid-19;

b) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

d) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

e) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Limitarea funcționării în intervalul orar 05.00-22.00 pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori. Între orele 22.00 și 05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu cei cu activitate de livrare la domiciliu.

Prin excepție, unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

În rest, rămân valabile măsurile stabilite recent. Activitățile în restaurante, cafenele, terase, baruri, cluburi și discoteci, cinematografe, săli de spectacole și/sau concerte, la evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc. – nu mai mult de 200 de persoane), cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințe, săli de sport și/sau fitness, jocuri de noroc, piscine interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri se vor desfășura în intervalul orar 05.00-24.00, cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală se face prin intermediul certificatului digital.

La toate acestea se adaugă obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

11 comentarii

 • bai psihopatilor care nu va vaccinati,stiti ce i aia empatie?grija fata de ala de langa voi,fata de personalul medical?la ei va ganditi?la faptul ca mor oameni bolnavi pentru ca nu mai au loc de voi prin spitale?

  • Foarte multă lume a scris în nenumărate rânduri la comentarii că doar cei vaccinați sunt culți ,deștepți s.a.m.d. și restul suntem înapoiați, retardați,pupători de moaște etc. Aș fi curios să văd câte aprecieri primești de la tagma ta de intelectuali, pentru acest limbaj elaborat și foarte colocvial.

  • Bai psihopatule,mergi tu si spune le asa cadrelor medicale si medicilor care nu sunt vaccinati.Sau concediaza i pe cei 50 la suta nevaccinati imbecilule.

  • Chiar nu există legi și autorități care să-i bage la pușcărie pe acești trepanați antivax care au reușit să colapseze un întreg sistem sanitar ?

 • ba exista,lopatex si gropatex,mai mult de atat ce vrei?selectia naturala,aia prosti sau cu adhd erau haliti primii de rechin, in orice sat de pescari .

 • raspuntin nebunule,normal ca o sa primesc mai multe dislike,doar sunteti majoritari betegilor,asta i si scopul acestui virus,sa ne mai scape de voi si egalizeze situatia,prosti da multi,oare nu i clar? ahahhaha

  • Consider comentariul dvs răutăcios, „sa ne mai scape de voi”….ce vreti sa spuneți cu asta? Nu țin partea nimanui, dar aici deja exagerați cu jignirile.

 • Cei trecuți prin boala și au certificat digital valabil au interdicții după ora 20 ????!!! Asta se înțelege din prima parte ! In rest lumea , mai ales cei nevaccinați ( plus “sosoci “ lui madam ), ar trebui sa înțeleagă ca dacă s-au îmbolnăvit sa stea acasă carantinati oficial , nu sa se plimbe sa îmbolnăvească și pe alți , așa au și certificat și pot fi mândri ca sau imunizat natural de aceasta “simpla răceala “și n-au ajuns prin spitale !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS