Social

Furturile de lemne rămân la ordinea zilei. Ce nereguli a descoperit Garda Forestieră în Bistrița-Năsăud

”Sustragerile de arbori din păduri reprezintă încă o problemă majoră în fiecare județ arondat Gărzii Forestiere Cluj cu toate transformările care s-au produs în ultimii ani în privința vieții economice și sociale”, se arată în raportul de activitate al instituției.

Potrivit acestui document, Garda Forestieră Cluj a dat amenzi e 365.000 de lei pentru nerespectarea legislației silvice în județul Bistrița-Năsăud, în urma celor 183 de controale făcute anul trecut.

În total, din județ s-au confiscat circa 278 mc de lemn (de lucru, cherestea și de foc), respectiv s-au găsit circa 36 de mc de lemn tăiat ilegal. S-au făcut și patru sesizări penale, cele mai puține din aria de competență a instituției, în top fiind județul Maramureș cu 19 sesizări penale și Cluj cu 14.

În schimb, în Bistrița-Năsăud au fost înregistrate, dar și soluționate, cele mai multe sesizări, 183.

Garda Forestieră Bistrița-Năsăud are șapte angajați.

Raportul de activitate al Gărzii Forestiere Cluj poate fi consultat AICI.

5 comentarii

 • În vremea lui Nicolae Ceaușescu miniștrii pădurilor aveau studii silvice. Politruci, dar cu studii silvice. În anii din urmă, au fost numiți pe post niște indivizi care nu fac diferența dintre fag și carpen, molid și brad etc. Știți dv. mai bine de ce.

  36
  1
  • Și unul și altul aveți dreptate. La voi cât mai este parandărătul? V-ați putea plăti din el niște lecții de gramatică!

 • Ce face SRI-ul? Doarme în papuci statului? SRI e cea mai bine finanțată instituție represivă, în fiecare an le crește bugetul iar activitatea lor nu se observă! Toți străinii vin în România trag țepe în stil mare iar securiștii se uită în altă parte. Singura explicație a indiferenței lor și a lipsei de reacție, e că își iau și ei cota parte din fiecare hoție, altfel cum se explică faptul că securiștii cu cât sunt mai mari în grad cu atât sunt mai bogați.

  17
  • @Janos
   Bineînțeles…
   nu se vrea ca să oprească în sec toată contrabanda.

 • Stiti cine fura cel mai mult, chiar dni sivicultori daca stiti vreun sivicultor [padurar,brigadir,tehnician inginer,am gresit ca toti sant ingineri cu diploma de la Vasile Goldis]care trebuie sa ai plangem de mila, vreau sa ma informati toti masini bengoase ,vile ,amante, cred ca si de sar micsora salarile la minim acestia nu ar parasi aceasta ‘grea meserie’.

  6
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS