Actualitate

Gloria cere să joace în grupele Cupei EHF în locul Coronei. Ce spune Horațiu Pașca

Trei handbaliste ale echipei Corona Braşov sunt suspectate de utilizarea unor proceduri interzise: Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu. Ele ar fi urmat o terapie cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. Primele două făceau parte din lotul naţional al României care va participa la Campionatul Mondial din Japonia, din perioada 30 noiembrie – 15 decembrie, fiind înlocuite. Nici Eliza Buceschi şi Daria Bucur nu au mai făcut deplasarea în Japonia, după apariţia acestui scandal de dopaj.

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a depus memoriu la Federația Română de Handbal în care cere să analizeze în regim de urgență acest caz, sperând ca echipa bistrițeană să o înlocuiască pe Corona în grupele Cupei EHF.

”Vorbim de foarte mulți bani pe care Consiliul Județean îi investește în echipă. Suntem datori față de oamenii care bagă bani în echipă să avem o poziție față de cazul Brașov. Nouă ni se pare că a fost o competiție neloială, furată. Asta e poziția oficială a clubului. Am depus un memoriu la FRH. Luni va fi Consiliul de Administrație la FRH, vedem ce se întâmplă acolo, iar apoi urmează să notificăm EHF. Publicul din Bistrița ne cere asta. Lumea se simte total nedreptățită. Dacă ne-ar fi bătut Brașovul la 10 goluri nu am mai fi spus nimic, în schimb o procedură interzisă cred că poate face diferența la un scor egal. Aceasta este poziția oficială a clubului. Noi investim în recuperări normale, investim ca întrecerea să fie una curată. Brașovul, un club de infatuați și aroganți, și-a bătut joc de competiție și de sportivi”, a declarat Horațiu Pașca pentru Gazeta Sporturilor.

Dubla manșă din turul 3 s-a încheiat la egalitate, 49-49, însă Corona s-a calificat pe criteriul golurilor mai multe marcate în deplasare (27-25 față de 24-22) și a nimerit în grupa C, alături de MKS Lublin (Polonia), Erd HC (Ungaria) și Odense Handbold (Danemarca). Faza grupelor se va desfășura în ianuarie-februarie 2020.

4 comentarii

  • Campionatul mondial, cine stie, dar de Campionatul European de anul viitor ce spuneti? Dar de o suspendare a nationalei pentru 2-3 ani? Mare barbat, mare patriot domnul Horatiu!

 • WADA a dus la retragerea unor titluri câștigate de Lance Armstrong (USA) tot pentru manipularea sangelui. E simplu greșești platesti! Suferă jucătoarele e drept, dar suferă din prostie!

 • E clar că cele trei jucătoare trebuie suspendate!
  S-ar putea ca și clubul să fie suspendat, pentru că a fost o acțiune coordonată de către club/doctor.
  Echipa Națională nu are de ce să suporte consecințele acțiunilor unor jucătoare de la un anumit club! Nu doctorul naționalei le-a administrat tratamentul interzis.
  Cred că decizia corecta ar fi ca Bistrița să ia locul Coronei Brașov in Cupa EHF.
  Clubul le-a dopat pe jucătoare. Nu s-au dopat ele singure, pe ascuns, fără ca Brașovul să știe! Deci clubul este la fel de vinovat ca și jucatoarele!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.