Actualitate

Gabriela Montoiu, despre culmea tupeului: Nu poţi să debutezi cu identitate care există

Managerul Prompt Communication, Gabriela Montoiu, organizator încă din 2013 al evenimentului „Bistriţa Business” se declară nemulţumită faţă de „culmea tupeului” unei companii (Intel Globalis Consulting -n.r.) care a „furat” numele evenimentului organizat de ea şi a avut şi „culmea tupeului” să o invite să participe la întrunirea din 15 decembrie, organizată în acelaşi loc ca şi precedentele. Iată ce a postat Gabriela Montoiu pe Facebook:

„Nu mai este o surpriză sau ceva anormal să ne întâlnim cu situații în care lipsă de eleganță (ca să nu folosesc alt termen) și principialitate sunt inexistente. Mă bucur că sunt o sursă de inspirație pentru cei din jurul meu, mai ales când sunt și prieteni, dar totul are o limită.

Să trecem la subiect. Bistrița Business este un proiect care a deschis o serie de evenimente la care au participat specialiști din diverse zone profesionale, atât de la nivel local, cât și național. Împreună cu parteneri locali din mediul de afaceri și cu susținerea mass-mediei locale am strâns oameni cu experiența locului din zona antreprenoriatului. Prin urmare, conceptul Bistrița Business a debutat și a deschis dialogul antreprenoriatului în anul 2013.

Zilele trecute sunt invitată și rugată să sprijin un eveniment care urmează să aibă loc în urbea noastră care, culmea, anunța că debutează sub numele Bistrița Business. Le mulțumesc frumos organizatorilor pentru invitație și le urez succes. Participam cu drag și totodată promovam evenimentul în cercul meu de prieteni (doar acesta a fost motivul principal al invitației, să conving lumea să participe la event) dacă există fair-play și eleganță în modul de abodare.

Am tot respectul și prețuirea pentru invitați pe care, în mare parte, îi cunosc. Culmea că tema evenimentului e Comunicarea. Comunicarea e printre altele o ştiinţă și are un set de reguli și principii. Mă întreb cât de mult stăpanesc știința comunicării, tema principală a evenimentului, dacă la capitolul inspirație sunt în până de idei.

Îmi pare rău că nu pot să dau curs acestei invitații, chiar dacă am primit bonus 3 locuri la masă și o ofertă silver. La final, pot să spun că mi-am învăţat lecţia și lucruri noi. Pe viitor o să pun condiții de participare, adică taxă la intrare. Ești invitat Early BIRD, banii jos, ochii la ușă – 100 de lei. Te încadrezi la Standard, 130 de lei. Ești venit în grabă, pe ultima sută de metri, scoți din buzunar 150 de lei, și ai un loc asigurat la masă.

Să nu mă înțelegeți greșit! Mă bucur că Bistrița noastră trezește interes și au loc evenimente. Nu e ușor să organizezi evenimente indiferent de tema lor – business, entertainment sau social responsibility. Dar nu poți să aterizezi într-un oraș fără să respecți istoricul unor evenimente care au avut promovare și o participare largă (organizate în aceași locație, sau am amnezie?) să spui că debutezi cu o identitate care există, să mă suni să îmi ceri detalii despre evenimentele din luna decembrie și să îți ofer părerea mea.

Și spre curiozitatea mea: tinerii antreprenori, cei care sunt la început de drum, trebuie să plătească taxa? Ei la ce categorie de invitați sunt incluși ?

Vă felicit că aduceți în cadrul programului și un talentat actor al acestei țări. Să vă spun un secret? La prima ediție și noi ne-am bucurat de prezența și actul artistic al unui reputat actor român. Unii dintre noi chiar ne aducem aminte! Cu mulțumiri unui prieten!”

Despre evenimentele Bistriţa Business organizate de Gabriela Montoiu, Timp Online a scris AICI

3 comentarii

  • Fapta relatată ar fi trebuit caracterizată prin „culmea obrăzniciei” şi nu a tupeului. În al doilea rând, oare denumirea evenimentelor, care au fost iniţiate pentru a se putea repeta, a avea o tradiţie, nu se pot înregistra, la fel cum se procedează cu invenţiile la OSIM, ca fiind proprietatea intelectuală a iniţiatorului? În acest caz s-ar evita asemenea fapte reprobabile, ale unor tupeişti (a se citi obraznici). Ar trebui ca cei care se ocupă de organizarea unor evenimente de genul celor enumerate de dumneavoastră, ca: de afaceri, divertisment, responsabilitate socială sau din alte domenii să se reunească şi să iniţieze o reglementare oficială, respectiv norme prin care acestea să poată fi apărate împotriva unora care, fără muncă (şi idei proprii), vor să se înfrupte din rezultatul sudorii frunţii altora!!!

  • ”…lipsa de eleganță….. și principialitate sunt inexistente”…. !
    Atenție la construcțiile de acest gen, conținând o dublă negație , că iese pe dos !

  • Ahh!!!! Au furat minunata si stralucitoarea denumire, pentru care ar trebui sa plateasca ca doar este creatia unica si nemaiauzita a cuiva!!!! Bleah….nu ai voie sa spui Bistrita business si gata! E al ei si numai al ei! Cat tupeuu!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.