Actualitate

Fostul prefect Ovidiu Frenț a cerut public demisia actualului prefect. Ce a răspuns Mica Oprea

Fostul prefect Ovidiu Frenț a luat cuvântul, în calitate de reprezentant al Asociației ”22 Decembrie”, la ceremonia organizată în Piața Petru Rareș din Bistrița cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

Ovidiu Frenț, șef serviciu în Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, a avut un discurs dur la adresa prefectului Mica Oprea.

”Din păcate, avem exemple negative în Palatul Administrativ, care a fost al județenei de partid, unde bântuie încă umbrele comunismului și ale comportamentelor dictatoriale și abuzive. Regret să spun acest lucru, pentru că am fost cel mai longeviv dintre conducătorii Instituției Prefectului, cu mandate de subprefect și prefect, dar asistăm din păcate din luna ianuarie la reîntoarcerea comportamentelor abuzive și discreționare, la umilințe, la presiune, la șantaj, la dispreț, la încălcarea celor mai flagrante drepturi fundamentale ale omului. De către cine? De către cel care este pus să respecte aceste drepturi, prefectul județului. Este regretabil și nu m-aș fi așteptat. Mi-am oferit toată colaborarea doamnei prefect Mica Oprea, dar nu pot să reproduc ce mi s-a spus. De atunci încoace, dintr-o organigramă de 40 de posturi, 14 oameni au plecat deja, este 35%, nici pandemiile nu reușesc să facă ce ați făcut dvs. Mi-ar fi fost jenă să particip la o aniversare, la o comemorare a unor evenimente unde atâția oameni și-au dat viața ca să existăm ca stat democratic, să avem aceste instituții și aceste funcții de care ne batem joc zilnic. Încălcați legea, Constituția țării, Declarația drepturilor omului, Codul de etică.

Vă ofer public șansa, astăzi, să vă depuneți mandatul, să vă cereți scuze tuturor celor care suferă zilnic aceste comportamente abuzive, tuturor celor pe care îi tratați cu dispreț, cu superioritate. Peformanțele profesionale nu vi le-a contestat și nu vi le va lua nimeni niciodată, dar ele nu pot să stea decât în spatele criteriilor de etică și de morală. Ca bun creștin, ar trebui să știți acest lucru. Pentru toate legile încălcate zilnic, vă solicit public să vă depuneți mandatul. Dacă nu, am să-l rog pe domnul care e ajutorul lui Moș Crăciun să scrie o scrisoare către Moș Crăciun, mai este puțin până la Crăciun și poate totuși-totuși vom avea ca și în 1989 un Crăciun liniștit și puteți și dvs., după o carieră prodigioasă, să vă bucurați de pensie în continuare. Nu am vrut să stric momentul, dar nu pot să nu-mi amintesc ce s-a întâmplat în 1989, când oamenii au ieșit cu pieptul gol și au fost uciși de gloanțe, și am această datorie morală de a fi radarul democrației, avem obligația să nu mai lăsăm să se întoarcă acele vremuri”.

La finalul ceremoniei, prefectului Mica Oprea i s-a solicitat un punct de vedere. Ea a răspuns întrebărilor jurnaliștilor:

”Este un om frustrat. Sunt un om organizat, riguros, care respectă legea și aștept de la ceilalți la fel. Ce am găsit aici n-am spus niciodată. Din prima zi, domnul Frenț a venit la mine în birou și mi-a spus că acel scaun era al lui și că dacă ar fi vrut l-ar fi luat. Dvs. ce ați spune? Unii angajați au plecat în pensie, unii s-au transferat. Spre exemplu, o persoană s-a dus la Consiliul Județean, la un salariu mai bun decât aici. Eu nu am dormit în instituțiile în care am lucrat, eu interacționez cu oamenii și aici am găsit o situație nepotrivită. Când ceri explicații unui salariat și începe să strige sau trântește ușa și mă pune în situația de a semna în orice condiții, că n-am decât această variantă… am cerut să fie motivate actele. Am mai lucrat în această instituție, dar nu în toate domeniile și lucrurile s-au schimbat, nu pot să semnez cu ochii închiși, trebuie să obțin informații. Nu știu dacă trebuiau să se simtă ofensați sau să vină și să spună: asta am făcut, asta n-am făcut, dacă nu e bine atunci să merg corectez.

La cererea lui nu îmi dau demisia în niciun caz. Sunt instituții ale statului care analizează și libertatea mea de aprecia dacă stau sau nu. Eu nu am venit aici pentru bani. Când am lucrat la Primărie în anii 90 am avut un salariu de mizerie, dar n-am condiționat, mi-am făcut datoria. Se știa care e situația în Prefectură, o știe toată lumea. Eu trebuie să lucrez cu oricine sau în orice condiții? Sunt unii oameni care au regresat în ceea ce privește performanța profesională. Eu nu merg într-o instituție să stau degeaba, eu am lucrat întotdeauna pentru oameni. Nu vreau să mă pronunț dacă domnul Frenț e profesionist sau nu, nu vreau să intru în polemică cu dumnealui. Să vă explice dumnealui cu ce se ocupă. Nu m-am simțit jignită azi, m-a jignit în prima zi când a venit și mi-a spus că eu n-am ce căuta în Prefectură. Dvs. ce reacție ați avea? Și de atunci se tot plânge și face memorii că nu știu ce nu are. Scaunul o să i-l dau într-o zi, doar nu credeți că țin de scaunul ăla, dar nu vreau să mă fac de râs, eu n-am avut niciun avantaj decât munca, știți că n-am avere.

Credeți că vreau să stau aici până la 80 de ani? Nu cred că trebuie să stau până la 80 de ani și nici n-am venit să-l schimb pe domnul Frenț, nu-mi pierd vremea cu așa ceva. Nu știu dacă la anul voi mai fi aici, nu stau să mă agăț de scaun, nu am ambiții de felul ăsta. De ce am venit? Pentru că era jale în Prefectură, nu de altceva. Încerc să fac un pic de ordine ca să pot funcționa și eu, nu pot să semnez acte ilegal și nu pot să răspund cuiva: du-te la instituția X că eu n-am timp sau că nu e treaba mea. Eu mă îngrijesc ca actele să fie în regulă ca să le pot semna, pentru că eu răspund, nu răspunde altcineva. Nici într-un caz nu-mi dau demisia că vrea domnul Frenț. N-am nicio treabă cu dumnealui, e acolo, e șef de serviciu, dacă își face datoria întrebați-l pe dumnealui. Eu răspund în fața Guvernului și a ministrului de Interne, la care a făcut destule trimiteri dumnealui. Mă acuză de atitudine? Pentru asta răspund în fața lui Dumnezeu”.

37 comentarii

 • Pai acea creatura preistorica ar trebui trimisa la psihiatrie in primul rand, pentru ca numai un umil poate sa- i faca pe plac la acest om josnic, ca sa nu-i spun animal pentru ca as jigni animalele.
  A dat dovada de om de ultima speta cu privire la unii colegi cu probleme de sanatate.
  Eu nu inteleg cum nimeni nu poate da jos din functie astfel de creaturi. Adica e de cacat, dar el are functie.
  Femeie, daca aveai treaba cu mine, te asigur ca in veci nu m-ai fi uitat!
  Sper sa zbori urgent!

  65
  22
 • Cine se scuză se acuză. Domnișoara Mica Oprea are apucături de țopârlancă aterizată recent din Moldova în Ardeal. Domnul Frenț are perfectă dreptate dar nu a fost înțeles. Atâta poate PSD-ul, să scoată de la naftalină o pensionară expirată. Ghinion!

  72
  24
  • Buna ziua. Nu există foc fără fum, deci…..asta este ce sa mai…doamna aceasta prefect, pusă de PSD dacă nu mă-nșel, face parte din era comunistă. Este un exponent al regimului comunist în viață. Cred ca este și pensionară dacă nu ma înșel…Doamne ce vremuri trăim 🤣🤦

   51
   19
 • bv doamna ca ai redus organigrama, esti o profesionista nu te lasa in fata lingailor, ce a facut si frent pt bistrita, nimic fratilor ma da nimic, ii supara ca e profesionista si nu se abate de la litera legii, bv dsoara prefect, pe ei

  37
  72
 • BAAAA , mai bine veniti toti cu mine la plantari de primavara si la strans peturi de pe vale.
  Sarbatori Linistite !

  11
  45
  • Dintre toți din imagine e SINGURUL revoluționar și e comemorarea revoluției. Pentru păcatele ulterioare o să plătească, sper.

   11
   8
 • Nu știe nimeni de ce PSD s a murdărit cu femeia asta…nu vorbește nimeni bine, de ea🤷‍♂️
  Pe lângă asta…….eu unul de un an ew zilele, n am văzut să facă ceva concret instituția asta…Este efectiv ștearsă…..

  41
  16
 • O singura remarca …e frumos sa ai și pensie și salariu……de la și la „stat „…..dam o sansa tinerilor….sau sa le ajute Dumnezeu pe unde o ” putea ” ( Franța, Spania, Italia – mai ziceți voi vreo 2 tari)

  55
  9
 • Respectul in tara asta se va ivi cand o disparea OPORTUNISTII SI PARVENITII POLITICI
  PS rade harb de oala sparta
  Un adevarat politician nu rade de o hatra…SI DACA O FACE E PENTRU CIOLAN

  17
  12
 • Eu as vota partidul care nu va mai numi pensionari in functii publice
  A declarat oare un partid din Romania ca promite canu va numi pensionari in functii publice?

  41
  7
 • ce caută inculpatul și vitorul pușcăriaș George Avram alături de oficialitățile publice locale ? am văzut că s-a poziționat lângă directorul Penitenciarului Bistrița pentru a se obișnui cu viitorul domiciliu :))

  39
  4
  • Falsule „judecator”, intrebati pe fostul prefect O. F. care a cuvantat in numele revolutionarilor, despre prezenta in suita de partid, de stat si asa-zisilor revolutionari a domnului G. Avram alias Gigel. Facand atac la persoana s-a descalificat ca intelectual…

   8
   4
 • Nu v-ați pus întrebarea de ce toată lumea o critica pe femeia asta?
  N are nevoie de bani dar îi plac fonctiile, să i pupe mana toți subalterni, să stea drepți in fata ei.
  Lasă doamna draga că nici în primărie nu te o iubit nimeni doar câteva persoane care au tras foloase de pe urma ta, cu care împărțeai blidul, șoriciul, și alte alea.
  Nimeni nu te-a agreat pe unde ai umblat.NIMENI.
  Oare asta n ar trebui sa ne sugereze ceva?

  43
  10
  • Io stiu vreo 2 femei din primarie care au venerat-o si au luat-o drept model de urmat. Cea mai cea dintre ele, Nimeni alta decat lacusta.

   18
   4
 • Nu îl cunosc pe fostul prefect si nici pe actualul prefect, dar cred, si repet cred, (din experiența de viața) ca adevarul este undeva la mijloc
  De fiecare data când cineva cere profesionalism, schimbare, performanța, o sa sara angajații Leneși, care dorm in timpul programului si zic ca doamna prefect e rea.
  Dar nu pot exclude ca doamna respectiva conduce instituția intr-un mod care se numește “ bici in loc de morcov”.
  Oamenii nu trebuie biciuiți ci momiți ca sa facă ceea ce vrei tu,
  In fine, sunt doar supoziții.

  29
  14
  • In Danemarca unde traiesti tu un om cu astfel de comportament la serviciu nu era nici ingrijitor la vreo toaleta publica.

   24
   8
 • Tovarășa prefect școlită la Ștefan Gheorghiu, studii comuniste bineînțeles, vine să ne dea lecții de morală și de corectitudine!?Serios?Nu vedeți că seamănă un pic sau mai mult cu Leana?Nu acceptăm sfaturi în ziua de azi de la o bunică bolșevică care se comportă ca un zbir, exact ca pe vremea răposatului…Să ne spună ce a făcut la revoluție și unde a fost repartizată după Ștefan Gheorghiu și care sunt mentorii ei, conform studiilor făcute, asta ar trebui să știe bistrițenii, nu să primim lecții de viață de la cineva care are profunde apucături staliniste.Păi dacă nu mergea bine, ca activitate, Prefectura, de ce nu au numit un tânăr ca să dea un aer nou, democratic cu adevărat, să fie profesionalism pe fiecare palier, să poată progresa fiecare angajat, să fie îndrumat și sprijinit permanent, să fie o viziune pe termen lung, nu să fim conducător suprem și restul nu contează, să ne doară în dos…În legătură cu fostul prefect, potrivit afirmațiilor făcute, are perfectă dreptate, am ajuns să ne conducă din nou fosilele trecutului și nimeni nu ia atitudine, păcat pentru sângele vărsat…

  34
  11
  • Va recomand sa cititi CV-ul d-rei Prefect si apoi sa comentati. Mai lasa-ne cu comunismul, cand cineva va pune la munca, gata, incepe vaicareala. Prin diplomatie si arta se poate lucra cu orice sef. Prea multa „fostime” conducatoare s-a aciuit prin institutie. Gata cu atmosfera de cenaclu literar si agheazma… Institutia este vie si se vede o mai buna organizare si disciplina in acest mandat.

   9
   25
 • Pentru cei care isi dau cu parerea despre angajatii institutiei prefectului, sunt rugati sa nu mai emita supozitii in necunoastinta de cauza, sa creada, sa presupuna etc……
  Va informez pe aceasta cale ca sunt posturi vacante pe care doritorii le pot ocupa astfel incat sa poata vedea adevaratul mers al lucrurilor. In acest mod vor avea ocazia sa lucreze cu o doamna care debordeaza de profesionalism si performanta.
  Totusi, inainte sa afirmati anumite chestii, ar fi bine sa va si informati. Ca exemplu, in anul 2020, cand a inceput pandemia de Covid 19, aceeasi angajati de astazi, care au mai ramas „lenesi, lipsiti de profesionalism, care incalca legile si pun documente nemotivate la semnat in mapele demnitarilor care conduc vremelnic institutia, au organizat sub conducerea unui singur demnitar (nu 3 ), doua procese electorale (sa aiba cine sa ne critice, sa ne evalueze activitatea), cind marea majoritate a institutiilor s-au facut ca lucreaza in sistem online de acasa, sau pe schimburi cate 6 ore. Atunci nu a observat nimeni ca puturosii din prefectura au lucrat 9 ore din 8, au fost pe teren la constitutiri nu au stat ascunsi in birouri sau acasa sa se protejeze de COVID ca restul? Oare cum s-au intocmit documentele de nu au existat reclamatii, nu au fost incidente si sincope in realizarea activitatilor……sa fi fost din virtutea inertiei….
  Oare cate persoane inscrise in audienta la domnul primar al municipiului sau la presedintele CJ-ului sau plans de lipsa de reactie, de necomunicarea actelor catre cetateni sau de lipsa unui raspuns din partea institutiei prefectului?
  Daca era jale in prefectura, de ce reprezentantii Corpului de control al ministrului, trimisi in control asta vara sa verifice activitatea unui anumit serviciu nu au spus acest lucru in Raportul final, nu au sesizat-o pe doamna prefect ca sunteti niste incompetenti?
  Cum se explica faptul ca toti ceilalti demnitari care au ocupat prin virtutea inertiei postul de prefect, si carora li s-au bagat pe sub nas, la semnat acte nemotivate nu au fost trasi la raspundere pt ilegalitatile comise, nu au existat reclamatii, nu a rasuflat nimic in presa, nu s-a dus nimeni sa se planga pe la alte institutii de vaza din judet de slaba prestanta a institutiei prefectului, daca lucrurile merg asa prost in aceasta institutie? Cum se face ca toata lumea nu incape de 40 de oameni care desfasoara activitati pe domenii diverse pentru un intreg judet, dar nu ii deranjeaza organigrama stufoasa a consiliului judetean sau cea a primariei municipiului, cu sute de angajati?
  Daca suntem asa dezastru, de ce se chinuie doamna prefect cu niste incompetenti? Pai daca vroia sa lucreze pro bono mergea in alta parte nu-si consuma nervii si energia cu niste nepregatiti, numa zic?

  45
  13
  • Tu esti persoana care o pupa in cur maxim sau esti chiar tu, cea aterizata fin saracia Moldovei in frumosul Ardeal?

   12
   15
 • Chiar așa sa nu mai existe profesioniști în județul asta să conducă prefectura???
  Pai doamna du-te acasă…lasă pe alții că ești trecută de amiază, bucură-te de pensie si cat a mai rămas din viața …
  Crezi că fără tine lumea nu merge mai departe??? Așa crezi? Cumulezi pensia cu salariul și tu nu ai copii nu ai nepoți ..pai pentru tine te consumi atâta? Mai bine du-te acasă și te bucura de cuponul de pensie și gratuitățile de pensionari ce le oferă statul…ce naiba..pe unii îi uita Dumnezeu în instituțiile statului și se cred nemuritori

  35
  8
 • Singura vină pentru harababura din Prefectură este cel care a numit-o în funcția de Prefect pe,,domnișora ” Prefect…..Cu siguranță va deconta electoral un anumit procent în minus, la următoarele alegeri…

  29
  5
 • Pe asta o sa o scuipe toti când nu o sa mai fie in funcție! Când nu ai progesteron in tine din lipsa de stimulent, ți se urca hormonul la cap și o iei cu capu’. Mică meri’ acasa la Moldova ca ne-ai terminat cu lipsa ta de fricire! Iar, mentore Radu Moldovan mai tipărește o diploma și premiază-o!

  30
  11
  • Domnule „Bondaru” sunt tare curios care este cea de a doua femeie din primărie care a venerato.
   Oare să fie o mare șefa care era mare și pe vremea crețului că doar ea și numai ea concura cu cea pomenită de dvs?

 • Oamenii care au venit la comemorare oare asta au vrut să audă? Frustrările unor angajați dintr-o instituție oricare ar fi ea?
  Păcat și rușinos în același timp.

  13
  19
 • pe dolha de ce nu la recuzat nimeni, Frent???? aloooo???
  alta nulitate
  dsoara va foxeaza de aia sunteti impotriva, lucrati mah nu frecati menta!!!!
  frecati menta si va plangeti nu cred ca de vati face treaba ar avea ceva cu voi, nu cred si gata, nu stiu ce aveti cu doamna, cine a pus personajul? ala e de vina, ok……desi incepe sa-mi devina simpatica, MICA OPREA pe ei dsoara!

  8
  22
  • Alooo, domnul Ghita,
   Documentele le concep, le motiveaza si le redacteaza angajatii, demnitarii doar le semneaza. Sa-ti dai cu parerea, sa comentezi si sa pui o virgula este foarte usor.
   Si dumneata cine esti, ai lucrat cu oamenii acestia sa-ti permiti sa le comentezi actiunile?
   Asa ca du-te si impatureste ciocolata!

   18
   9
 • Pentru unii cârcotași -aplaudaci-veșnici nostalgici ai sistemul comunist- când acei tineri au ieșit în stradă în decembrie 1989, cu prețul vieții, pentru o viață mai bună, voi unde erați sau mai bine zis pe unde vă ascundeați? Acum după atâția ani aveți din nou glas și mult tupeu, cât încape…Ce să spun, regretați privilegiile și traiul luxos și le vreți înapoi?Niciodată…Adică, pentru a face o activitate dintr-o instituție publică să fie competentă și să răspundă nevoilor cetățeanului, trebuie să te comporți ca un boier pe moșie?Așa că ciocu mic cu – mai lasă-ne cu comunismul – că ni se face greață și silă de bolșevici ordinari!

  14
  3
 • Domnișoara de fier ruginita își face treaba profesionist, mai da cate un pumn în bot la unu-altu, mai calca pe cap pe cate-unul dar își face treaba…))

  2
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.