Actualitate

Primarii PSD direcționează banii de la Guvern către SJU. Romeo Florian: Așa putem da un ajutor important

Primarii PSD din Bistrița-Năsăud au decis să direcționeze cuantumul sumelor primite din fondul de rezervă al Guvernului pentru bugetele locale, în total peste 1 milion de lei, către Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

”Ați văzut importanța pe care a acordat-o Guvernul Cîțu comunităților locale. La propunerea unui coleg primar, toți primarii am luat o decizie: aceste firimituri aruncate comunităților locale pot avea o valoare importantă dacă le punem împreună și atunci vom aloca aceste sume Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Toți primarii PSD vom începe demersurile de rectificare a bugetelor prin Hotărâri de Consiliu Local și cuantumul sumelor care ne-au fost alocate le vom redirecționa către SJU Bistrița. Undeva către începutul lunii noiembrie efectiv putem vira sumele către SJU Bistrița. Cred că așa putem ajuta mai mult conjudețenii noștri. Ați văzut cum circulă salvările, fiecare comunitate are o grămadă de pacienți în spital iar dacă noi, primarii, punem mână de la mână putem da un ajutor important spitalului. Îi îndemn și pe primarii de la celelalte partide să se alăture demersului nostru”, a declarat într-o conferință de presă primarul comunei Lechința, Romeo Florian, președinte al Asociației Comunelor din Bistrița-Năsăud și secretar executiv al PSD BN.

El a adăugat: ”Vor fi mici excepții, sunt unele comune foarte mici care probabil n-o să poată direcționa cuantumul întregii sume, dar vor contribui. În rest, comunele medii și mari vor distribui totul către SJU Bistrița. Spitalul are nevoie de medicamente, de bani pentru facturi. Orice plus pe care îl putem aduce este benefic. Sigur, fiecare sumă este importantă într-o comunitate, dar la solicitarea comunei Lechința către Instituția Prefectului și către Guvern a unei sume de 1.150.00 de lei pentru cofinanțări, scumpire materiale de construcții, etc. am primit 50.000 de lei. Cu acești bani nu pot să fac minuni în Lechința și atunci prefer ca împreună cu colegii mei primari să punem mână de la mână și să îi dăm spitalului. Și din Lechința sunt 10-15 oameni internați cu Covid, plus alți pacienți. Este mai bine așa decât să pietruiesc o uliță”.

Romeo Florian a explicat că totul se va face legal: ”Legislația permite autorităților locale să sprijine SJU. Tehnic vorbind, sumele repartizate de Guvern sunt sume cu destinație specială, aceste sume vor intra în buget la capitolul la care trebuie să intre, iar noi din alte sume de bani prevăzute în bugetul local, nu de la acest capitol, vom aloca exact suma respectivă, 50.000 de lei în cazul comunei Lechința. Deci practic nu banii care intră la capitolul respectiv, ci cuantumul sumei respective”.

Deputatul PSD Bogdan Ivan a adăugat: ”Mă bucur foarte mult de inițitiva colegilor primari, care au făcut un demers unic la nivel național. Este o inițiativă mai mult decât lăudabilă. Ceea ce fac primarii reprezintă o gură mare de oxigen pentru spital și poate că vor urma acest exemplu și alți primari din țară și vor sprijini spitalele lor. Dacă celor de la București nu le pasă câți oameni trăiesc și mor în Bistrița-Năsăud, să știți că nouă ne pasă”.

La rândul său, deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat: ”Am o rugăminte, un mesaj către primarii PNL din Bistrița-Năsăud, să se gândească foarte serios la gestul acestor primari și poate n-ar fi rău să facă același gest pentru că ambulanța nu îl întreabă pe om ce culoare politică are. Astăzi, prioritatea noastră a tuturor este sistemul sanitar, care este la limita supraviețuirii. Îi felicit din tot sufletul pe colegii mei primari care au făcut acest gest și îi rog pe cei din PNL, lăsând la o parte tot ce ne desparte pe noi de liberali, să găsim un element care ne unește: sănătatea bistrițenilor. Vă rog din suflet, dragi primari de la PNL, găsiți resurse mici sau mai mari și ajutați spitalul județean. 25% din cheltuielile spitalului în lunile care vor urma vor fi doar pentru gaz și electricitate. Spitalul este plin, nu se mai face operații decât în regim de urgență, mor conjudețeni de-ai noștri. Faceți acest gest pentru oamenii din județ”.

13 comentarii

  • Nu donează banii lor,sunt tot banii poporului,de la ei nu au donat și nu donează nimic. Averile făcute tot pe banul public le țin la saltea asa ca lasati-o cu Donatello.

 • O super inițiativă. Dați dovada de solidaritate și simt comun. Cea mai mare greșeală pe care au putut-o face romanii e ca i-au votat pe nemernicii ăștia care nu vor sa dea niciun ban pt oameni, pentru comunitățile locale. Sper ca macar acum să-și caste bine ochii și sa vadă cine într-adevăr face lucruri benefice pentru oameni și cine nu.

  • Acum e bun PSD pe care l-ați batjocorit până nu ati mai putut? Trebuia să vă lase să trageți ponoasele după PENALII DE PNL SI USR. Cu PSD nu a fost bine că ați avut stabilitate și locuri de munca, pensii și salarii crescute. Acuma s înper sa va fie de bine cu penalii PNL pe care i-ați votat, cu preturi crescute la maxim la alimente și la curent și gaz, cu salarii, pensii și alocații înghețate. V-ați săturat? Asta va trebuit, asta aveți. Cum s-a spulberat Guvernul Câțu așa sa se spulbere PNL!!!! Numai rău au făcut!!!

 • nu am votat cu psd la alegeri dar initiativa asta mi se pare de laudat si ar trebui luata exemplu de toti primarii nu conteaza culoarea politica. dar si de toata tara. e corecta logica ca asa pot avea grija si de sanatatea oamenilor din comunele lor. sanatatea nu are pret si trebuie sustinuta

  • Normal, PSD pentru câteva procente electorale au sabotat cât au putut campania de vaccinare. Au calcat pe cadavre. Mulțumită lor nu avem spitalele regionale. Cu banii de spitale au cumpărat primarii de la celelalte partide pt PSD. Ipocrizie la maxim.

 • BRAVO!!! Se pare ca mai sunt si oameni normali in tara asta nu doar ,,SUPERMAN,,
  Si voi cei care criticati acest gest de omenie ganditi-va ca si voi puteti ajunge la spital care de altfel este printre primele din tara si se cunoaste munca depusa si nu este deloc meritul lui ,,SUPERMAN,,

 • Bine ca ati aruncat vreo 30 de milioane de euro in spital si acuma nu aveti bani sa platiti gazu si curentu. Penibil.. va milogiti pentru cativa lei la toate comunele sa va ajute. V ati luat si voi bmweu si n aveti bani de benzina. Prostie cat cuprinde

 • Mereti ma ca lupul isi schimba blana dar naravul ba!!Parca ieri treceau bistritenii incolonati pe langa spital (in speranta ca salveaza justitia de ghiarele voastre)si va botezau cu numele de ciuma rosie,de care n o sa scapati veci!!Ati bagat banii acolo pentru ca ati primit ordin de la seful de sala,
  ( s a spalat in spital bine niste malai prin slugi psdiste).Va mai zic odata ca ati lasat tara in ruina,fara drumuri,cu spitale ceausiste si oameni,partide educati in hotie.Tara condusa de bugetari,din care au plecat oamenii harnici afara,au fugit ingretosati de moacele analfabete psdiste .

 • Sunt bani din bugetul de rezerva pentru situatii de catastrofa. In spitale cam asta este acum.
  Scolile vor trece online deoarece riscul e prea mare de infectare si de salvare in spital. Decat primariile sa strice acesti bani pe hartii sau cafele, mai bine merg la spital ca poate nici caldura nu va mai fi de nu platesc gazul.
  Primariile n-au economisit niciun un ban dar cer pomana. Curtea de conturi, daca ar tine cont de aceasta situatie aproape de dezastru, le-ar arde si cate o amenda

 • Incapabili sa faca proiecte ptr comunitățile lor, acum cand surpriza chiar au primit bani, au ramas cu gura deschisă. Cum s-au mai perpelit ei noptile astea sa scape de fonduri dar nici sa transpire la munca asa ca hai sa arunce banii altundeva. Eu zic sa va uitati in curțile voastre si cu banii de la guvern sa faceti niște facilitati ptr cetățenii din comunități nu ptr cei din reședință de județ.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS