Politică

Gelu Muthi: Liberalii şi-au încărcat bateriile după vizita lui Crin Antonescu

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Bistriţa, Gelu Muthi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că liberalii construiesc în această perioadă o reţea electorală care să le permită să strângă cât mai multe voturi la alegerile de anul viitor.

„Cu toţii vedem derapajele actualei puteri, că învăţământul este pus într-o zonă în care pur şi simplu nu mai poate face nimic, sănătatea, la fel. Guvernul îşi asumă toate legile pe care nu vrea să le discute în Parlament şi, în aceste condiţii, considerăm că două mari realizări pe care le putem marca pentru activitatea acestui an sunt constituirea ACD şi USL care sunt în măsură să schimbe această putere care, pe zi ce trece, ne dovedeşte că nu are control asupra României şi o va duce într-o zonă care, la un moment dat, ne va fi fatală”, a declarat Gelu Muthi.

El a declarat că ACD funcţionează foarte bine la nivelul oraşului Bistriţa.

„Împreună cu domnul preşedinte al organizaţiei municipale am stabilit paşii pe care îi vom urma astfel încât să formăm o reţea electorală care să maximizeze votul la următoarele alegeri. Ceea ce ne interesează şi pe noi, şi pe dânşii, va fi proporţia în care vom fi reprezentaţi în Consiliul Local. Avem sondaje şi vom discuta şi negocia în aşa fel încât să câştigăm cât mai mult. În ce priveşte alianţa cu USL, am avut animozităţi, dar le-am lăsat deoparte. Acum construim. Am avut întâlniri în cadrul organizaţiilor , lucrăm la reţeaua electorală comună, astfel încât, din nou, să ne compatibilizăm modurile de lucru şi să fim eficienţi”, a spus Gelu Muthi.

El a mai spus că Organizaţia Municipală a PNL a avut „un parcurs interesant” şi că, după dizolvarea Biroului Municipal, s-a contrinuat munca în cadrul proiectului „Zece pentru Bistriţa”, considerat o „carte de identitate” în relaţia cu PSD şi cu electoratul.

„Nu am vrea ca, în viitor, să avem un candidat bun, dar partidul să nu ne ducă din spate. Organizaţia Municipală a mai făcut greşeli, dar sperăm să nu le mai repetăm. Aportul noilor membri, Claudia Pui, Petru Nicolae Popescu, Ciprian Morar, Ioan Peteleu, Cristian Pop, Bâzdâra, Mrilena Rauca şi Tudor Feciu, a fost considerabil. Cu toţii şi-au dovedit valoarea şi că merită locul pe care îl au în organizaţie”, a spus Gelu Muthi.

El a precizat că PNL are organizaţii de cartier, în Sărata fiind coordonată de Ionel Sonea şi Teofil Someşan, care funcţionează foarte bine.

„Am aflat problemele oamenilor şi am încercat să le aducem în atenţia Consiliului Local, iar unele au fost materializate prin proiecte de hotărâri”, a spus Muthi.

El a declarat că la Ghinda, organizaţia e coordonată de Marius şi Ioan Someşan, iar la Sigmir de Nicole Popescu şi Viorel Purcel.

Totodată, există o organizaţie în cartierul Dragoş Vodă, coordonată de inimosul Valentin Budurlean, iar în Subcetate de Gabriel Târziu.

„Am ţinut neapărat să-i amintesc fiindcă împreună cu ei şi cu ceilalţi colegi vom încerca să obţinem un scor bun la alegerile viitoare”, a mai spus Gelu Muthi.

El a spus că, anul acesta, PNL a mai avut un „hop” de trecut, el referindu-se la rocada viceprimarilor Florin Găurean cu Andrei Rusu.

„Sunt foarte mulţumit de prestaţia domnului viceprimar Rusu, dar şi a grupului de consilieri cu care am reuşit să implementăm proiecte. Consider că echipa pe care o avem va face faţă cu brio alegerilor care vor veni”, a declarat el.

Potrivit sursei citate, deocamdată, în cadrul USL nu a fost stabilit ce procent din numărul fotoliilor revine fiecărui membru al uniunii în viitorul CL, dar acest lucru va fi stabilit în urma unor sondaje.

Referitor la vizita lui Crin Antonescu, Muthi a spus că liberalii au fost onoraţi de prezenţa liderului lor şi au simţit că li s-au „încărcat bateriile”.

„Preşedinte Crin Antonescu a fost mulţumit de activitatea organizaţiei municipale, dar şi de cea a filialei judeţene”, a spus Muthi.

El a mai spus că 11 liberali au anunţat că vor să fie consilieri municipali, o parte fiind deja consilieri locali. Este vorba de Adrian Marius, Andrei Rusu, Viorica Calo, Sorin Hangan, Daniela Avram, Nicolae Popescu, Gavril Ţărmure, Ioan Peteleu, Tudor Feciu şi Cristian Pop.

1 comentariu

  • Sigur sunt cei mai buni viitori candidati. Asa cum sunt validati de un grup restrans de oameni, chiar cu bateriile incarcate, sansa ca sa fie consilieri e mica. Un partid care nu se raporteza la membri sai, cantitativ si calitativ, ci doar valoarea liderului, de unde isi incarca bateriile, ramane un partid mic. Alesi de azi, vor fi maine contestati, vina crizelor viitoare o are doar alegatorul care nu a dat majoritatea necesara, care nu iasa la demonstrati de sustinere a opozitiei. Partidele mari, bine organizate vor castiga, nu programele, sperantele, iluzile de mai bine.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS