Sport

Gloria, învinsă de Rapid, are bronzul asigurat

Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a pierdut meciul disputat în deplasare cu Rapid București, în etapa a 24-a a Ligii Florilor la handbal feminin. Rapid și-a asigurat locul 2, în timp ce echipa bistrițeană va termina campionatul pe podium și va evolua în cupele europene.

Jocul disputat în Sala Rapid din Capitală s-a încheiat cu scorul de 39-32 (20-18) pentru gazde.

Marcatoarele Gloriei: Cristina Laslo – 8, Bianca Bazaliu – 7, Florina Chintoan – 5, Sonia Seraficeanu – 4, Nicoleta Dincă – 3, Tamires Frossard – 3, Laura Pristăvița – 1, Nina Zulici – 1.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, Gloria are șase puncte avans față de Gloria Buzău și Dunărea Brăila, pe care le-a învins și acasă și în deplasare, deci are avantaj total în meciurile directe, astfel că nu mai poate pierde locul 3, medaliile de bronz și participarea în cupele europene. Gloria, care nu mai are cum să prindă locul 2, poate obține accesul direct în grupele europene dacă trece de CSM Târgu Jiu în semifinalele Cupei României și ajunge în finală, unde mai mult ca sigur va întâlni campioana CSM București. Turneul Final Four are loc la TeraPlast Arena din Unirea în 20-21 mai.

Clasamentul la vârf în acest moment: 1. CSM București – 67 puncte (matematic campioană), 2. Rapid București – 61 puncte, 3. Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – 55 puncte, 4. Dunărea Brăila – 49 puncte, 5. Gloria Buzău – 49 puncte.

În etapa a 25-a, penultima, Gloria va juca la TeraPlast Arena din Unirea cu CSM Târgu Jiu, duminică 14 mai, de la ora 17.00. Meciul nu va fi televizat.

2 comentarii

  • Gloria a facut azi un meci destul de bun pana cand „fluierasii” au eliminat pe cei doi pivoti ai echipei bistritene , moment in care jocul s-a rupt si s-a ajuns la diferenta de 4-5 goluri in favoarea Rapidului. Diferenta de scor este exagerata fata de cursul jocului si s-a stabilit de fapt in ultimele cinci minute cand jucatoarele noastre s-au intrecut in gafe. Poate nici norocul nu a fost azi de partea noastra. Parca aproape toate mingile respinse de portarite au ajuns la jucatoarele adverse care au marcat apoi goluri usoare. Dupa parerea mea , in ciuda balbaielilor din atac (s-a marcat totusi 32 de goluri intr-un meci cu miza si impotriva unei echipe care a fost eliminata in sferturile Ligii Campionilor de castigatoarea ultimelor editii ale competitiei continentale) meciul s-a pierdut in aparare. Jucatoarele noastre nu au stiut sau nu au putut sa se apere la patrunderile (identice!) ale Elizei Buceschi si la fel n-au putut sa o blocheze pe Kassoma. Trebuie sa spun raspicat ca in meciul de azi „veriga” slaba a echipei a fost fara indoiala Elena Dinca. Cele 3 goluri frumoase (de altfel) nu pot compensa multimea de goluri primite pe partea dansei. Nu stiu de ce a fost mentinuta tot meciul in ciuda randamentului slab. Un meci slabut a facut si una din jucatoarele importante ale echipei , Nina Zulic. Au jucat in nota obisnuita toate celelalte jucatoare , cu un plus pentru Cristina Laslo , Bianca Bazaliu si poate Sonia Seraficeanu.

    9
    5
  • Desi in paranteza , in textul postat , exista o greseala gramaticala de acord. In loc de „s-a marcat 32 de goluri” trebuie inteles „s-au marcat 32 de goluri”. Aseara dupa meci , n-am mai recitit textul scris si am postat in mare graba. Imi cer scuze de la cei care au observat greseala.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.