Sport

Gloria, premiată cu medaliile de bronz în Liga Florilor, la TeraPlast Arena

La finalul ultimului meci de pe teren propriu din acest sezon al Ligii Florilor, la TeraPlast Arena din Unirea a avut loc festivitatea de premiere cu medaliile de bronz a handbalistelor și staffului echipei de handbal feminin Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, care a obținut matematic din etapa trecută locul 3 și implicit participarea în EHF European League.

Medaliile și trofeul pentru locul 3 au fost înmânate de secretarul general al Federației Române de Handbal, Viorel Mazilu.

În penultima etapă din acest campionat, a 25-a, Gloria a zdrobit cu scorul de 42-21 (22-12) formația CSM Târgu Jiu, pe care o va întâlni și în week-end-ul următor, tot la TeraPlast Arena, în semifinalele Cupei României.

Au marcat pentru echipa antrenată de Horațiu Pașca: Bianca Bazaliu – 10, Laura Pristăvița – 7, Tamires Frossard – 5, Cristina Laslo – 5, Sonia Seraficeanu – 5, Melinda Terec – 4, Nina Zulici – 3, Nicoleta Dincă – 2, Maria Țanc – 1.

În ultima etapă a Ligii Florilor 2022/2023, cea cu nr. 26, Gloria va juca în deplasare cu Măgura Cisnădie, duminică 28 mai, de la ora 15.45.

Până atunci însă, sâmbătă 20 mai și duminică 21 mai, la TeraPlast Arena din Unirea are loc Final Four-ul Cupei României. În semifinale, sâmbătă 20 mai se vor întâlni, de la ora 15.00, CSM București – Dunărea Brăila, iar de la ora 17.30, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – CSM Târgu Jiu. Duminică 21 mai, de la ora 15.00, învinsele din semifinale vor juca în finala mică pentru medaliile de bronz, iar de la ora 17.30 câștigătoarele semifinalelor își vor disputa ultimul act. Gloria poate obține accesul direct în grupele EHF European League dacă va ajunge în finală cu campioana CSM București.

Antrenorul Horațiu Pașca: ”Mi-am dorit foarte mult ca fetelor să le iasă meciul, meritau această sărbătoare a medaliilor de bronz. Pentru mine a fost cel mai complicat sezon din carieră, unul extrem de lung și de obositor. Sunt mândru că sunt antrenorul acestei echipe. Cred că această medalie de bronz este doar începutul unui drum care poate fi cât se poate de frumos. Ne-am dorit o medalie mai strălucitoare și în campionat, dar să nu-L mâniem pe Dumnezeu și să vedem că în fața noastră sunt două sfertfinaliste de Liga Campionilor, să tragem învățăturile și să încercăm să facem mai mult în sezonul următor. A fost un sezon constant pentru noi, nu-mi aduc aminte să fi pierdut două meciuri la rând, dar au fost și câteva momente de cumpănă, cu Buzău, Vâlcea și Brăila, am câștigat cinci din șase. Medalia de bronz este extrem de muncită și de meritată. Gloria trebuie să devină o prezență stabilă pe podium și în competițiile europene, apoi cred că putem îndrăzni să visăm mai mult, la titlu, la o finală de competiție europeană. Drumul e lung, dar am făcut un pas mare spre ce își dorește Gloria. Cred că va urma cel mai important an din istoria echipei, pentru că am mai fost o dată în cupele europene, am făcut niște greșeli de strategie și management și apoi au urmat vreo trei ani de secetă. Suntem din nou pe podium, suntem din nou în cupele europene. Cred că doi-trei ani de podium și prezența în etape superioare în cupele europene pot îndreptăți Gloria să spere la titlu și la Final Four-ul Ligii Campionilor. Mai e mult până departe, mai e mult de muncit. Cupa României e un trofeu care poate fi un început de palmares pentru Gloria, vom încerca să aducem o nouă bucurie bistrițenilor. În semifinala de Cupa României, Târgu Jiu își va juca orice fel de șansă, pentru că o calificare în finală alături de CSM București înseamnă calificarea directă în grupele EHF”.

2 comentarii

  • Echipa s-a clasat merituos pe podium si merita aprecierile si felicitarie noastre. Altfel , mai este unul Vasiliu (presedinte la Rapid) care a declarat , nu demult , ca o vede pe Rapid , in doi , trei ani , castigatoare a Ligii Campionilor (de fapt a campioanelor!). Asadar , se pare ca va fi „inflatie” de echipe castigatoare a acestei competitii , din Romania…La ceilalti doi visatori , pletosul Adi Vasile si „tanarul” insuratel Bogdan Vasiliu , li se adauga acum si visatorul nostru H.P. Totusi trebuie sa atrag atentia ca intre dorinta si „putirinta” (putinta) exista o mare , mare distanta.Dle antrenor , puteti visa dar nu va desconspirati visul , nu-l spuneti cu voce tare , faceti-va cruce si scuipati-va-n san de trei ori! Eu zic sa ramaneti si sa ramanem cu picioarele pe pamant. Dupa mine (sper sa nu am dreptate) , va fi teribil de greu ca echipa bistriteana sa se claseze in urmatorul sezon (din nou) pe locul trei. Daca ar fi asa ar insemna ca intr-adevar echipa Gloria ramane valoroasa. Personal sunt curios daca cele cinci noi venite vor face in economia echipei cat a facut singura , Nina Zulic.

    7
    3
    • Din cate stiu eu clubul a anunțat doar 4 achiziții. Care e a 5 a achizitie?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS