Sport

Gloria câștigă fără probleme restanța cu Minaur din Liga Florilor

Proaspăt medaliată cu bronz în Cupa României, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud s-a impus fără emoții, în deplasare, în fața formației Minaur Baia Mare, într-un meci restanță din etapa a 20-a a Ligii Florilor la handbal feminin.

Echipa bistrițeană a câștigat cu scorul de 27-24, după ce la pauză a condus cu 15-10.

Golurile victoriei au fost marcate de: Bianca Bazaliu – 8, Seynabou Rodriguez – 5, Sonia Seraficeanu – 4, Cristina Laslo – 3, Gnonsiane Niombla – 2, Nicoleta Dincă – 1, Tamires Frossard – 1, Paula Posavec – 1, Ida Dahl – 1, Nina Bulatovici – 1.

Portarul Renata de Arruda a avut 9 intervenții reușite din 30 de aruncări, iar Anastasija Babovici – 0 din 3.

”Ne-am dorit să începem foarte bine acest joc și mă bucur că fetele au respectat acest aspect. Ne-am creat un avantaj important încă din start, care ne-a ajutat enorm în economia jocului. Cred că apărarea a fost punctul nostru forte. În prima repriză am primit doar 10 goluri. În partea a doua s-a simțit oboseala, pentru că am jucat trei meciuri în câteva zile, meciuri de intensitate. Având în vedere contextul sunt mulțumit de punctele obținute, ținând cont și de faptul că anul trecut Gloria a pierdut la Baia Mare. Nu este ușor deloc să câștigi aici”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

”Într-adevăr, s-a simțit oboseala și este normal. Am jucat două meciuri în două zile, ambele cu prelungiri, dar ne bucurăm că ne-am descurcat în această deplasare și am luat cele trei puncte. Fiecare meci este important”, a spus Bianca Bazaliu.

Gloria rămâne pe locul 3 în clasament, la egalitate de puncte cu ocupanta poziției a 2-a, Rapid București, care are golaveraj mai bun inclusiv în meciurile directe în care cele două echipe și-au împărțit victoriile.

În etapa a 22-a, Gloria joacă sâmbătă 27 aprilie, de la ora 11.00, tot în deplasare, cu ultima clasată Dacia Mioveni. Partida nu va fi televizată.

1 comentariu

  • Meci urat . Jenant arbitrajul ! Mincinos scorul! Baia Mare chiar nu-i departe de Zalau! Bine ca jucatoarele Gloriei au scapat cu viata si par a fi destul de OK. Cam asa ceva le asteapta si la Corona. Trebuie sa se pregateasca de pe acum.

    17
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.