Sport

Gloria, bronz în Cupa României. Patru reprize de prelungiri în finala mică

Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a cucerit medaliile de bronz în Cupa României la handbal feminin, impunându-se în finala mică, după patru reprize de prelungiri, împotriva formației Rapid București.

Echipa bistrițeană a condus la pauză cu 15-12, iar la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 29-29. Departajarea s-a făcut la capătul a patru reprize de prelungiri, Gloria câștigând cu 39-36.

Pentru Gloria au punctat: Bianca Bazaliu – 10, Cristina Laslo – 9, Tamires Frossard – 5, Seynabou Rodriguez – 4, Ida Dahl – 3, Gnonsiane Niombla – 3, Sonia Seraficeanu – 3, Paula Posavec – 1, Renata de Arruda – 1. Intervențiile portarilor: Renata de Arruda – 18/47, Anastasija Babovici – 1/8.

Principalele marcatoare ale Rapidului au fost Estevana Polman și Andela Janjusevici (câte 7).

În semifinale, Gloria pierduse în prelungiri cu Dunărea Brăila, 35-36.

Cupa României a fost câștigată de CSM București, care și-a păstrat trofeul după ce a câștigat finala cu Dunărea Brăila, scor 32-27 (17-13). Principalele marcatoare ale partidei au fost Ostergaard – 9, Zaadi – 6 pentru CSM, respectiv Quintino – 6, Gonzalez – 6 pentru Dunărea.

Final Four-ul Cupei României a avut loc în Sala Danubius din Brăila.

5 comentarii

 • Ne uităm la handbal pentru că este un spectacol , un fel de dramă care ne trezește simțurile.
  La fel de bine puteam să citim o carte, să ne uităm la un film, sau să mergem la un concert de muzică simfonică!
  Nu contează cum se sfârșește filmul (dacă cei doi rămân împreună sau nu) , nu contează scorul final al meciului, ci dacă noi spectatorii am simțit ; bucurie, tristețe, speranță, teamă, mândrie, deznădejde, frustrare, euforie, în timpul meciului !
  Hai Gloria! Hai Rapidul!

  17
  1
 • Felicitări fetelor și staff-ului!!!
  Cu puțin noroc ieri la meciul cu Brăila, am fi putut juca finala mare și nu se știe niciodată ce se poate întâmpla…

  8
  2
 • Felicitari echipei si conducerii tehnice , cea care a reusit sa motiveze jucatoarele dupa meciul pierdut ieri. Iti trebuie ceva ambitie si tarie de caracter sa joci 6 reprize de prelungiri iar in final sa bati o echipa (Rapid) „plina” de vedete , care mai de care (surorile Kanor , Janjusevic , Buceschi , Polman , Korsos , „ginta” spaniola cu Fernandez , Lopez , Hernandez). Echipa din BN a jucat peste asteptari (ale mele , desigur) , exceland Laslo , Bazaliu si Frossard. Niombla are meritul de a fi „limpezit” jocul echipei in finalul timpului regulamentar de joc si de a asigura intrarea in prelungiri. Punctul culminant al meciului a fost in ultimul minut cand Rapidul nu a reusit sa concretizeze atacul (dupa timeout) desi echipa bistriteana se apara doar cu doar 4 jucatoare. Apoi Laslo a facut ce trebuia in prelungiri , marcand goluri decisive prin suturi imprevizibile si imparabile . Seyna Rodriguez prin prestatia avuta in meciurile de ieri si de azi cred ca a ajuns titulara de drept in inter dreapta. Dupa eliminarea pivotului Gloriei , Tamires Frossard , in timpul celor patru reprize de prelungiri , Ida Dahl a reusit in mare parte s-o inlocuiasca pe titulara si a marcat goluri importante iar alaturi de Laura Pristavita s-a aparat magistral. Un aport deosebit la victorie l-a avut si Renata de Arruda. Din pacate jocul cu extremele n-a mers astazi , contributia acestora la victorie fiind minimala (doar doua goluri din cele 39!). Asadar Sonia Seraficeanu , Paula Posavec si Nina Bulatovici au ceva datorii catre coechipiere… , pe care sper sa le achite in meciurile ce urmeaza a se disputa in saptamana viitoare , cele de la Baia Mare si Mioveni.

  18
  3
 • Radu Moldovan dacă nu e haur nu se pozează .are treabă în campanie cu Lazany care ar trebui sa stea la spital unde e debandare la UPU și Pediatrie .dar ce să faci el e în campanie…….

  2
  3
 • Din păcate România are o singură echipă care face față în Champions League. Nici Rapid nici Gloria nici Brăila nici Buducnost, nici Zaglebje Lublin nu fac față.
  Am învinsă Rapidul, dar asta nu e Rspid.
  Kassoma nu a jucat, Buceschi nu e în formă după accidentare, Polmann revine și ea după o accidentare, nu e la 100%. Și ea a fost la Esbjerg, dar nu prea a prins trupa. asta spune multe despre nivelul echipei din Esbjerg .
  Altă jucătoare a Rapidului a luat un pumn sau cot in față și nu a mai jucat. Rapidul e departe de forma maximă.

  Poate ca a fost bine ca Tamires amoreza a fost eliminată pt cumul de eliminări de 2 min. A intrat Ida Dahl, proaspăta, plină de energie, în timp ce rapidistele erau obosite.

  Habar nu aveam cine e Liscevic de la Brăila . Acum văd ca a fost pe la Esbjerg …… acum înțeleg !

  2
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.