Actualitate

Dezbatere publică la Primăria Bistrița în 8 decembrie

Primăria Bistriţa anunţă schimbarea datei și orei dezbaterii publice având ca temă proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate.

Dezbaterea va avea loc în data de vineri 8 decembrie, începând cu ora 12.00, în sala mare de şedinţe a Primăriei Bistriţa:

”Primăria Bistriţa anunţă modificarea datei la care va avea loc dezbaterea publică privind Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Bistrița. Anunțată inițial pentru data de 7.12.2107, anunțăm pe toți cei interesați că dezbaterea publică va avea loc în data de 8.12.2017, începând cu ora 12, în sala mare de şedinţe a Primăriei Bistriţa din Piaţa Centrală nr. 6”.

Primăria Bistrița a elaborat un ”proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiu”, cu intenţia de a-l supune analizei şi aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară din luna decembrie.

Prin proiect se vor aproba atribuirea prin licitaţie publică deschisă (delegarea gestiunii se va face pe o perioadă de 6 ani), programul de circulaţie al mijloacelor de transport (programul de circulatie), staţiile de transport (statiile).

”Gestiunea serviciului de transport public local a fost delegată operatorului de transport SC Transmixt SA Bistrița, pe perioada 29.05.2009-29.05.2018, în baza contractului de delegare și a actelor adiționale. În anul 2015, Primăria Bistrița a elaborat Planul de mobilitate urbană durabilă, actualizat în anul 2016 conform ultimelor reglementări, document care vizează o dezvoltare echilibrată a tuturor modurilor de transport relevante, încurajând totodată trecerea către moduri mai durabile și  are ca ţintă principală îmbunătăţirea accesibilităţii zonelor urbane şi furnizarea de servicii de mobilitate şi transport durabile către, prin şi în zona urbană. Pe lângă Planul de mobilitate urbană, Primăria a finalizat, în cursul anului 2015, încă un proiect (faza de studiu de oportunitate) care vizează mobilitate urbană şi implicit structura reţelei de transport public „Linia verde de transport Viişoara-Unirea”, prin centrul municipiului, proiect care, va asigura nu numai caracterul durabil al mobilităţii urbane ci şi o acesibilitate îmbunătăţită în zona centrală. În ce priveşte reglementările în domeniul transportului public, tot în cursul anului 2015 s-a elaborare, la nivel naţional, sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un model de contract de servicii publice, care să corespundă normelor UE, BERD, JASPERS, vizând strategia de finanţare a transporturilor publice din România, în perioada 2014-2020, model care a stat la baza întocmirii modelului de contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Bistriţa. Pentru respectarea reglementărilor europene vizând transparența, am procedat la publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europen,e cu cel puțin 1 an înainte, a anunțului de informare prealabilă privind un contract de servicii publice”, explică municipalitatea.

Contractul cu SC Transmixt SA Bistrița a fost semnat în 2009 și prelungit în 2015 cu un an, prin act adițional, motivat atunci de necesitatea finalizării Planului de mobilitate urbană și a studiului privind Linia verde de transport Viişoara-Unirea, proiecte în curs de elaborare la acea dată. În ședința CL din martie 2016 ”s-a prelungit valabilitatea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Bistriţa nr. 3/D din 29.05.2009 începând cu data de 29.05.2016 până la semnarea noului contract de delegare, dar nu mai mult de 2 ani”.

Proiectul cuprinde: Regulament privind organizarea şi funcţionarea serviciului regulat de transport public local; Cerințe de calificare a ofertanților la procedura de atribuire a gestiunii serviciului de transport public local; Caiet de sarcini pentru efectuarea serviciului de transport public local; Criterii de selecţie a ofertanţilor; Contract de delegare a gestiunii serviciului, Studiu de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului, Strategia de achiziție a serviciului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local, Fișa de date a achiziției.

Aici proiectul pus în dezbatere publică

1 comentariu

  • Un mare FASSSS ! Dezbatere de dragul legii privind asa zisa transparenta administrativa. Joc de glezne, prostiala pe fata si restul alege tatucul edil saf. Spune asta cu toata convingerea cel care a participat timp de 10 ani absolut la toate dezbaterile organizate de administratie. Cu amaraciune spun ca nimic nu se schimba cel putin pana in 2020. Decat sa mai pierd timpul prefer sa stau la TOM si JERY la tv .Intre celebrele personaje de desene animate si politrucii nostrii privind ghidusiile nu este nici o diferenta.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS