Actualitate

Furtună de cod roșu în județ. Grindină pe Ilve, vijelii și ploi torențiale

O furtună de cod roșu s-a abătut luni seara asupra județului Bistrița-Năsăud care a adus, pe Valea Someșului Mare, grindină de medii și mari dimensiuni, iar în rest ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii puternice.

Între orele 19.20 și 20.00 a fost emis cod roșu de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, local averse torențiale de peste 25 l/mp pentru Sângeorz-Băi, Feldru, Maieru, Telciu, Rodna, Rebrișoara, Ilva Mică, Șanț, Rebra, Parva, Ilva Mare, Măgura Ilvei, Coșbuc, Poiana Ilvei, iar între orele 19.45 și 20.30 pentru Târlișua, Spermezeu, Căianu Mic, Negrilești.

La Lunca Ilvei, a căzut atât de multă grindină în unele locuri încât s-a așternut un covor alb, ca de zăpadă.

Un copac lovit de fulger a căzut peste linia de cale ferată electrificată de pe Secţia CF 502, în zona localităţii Ilva Mică. Trenul Regio nr. 5712, care circulă pe relaţia Ilva Mică – Vatra Dornei, a fost oprit temporar.

O furtună puternică s-a abătut și asupra Bistriței. Pe strada Tănase Tudoran au căzut crengi și fire de curent electric, la fața locului intervenind un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri.

Întreg județul Bistrița-Năsăud a fost luni sub cod portocaliu de furtuni.

Etichete

4 comentarii

 • Asta este nemulțumirea lui Dumnezeu față de atâta vot pentru PSD!!!!
  Și Dumnezeu este surprins și supărat pentru PROSTIA celor făuriți de el!!!!

  36
  42
  • Da mă k oa ie…E nemulțumit că n-au votat cu ateii ,lbgt iștii cu alianta ADU ( adu prafurile -adu sticla).

   27
   26
  • fix dumnezeu face asta…inca ne rugam la el sa ploua ..sa avem recolta…nu ne gamdim sa investim in irigatii..asa si aici…asta e fix voia lui…hai sa fim seriosi .

   14
   2
  • Apai dl Aurel în cazul asta cred ca și simpla ta existenta aduce periodic furtuni!
   Și eu care credeam ca e de la schimbări climatice!

   27
   4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.