Actualitate

George Avram: Nici la mine pe stradă nu au putut intra utilajele din cauza maşinilor parcate

Viceprimarul George Avram, aflat la comandă zilele acestea în Primăria Bistriţa, întrucât primarul Ovidiu Creţu e la schi, în Austria, a declarat, luni, pentru Timp Online, că este mulţumit de felul în care s-a făcut deszăpezirea la Bistriţa. Avram spune că nu s-a putut acţiona acolo unde maşinile erau parcate pe margine, cum e şi strada pe care locuieşte chiar el în cartierul Subcetate.

Urmare a valulului de nemulţumiri din partea şoferilor, dar şi a pietonilor legat de felul în care Primăria Bistriţa a deszăpezit oraşul, l-am contactat pe viceprimarul George Avram să-l întrebăm care este punctul său de vedere. Reproducem exact dialogul purtat cu domnia sa:

Domnule viceprimar, face ceva Primăria Bistriţa pentru a deszăpezi trotuarele, străzile?

Facem. Astăzi, primul punct al Comitetului Director  a fost trotuare, staţii de autobuz, treceri de pietoni. În oraş, este Poliţia Locală care îşi face datoria şi intră la agenţii economici să-şi elibereze trotuarele, atât la la agenţii economici care au magazine, cât şi la case, cât şi la asociaţiile de locatari. Conform Hotărârii Consiliului Local 153/2009 au obligaţia de a-şi face curat în dreptul imobilului. Poliţia Locală nu face altceva astăzi şi mâine decât chestiunea asta, le-am dat-o cu prioritate, la fel şi la inspectori de la salubritate şi firmei Urbana care se ocupă acum de trecerile de pietoni şi de staţiile de autobuz. Azi dimineaţă le-am dat directivă să meargă să sensibilizeze şi unde nu există înţelegere să amendeze.

Firma Urbana nu are obligaţia să cureţe trotuarele din zone publice? De exemplu, în parcul de la Sinagogă, stratul de zăpadă e imaculat.

E posibil ca zona aceea să nu fie prinsă şi cred că nu e un acces, să zic eu aşa…Este un parc. O să dăm şi de acolo zăpada. Firma Urbana dacă nu îşi face datoria va fi amendată şi ea.

De la Urbana nu am văzut oameni să cureţe trotuarele din zone publice.

Ei sunt ieşiţi de azi dimineaţă de la ora 4.00.

Unde sunt? Eu, una, nu i-am văzut.

Din păcate, toate drumurile sunt negre.

Cum să fie negre? Şi oricum, noi vorbim aici de trotuare, zone publice.

Păi sunt drumurile negre: Bulevardul Republiii, strada Gheorghe Şincai…

Dar străzile toate sunt pline de zăpadă.

Păi intrăm şi le deszăpezim. Nu e blocată nicio arteră de circulaţie.

Nu e vorba de blocat, ci de faptul că nu a trecut niciun utilaj pe acolo după ce în trei luni de iarnă nu a căzut niciun fulg.

Nici la mine pe stradă nu au putut intra utilajele azi dimineaţă pentru că erau maşini şi pe o parte şi pe alta. Abia de acum vor intra şi la mine pe stradă pentru că i-am rugat pe vecinii mei să scoată maşinile de acolo ca să poată intra utilajele. Acolo unde pot intra utilajele ca să nu strice alte maşini, intră şi vor intra.

Din punctul dumneavoastră de vedere, Urbana şi-a făcut bine datoria?

Eu nu pot să spun că şi-a făcut bine datoria. Eu pot să spun că şi-a făcut-o. Loc de mai bine este întotdeauna.

Taximetriştii spun că plătesc 200 de lei anual Primăriei Bistriţa pentru întreţinerea staţiilor, dar acestea arată groaznic. Nu s-a intervenit deloc.

Se vor curăţa şi acelea, dar s-au luat cu prioritate străzile principale să nu apară blocaje, să nu apară altceva. Nu stă nimeni, nu vă faceţi probleme.

Sunteţi mulţumit de felul în care s-a făcut deszăpezirea?

Noi încercăm …Eu sunt mulţumit pentru că ştiu ce s-a lucrat. Eu am stat foarte aproape de cei de la DSP şi am văzut ce s-a lucrat. Abia astăzi s-a oprit ninsoarea, astăzi. De ieri noapte până azi dimineaţă a nins continuu.

Da, aşa este, dar în ultimele lui s-au încasat bani degeaba, ca utilajele să stea în dispozitiv.

Ei au fost funcţionali şi au intrat unde li s-a solicitat să intre.

Interviu telefonic realizat de Cristiana Sabău

12 comentarii

    • Am dat un exemplu de loc public prin care trec oamenii care plătesc taxe şi impozite, un loc din centrul oraşului. Ne scuzaţi că ne-am permis să-l deranjăm pe domnul viceprimar Avram cu aşa întrebări penibile. Dânsul sigur are mereu alte treburi mai importante. Doar e revoluţionar şef.

  • La ce fata are si in poza si daca ne mai si gandim la ce a fost de fapt in tinerete iar acum noi pretindem sa faca administratie si organizare . Sa faca pe managerul Bistritei .
    De unde nu este nici Dumnezeu nu cere !
    De unde pana unde ii cerem noi acestui om sa faca lucrurile bune cum ar fin normal intr-un oras european .
    Pacat ca nu este dl Cretu ca poate schimba locatia partiilor de schi si le face la Bistrita .
    Foarte bine faceti d-na Cristiana ca ii trageti la raspundere pe acesti incompetenti .
    Iar pe Vasiler lasati-l sa se scuze in continuare ca asa fac cei de la putere . Tot timpul scuze si altii sunt de vina .

  • Comparaţia cu mine nu e bună. Când ştiu că urmează perioade fără ştiri, mă pregătesc din timp pentru ele şi muncesc în plus pentru ca să am ce scrie când e „secetă”. În ce priveşte parcul „obscur”, era doar un exemplu de spaţiu public în care nu s-a intervenit, unul din zeci altele. Întâmplarea a fost trec azi pe acolo şi am avut un exemplu clar de lipsă a intervenţiei. Aştept să ne prezinte cineva un raport legat de câţi bani au ajuns în buzunarele Urbana pentru deszăpezirea trotuarelor în noimbrie-dec-ian. Poate se găseşte măcar un consilier local care să întrebe firma cu ce se ocupă zilele acestea, că de măturat nu poate fi vorba, iar de adunat praful nici atât.

  • Un taximetrist mi-a arătat că pe strada pe care e Camera de Comerţ – nu ştiu cum se numeşte – nu trecuse niciun utilaj. Era un fuior de zăpadă pe fiecare mijloc de bandă. Dacă trecea, toată zăpada era pe margini. Mă rog, am văzut multe străzi care arătau la fel. Am mai văzut şi vreo zece inşi cu lopeţile în spate defilând cu ţigările în gură în condiţiile în care pe trotuare oamenii bătrâni alunecau, iar când păşeau pe şosea, să treacă strada, se scufundau în apă. În centru, s-a mai curăţat zăpada, însă doar pe porţiuni. Doi metri era trotuarul negru, 15 alb. Nu mi se pare normal. Până la urmă, plătim miliarde de lei vechi unei firme, oricare ar fi ea, care trebuie să deszăpezească. Toţi taximetrişţii erau uimiţi cât de bine se circula pe centura veche – neştiind probabil că ea e în administrarea Drumurilor naţionale – şi cât de prost în oraş. Mereu aud „facem ce putem”, dar eu văd tot timpul neputinţă. Nu ştiu cum se face că, atunci când trebuie să ne ia banii, statul poate totul extrem de rapid.

  • Alt istet de matase. Trotuarele s-au curatat cu ajutorul bocancilor trecatorilor. La fel soselele cu ajutotul anvelopelor de iarna. Care merg dimineata la serviciu – ca nu pot zbura precum ciorile, dupa cum isi inchipuie avram.

    • @ Cristiana Sabau…
      prioritatea pentru parculetul din fata Capelei vechi a orasului a fost direct proportionala, pentru drumari, cu prioritatea jurnalistilor pentru stirile de bun gust si care nu cauta senzationalul!
      totusi, e iarna, ninge! cand vreti sa ninga? cum vedeti eficace interventia drumarilor cand afara ninge? nu mai bine sa lasam sa se opreasca ninsorile si pe urma sa curatim drumurile?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.