Actualitate

George Gaftone: Nu cunoaştem motivele pentru care se solicită organizarea referendumului la Sîngeorz-Băi

Scandalul semnăturilor care stau drept argument pentru organizarea unui referendum la Sîngeorz-Băi privind demiterea primarului Traian Ogâgău este departe de a se fi încheiat. Avocatul George Gaftone, care îl reprezintă pe primarîn Comisia de organizare a referendumului, a dat publicităţii următorul comunicat ca o replică la cele transmise de Instituţia Prefectului în legătură cu acest subiect:

”Comunicatul Instituţiei Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud impune unele lămuriri. Legiuitorul a stabilit două condiţii cumulative pentru organizarea referendumului, respectiv:

1. Nesocotirea de către primarul oraşului Sîngeorz-Băi a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin;

2. Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.

Încă de la început, facem cunoscut opiniei publice că prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud nu a analizat îndeplinirea în cauză a condiţiilor privind organizarea referendumului.

Faţă de acest aspect, învederăm că nu există următoarele înscrisuri doveditoare:

1. Ordinul prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud privind desemnarea persoanelor în vederea constatării numărului total de semnături pentru organizarea referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi;

2. Procesul verbal al comisiei stabilite la pct. 1 din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor privind numărul necesar de semnături, cu indicarea filelor şi a poziţiilor în care s-au constatat omisiuni la una sau mai multe rubrici, date incomplete sau indescifrabile;

3. Referatul privind analiza şi îndeplinirea în cauză a condiţiilor privind nesocotirea de către primarul oraşului Sîngeorz-Băi a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin.

Facem precizarea că procedura privind organizarea referendumului s-a desfăşurat sub semnul ambiguităţii, îndoielii, netransparenţei, necunoaşterii procedurilor legale impuse de legiuitor.

Din cuprinsul documentelor comunicate în cadrul procedurii rezultă, fără urmă de îndoială, declinarea competenţelor între Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud şi Comisia pentru organizarea referendumului.

Dimensiunea absurdului a depăşit nivelul raţiunii în momentul în care Instituţia Prefectului a stabilit în sarcina Comisiei obligaţia privind “efectuarea propriilor verificări în vederea luării deciziei privind organizarea sau nu a referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi”, iar Comisia a stabilit că această competenţă revine prefectului.

În acest fel, nici prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud şi nici Comisia nu au analizat îndeplinirea în cauză a condiţiilor privind organizarea referendumului.

Contrar celor susţinute de către Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, ordinul emis de către aceasta nu a fost motivat.

Nici până la acest moment nu cunoaştem motivele pentru care se solicită organizarea referendumului. Instituţia Prefectului nu ne-a comunicat motivele invocate de locuitorii oraşului Sîngeorz-Băi.

Totodată, aceasta ne-a privat de posibilitatea de a formula apărări faţă de acuzaţiile aduse.

De asemenea, Instituţia Prefectului a refuzat în mod nejustificat comunicarea listei de semnături necesare pentru organizarea referendumului.

Mai mult decât atât, în cadrul procedurii, a fost emis un proces verbal de constatare, inexistent la momentul constituirii Comisiei. Acest act are un număr de înregistrare mai mic decât numerele din ziua precedentă şi cu 250 mai mult faţă de cele emise în cadrul procedurii din data de 26.09.2017. Acest act nu a fost individualizat în cuprinsul ordinului contestat şi va face obiectul unei expertize de specialitate”.

Avocat George Gaftone

VEZI și

Unii localnici din Sîngeorz-Băi spun că au semnat pentru asfalt, nu pentru demiterea primarului

Ce răspunde Prefectura la acuzaţiile aduse de primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău

5 comentarii

  • baaa, prefectul i-l putea demite direct, i-a dat o sansa adica oameni sa aleaga, faptul ca nu se supune unei decizii scrise, spune multe, s-o bagat si peste Hebe, oamenii aia se lupta ssa reziste si lui ii trebuie sa faca statiune … in loc sa ajute comunitatea de acolo, societatile cu vechime, dumnealui creeaza stare de conflict generala; chefuri in primarie, filmeaza oamenii ce intra in primarie si le spune sa stea ordonat si sa astepte, pe el nu i-l intereseaza investitorii cu bani putini, cateva zeci de mii de euro nu sunt tentatie,
    primii 2 ANI de cand este primar o fost anormal omul asta se injura cu cetatenii si cu oricine nu ii convinea sa fie pe acolo(exista inregistrari) acuma de cand se stie la judet s-o mai calmat oleaca dar demonstratie o facut-o demult, oamenii nu iarta pornirile lui

  • nimea,…… las-o balta si dispari din peisaj. Cum poti sa crezi ca intreci un avocat ca domnul GAFTONE , educat de un COLONEL de Armata.Felicitari d-le AVOCAT ! Va urmaresc cu interes.

  • Am vazut si colonei prosti gramada …
    Nu va lasati indusi in eroare de calitati, functii vremelnice, dobandite in cine stie ce circumstante.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.